Alle skadefrie etter landslagspausen, men Klopp har likevel nok å tenke på

Jürgen Klopp og de andre managerne i Premier League har den samme utfordringen i og etter alle landslagspausene. For de aller fleste landslagsspillerne som nå har vært ute på oppdrag med sine flagg på brystet, har det blitt tre VM-kvalifiseringskamper (noen har hatt to kval-kamper og privatkamper).

For det første reiser landslagsspillerne med sine respektive landslag og det blir ikke så mange igjen på treningsfeltet. Dermed kan ikke lagene akkurat få særlig med kvalitetsøkter akkurat.

For det andre puster de alle lettet ut når de nevnte landslagsspillerne kommer hjem på onsdag og torsdag, skadefrie. Det er ikke alle som er like heldige.

Da den nederlandske midtstopperkjempen Virgil van Dijk tok telling på overtid kampen mot Tyrkia etter en tøff takling, krevde Klopp videobevis fra sin gullkalv. Liverpool-sjefen ville med selvsyn se at forsvarsstjernen hans ikke haltet. De utvekslet tekstmeldinger og snakket sammen på bussen etter landskampen og nederlenderen lovte sin manager at han var OK.

Brassene borte

Men Klopp har fått andre bekymringer.

Brasil har satt hardt mot hardt og med regelboka i hånd krevd at FIFA nekter åtte Premier League-spillere adgang til å spille helgens kamper. Dette betyr at tre Liverpool-spillere, Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino er uaktuelle. Firmino plages ennå med hamstringskaden han fikk under Chelsea-kampen, så han hadde vært uaktuell uansett.

Liverpool møter Leeds United og de får ikke benytte Raphinha (Brasil).

I tillegg mister Manchester United Fred (Brasil, møter Newcastle United hjemme), Chelsea Thiago Silva (Brasil, møter Aston Villa hjemme), Wolverhampton Wanderes Raul Jimenez (Mexico, møter Watford borte), Newcastle United Miguel Almiron (Paraguay, møter Manchester United borte) og Watfords Francisco Sierralta (Chile, møter Wolverhampton Wanderes hjemme).

Karantenen gjelder til og med tirsdag, noe som betyr at Manchester Uniteds Fred (Young Boys borte) og Chelseas Silva (hjemme mot Zenit St Petersburg) også mister deres lags respektive Champions League-kamper.

Ny keeper

Hva gjør så Klopp med dette?

Erstatter for Alisson blir med all mulig sannsynlighet irske Caoimhin Kelleher (22), med Adrian på benken. Iren har vært reservekeeper i kampene som har blitt spilt så langt denne sesongen.

Forsvar

I forsvar skal skotske Andy Robertson være spilleklar, etter skaden han fikk i august. Han spilte ikke særlig mye i landslagspausen (kun mot Moldova) og skal ha meldt seg klar for spill.

Virgil van Dijk og Joël Matip (hvis det ikke endelig er duket for nykommer Ibrahima Konate, som ble Liverpools eneste kjøp i sommervinduet) er midtstoppere, mens engelske Trent Alexander-Arnold fikk nye kamper som benkevarmer for landslagssjef Gareth Southgate.

Neco Williams er en annen forsvarsspiller som er skadet. Skaden fikk han i forkant av Chelsea-kampen og det er foreløpig ikke kommet informasjon om hvilken skade det dreier seg om eller når han forventes skadefri.

Midtbane

Det fikk også Jordan Henderson, som kan være aktuell for en startplass for Leeds. Thiago Alcantara har også vært hjemme på Merseyside i pausen og bør få en plass i førsteelleveren. Han har tidligere slitt med en hamstringmuskel, men er i full trening.

Harvey Elliott fikk en skade under U21-samlingen, men ifølge Klopp skal han være klar for kamp. Japanske Takumi Minamino ble også skadet under landslagssamling, noe som gjør han mer enn tvilsom.

Tidligere har Klopp tydd til lagets potet, James Milner, når laget har slitt med en skade i leggen, men hardhausen har ikke vært med siden ligaåpningen mot Norwich City. Han har fortsatt ikke trent med laget siden skaden, så det er tvilsomt om han rekker kampen mot moderklubben sin.

Curtis Jones har slitt med ettervirkninger etter hjernerystelse etter treningskampen mot spanske Osasuna, men var på benken mot Burnley 21. august og kan være aktuell for spill på Elland Road.

Den spilleren som har hatt den mest dramatiske landslagspausen er utvilsomt Naby Keita. Landskampen mellom hans hjemland Guinea og Marokko ble avlyst på grunn av militærkupp i Liverpool-spillerens hjemkamp. Han og lagkameratene kom seg ut av landet og tilbake til sine klubber. Keita skal være OK og spilleklar mot Leeds United.

Angrep

Roberto Firminos skade gjør at det med stor grad av sannsynlighet blir Diogo Jota, Mohamed Salah og Sadio Mane i angrepsrekken. Alle har vært på landslagsoppdrag, med henholdsvis Portugal, Egypt og Senegal. Nær sagt som vanlig tar Divock Origi plass på benken. Det er ingen hemmelighet at Liverpool forsøkte å selge belgieren i overgangsvinduet. Det var interesse fra Tyrkia, blant annet fra toppklubben Fenerbahce, men 8. september stengte det siste vinduet som åpnet for en overgang og dermed fortsetter han noen måneder til i rødt, med neste mulig salg i januar.

Konklusjonen er iallefall at troppen til Liverpool virker sterkere enn noensinne, til tross for at det bare ble med kjøpet av Ibrahima Konate i august-vinduet.

Milan og Palace

Alisson Becker og Fabinho er spilleklare til første gruppespillkamp hjemme mot AC Milan kommende onsdag og Crystal Palace på Anfield neste lørdag. Begge disse kampene kan komme for tidlig for deres landsmann, Roberto Firmino. Forhåpentligvis vil spillerne som nå sliter med småskader bli klare til disse kampene, slik at de røde kan spille med sitt antatt beste lag.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds