7 spørsmål du må stille deg før du bruker wildcardet ditt

Det er fortsatt bare august, men det er likevel en del av oss fpl-managere som ikke har fått helt den starten man håpte på.

Det er fort gjort å vende blikket mot den fristende nødbremsen – et tidlig wildcard. Det er likevel noen spørsmål du bør stille deg før du trykker på den beryktede wildcard-knappen, og de fleste av dem føyer seg inn i samme kategori som disse:

1. Er wildcardet ditt en del av en kortsiktig eller langsiktig plan?

Hvis førstnevnte bør du kanskje vente til du har et lengre tidsperspektiv på planene dine.

2. Er wildcard-laget ditt rustet mot uforutsette problemer?

Det kan godt hende det oppstår en uforutsett situasjon senere, der behovet for et wildcard er mer prekært. Dette er for eksempel at en eller flere kamper blir utsatt, eller at flere spillere har pådratt seg røde trekanter samme uke.

3. Er det nå toget går hvis du skal få råd til alle spillerne du ønsker deg?

Hvis ja kan wildcardet være en redning, ettersom det er den letteste måten å få med seg mange verdiøkninger på en gang.

Husk likevel å ta høyde for punktene over, og ha i bakhodet at det tross alt er poeng og ikke penger i banken som definerer hvor bra du gjør det.

4. Har du nok informasjon om spillerne du tar inn?

Det kan godt hende spilleren du sikler på bare har spilt i sesongstarten fordi noen andre mangler. Det er for eksempel ca. 300k managere som har kjøpt Tsimikas denne runden, men de kan fort ende med å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

Med Robertson tilbake kan det godt hende det blir lenge til vi ser Tsimikas starte en Premier League-kamp igjen. Ta deg derfor tid til å gjøre gode, veloverveide valg.

5. Vil du bruke den viktigste chip’en så tidlig i sesongen?

Det kan være fristende å gjøre tidlige endringer, men et tidlig wildcard øker også risikoen frem til jul. Der du kunne gjøre små “punts” pre-season finnes det ikke rom for feilskjær i et tidlig wildcard-lag.

Laget du går inn i adventstida med kan fort ligne overraskende mye på det du ender opp på nå.

6. Har du tenkt gjennom hvilken prisstruktur du vil ha i laget ditt?

Et wildcard bør planlegges minst like bra som laget du satte sammen til sesongstart, det gjelder også prisstruktur. Med prisstruktur menes hvor mye penger du spytter inn i hver lagdel.

Dersom du for eksempel ønsker å fortsette med Salah og Bruno på midtbanen, er det dumt å binde opp for mye penger i forsvar og angrep.

Det samme gjelder andre veien dersom du tenker å hoppe på Harry Kane eller Romelu Lukaku. Det kan fort bli vanskelig å få til uten å ta hits dersom du for eksempel sitter med bare billige spisser. Dette virker veldig banalt, men det er kanskje derfor det er så fort gjort å glemme.

7. Bruker du wildcardet fordi du har valgt det selv? Eller gjør du det fordi alle andre gjør det?

Fantasy er et spill som i stor grad handler om å ta egne valg, og det er ingenting som gir mer mestring i spillet enn å treffe på det ene valget som nesten ingen andre har våget å ta.

Stol på stats og eksperter, men bland også inn en god dose magefølelse.

I løpet av uka kommer jeg også til å komme med en artikkel med mitt eget wildcard før GW3.
Saken oppdateres fortløpende…

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds