Wildcard GW31 – genistrek eller DGW-felle?

Med bare 8 runder igjen av fpl-sesongen er det mange som har mistet motivasjonen. Det til tross for at det virkelig er nå det er mulig å virkelig ta innersvingen på kompisene i internligaen.

Litt ekstra kunnskap om dobbeltrunder, rotasjon inn i et tett program, utsatte kamper osv kan gi deg en ekstra «edge».

Nå begynner vi å få den informasjonen vi trenger, så hvorfor ikke utnytte det maksimalt og fleske til med et wildcard umiddelbart?

Så sent i sesongen er det viktig å huske at form kan være minst like viktig som total points. Velger derfor eksempelvis Havertz fremfor Mount eller Foden, som begge har hentet brorparten av sine poeng tidligere i sesongen.

Denne ukens wildcard består av en god miks av formspillere og spillere med godt kampprogram, samt noen saftige sleivspark med dobbel gameweek.

Keeper:

Vicente Guaita (4.6) er en av billigkeeperne med meget pent kampprogram (etter Arsenal-kampen). Holdt nullen mot Wolves og City i de to foregående kampene, og får sannsynligvis det som ser ut som en veldig pen dobbelrunde i GW36 – Watford hjemme og Everton borte. Ruster du opp for en bench boost i GW36 er dette din mann.

Jordan Pickford (4.9): Mener fortsatt at skadede Ramsdale er det beste valget i denne priskategorien, men det fine med dette valget er at det er så idiotisk at jeg kan kalle det en aprilspøk dersom (les: når) det går dårlig. Også er det jo gøy med dobbel GW da…

Forsvar:

Ben White (4.5): Arsenal er sterke defensivt, og få om noen tilbyr samme verdi for pengene som White. Du kan evt oppgradere til Gabriel for litt under 1 million, men personlig mener jeg de er for like til at det er verdt det. Bare 14 poeng skiller de to så langt.

Reece James (6.2): Tilbake i full trening og starter med en drømmekamp hjemme mot Brentford. 18 poeng sist han var på banen. Fortsatt litt skaderisiko her, men det er det verdt.

Joel Matip (5.0): En av de få som kan måle seg med White når det gjelder «value for money». Fasiten på hans siste 6 kamper er 11, 6, 2, 12, 12 og 7 poeng, for en maskin!

Andy Robertson (7.3): Med skadesituasjonen til Trent litt usikker benytter vi anledningen til å kaste oss på enda en Liverpool-forsvarer i storform. Etter utvisningen mot Spurs har han 4 tosifrede poengsummer på sine siste 8, dobbelt så mange som Trent i den perioden.

Joao Cancelo (6.9): Vanskelig å komme unna denne mannen når det gjelder fast spilletid i et City-lag som roterer mye. Godt i rute til tosifrede 10 målpoeng, og har holdt nullen 15(!) ganger allerede.

Midtbane:

Kai Havertz (7.9): Har virkelig fått opp dampen etter en litt trå start i Chelsea-trøya. Ser ut til å være soleklart førstevalg på spissplass, og står med 5 målpoeng på de tre siste. En mann som MÅ med hvis du skal kaste deg tidlig på en trend, og spiller også «out of position».

Mohamed Salah (13.3): Trenger jeg si mer? Du må gjerne spekulere i noe annet, men ikke kom gråtende når han scorer hattrick mot Watford…

Buyako Saka (6.7): Den udiskutable poengkongen i et Arsenal-lag som det har begynt å svinge av. Prislappen skremmer absolutt ingen.

Jacob Ramsey (4.8): Skiller seg soleklart ut som det beste «fifth mid»-valget sålangt, med en minimum startpris og 6 mål hittil i år. En nydelig enabler som gjerne kan sitte på benken og komme inn på et bench boost lag.

Anthony Gordon (4.5): En annen billig enabler. Frank Lampard har funnet sin «nye Mason Mount», og han ligger an til å starte begge kampene både i denne og fremtidige DGWs. De kan det fort bli mange av, for Everton har to kamper til gode som enda ikke har fått dato. En billigspiller uten mye risiko forbundet med seg. Kan henvises til benken senere dersom målpoengene uteblir.

Angrep:

Harry Kane (12.5): Et gigantisk pengesluk når det butter, men uvurderlig når han er i form. 11 målpoeng på de siste 7, og kampprogrammet er grønt som bare det.

Jean-Philippe Mateta (5.2): Vieira har mulighet til å velge og vrake på topp, men det virker som at dette er hans nye “main man”.  3 mål på sine siste 5 kamper (inkl cup), men dette er først og fremst et budsjettvalg som kan rotere i en kvartett sammen med Ramsey, Gordon og White.

Dominic Calvert-Lewin (7.7): En god gammeldags «tupp» som kan fly i absolutt alle retninger. Fjorårsfavoritten Big Dom har fått sesongen ødelagt av skader, men var on fire i sesongstarten, og vi tar en råsjangs på at han har trent godt gjennom landslagspausen. Forsvinner nok rett ut etter DGW31 hvis det ikke er tilfelle.

NB! Legg merke til at  alle 15 spillere på dette laget har antatt dobbel GW36 (@Ben Crellin på Twitter). Hvis du optimaliserer laget mot DGW33 bør du kanskje vurdere å få plass til f eks CR7, Ryan Fraser osv. En annen variant er å bruke FH33, hvis du fortsatt har igjen en eller to free hits.

Image
Ben Crellins planlegger for Fantasy

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds