7-1 kan umulig ha virket negativt på selvtilliten

Vinner du en kamp 7-1 og goalgetter Salah, som lenge har slitt med å score mål hamrer inn tre mål på drøye seks minutter, så kan det umulig virke negativt på selvtilliten.

Liverpool har lenge slitt med selvtilliten. Laget har ikke hengt sammen og laget har hatt en lei uvane med å komme under fra start. Også i onsdagens Champions League-kamp havnet de under, da Scott Arfield ga Rangers ledelsen etter 17 minutter.

Men Roberto Firmino (24 og 55), Darwin Nunez (66), Mohamed Salah (75, 80 og 81) og Harvey Elliott (88), gjorde at de røde smadret skottene på Ibrox.

Tøff oppgave

Nå venter tabelltoer, tittelforsvarer- og favoritt, Manchester City, på Anfield. Alle vet at de lyseblå er i en helt annen kategori lag enn de skotske mestrene. Det er i hvert fall viktig at man har selvtilliten med deg når du møter laget som sannsynligvis er det beste i verden for øyeblikket. Slik er det med alt du foretar deg i livet. Du kan være så god du vil, men dersom selvtilliten ikke er med deg, så blir det vanskelig.

Man har hatt litt vondt av Liverpool-manager Jürgen Klopp på intervjuene før og etter kampene i det siste. Han har virket litt slagen og rådvill. Ingen er i tvil om at Liverpool-spillerne er gode, men når de taper viktige poeng og ikke henger sammen som lag, så er det ikke så enkelt.

7-1 er en grei måte å slå tilbake på. Manchester City på sin side kommer fra en målløs kamp mot FCK i København.

Skadesituasjonen er fortsatt vanskelig. Trent Alexander-Arnold, Luis Diaz, Joël Matip, Arthur Melo og Naby Keita er blant spillerne som er uaktuelle, mens Andy Robertson – som har vært borte i fem uker – satt på benken sist og er en het kandidat til venstreback-plassen mot ligatoerne Manchester City på Anfield søndag.

Laget

Det betyr at vi kan komme til å få følgende røde ellever søndag ettermiddag;

Allison Becker står i mål.

Joe Gomez vikarierer for Trent Alexander-Arnold. Det kan også bli James Milner, men Gomez hadde jobben mot Rangers og får den igjen mot City.

Virgil van Dijk og Ibrahim Konaté spiller midtstoppere og vi tror nevnte Andy Robertson får igjen venstreback-jobben etter Kostas Tsimikas.

Fabinho, Jordan Henderson og Harvey Elliott spilte midtbane mot Rangers. Thiago Alcantara startet på benken. Vi tror han starter mot City, på bekostning av Elliott.

Roberto Firmino er i kalasform. Han spiller angrep sammen med Darwin Nunez og Mohamed Salah. Sistnevnte spilte kun de siste 17 minuttene mot Rangers i Glasgow og scoret altså tre mål, etter lenge å ha slitt med å finne nettmaskene. Mot Rangers opplevde han den reneste Ketchup-effekten med tre mål på seks minutter og tolv sekunder.

Kanskje kan kampen bli mer spennende enn det man skulle tro, etter Liverpools tur til Skottland og nødvendig oppfylling av selvtillit.

Under etterforskning

Kaptein Jordan Henderson er fortsatt under etterforskning for mulig rasistiske utsagn mot Arsenal-stopper Gabriel Magalhaes. Her har det ikke kommet noen konklusjon fra det engelske fotballforbundet.

Hendo spilte Rangers-kampen og såfremt det ikke kommer en snarlig avgjørelse om karantene, så er nok Liverpool-kapteinen i startoppstillingen mot Manchester City søndag.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds