Alt du trenger å vite om fantasy-pausen 13. nov-26. des

Kommer prisene til å bli endret i løpet av VM-pausen?

Nei. Dette ville medført fullstendig prisbonanza i løpet av mesterskapet. Prisene blir fryst fra og med 13. november. Det kan være at noen spillere øker i pris natt til 13. november, dette er som en konsekvens av kjøp som blir foretatt FØR deadline den 12. november.

Kan jeg “spare/rolle” gratisoverganger i pausen?

Kort oppsummert: La være.

Langt oppsummert: Ja, men da må du uansett foreta ett eller ingen bytter før runde 17. Dersom du sparer et free transfer før runde 16 får du 2 free transfers inn i runde 17, men dette virker ufornuftig da du uansett har ubegrensede bytter i denne perioden.

Du kan også velge å foreta deg ingenting mellom runde 16 og 17, for å ha 2 transfers i runde 18. Du sitter imidlertid med et fryktelig godt lag hvis du prioriterer ingen bytter i en periode der alle andre manager gjør MANGE bytter.

Hva hindrer meg i å gjøre så mange bytter jeg bare vil?

I utgangspunktet ingenting. Men det er verdt å merke seg at ubegrensede bytter ikke er det samme som et wildcard. Du kan gjøre så mange bytter du vil, men alle byttene teller på dine totale antall bytter. Ettersom dette er den første tie breakeren i klassiske ligaer, kan det faktisk ha noe å si på slutten av sesongen. (ved lik poengsum vinner manageren som har gjort færrest bytter)

Du bør også ta høyde for at spillere som har økt mye i verdi til nå, ikke kan selges for mer enn halve prisveksten. Dersom du f eks har hatt Gabriel Martinelli helt siden starten, “tjener” du 6.4 på å selge ham nå. Kjøper du ham tilbake koster det 6.8, så det er i realiteten 0.4m tapt. Hold derfor på alle spillerne du er usikker på om du skal selge, så lenge som overhodet mulig. Det er tross alt ikke noen vits i å gjøre transfers når alle priser er fryst uansett.

Kan jeg fortsatt bruke mitt første wildcard etter runde 17?

Nei, fristen for ditt første wildcard er DENNE runden, altså før runde 16.

Kan jeg spille chips (free hit, triple captain, bench boost) i runde 17?

Ja, men du skal ha en veldig god grunn for å gjøre dette. (og den gode grunnen din er antakeligvis dårligere enn du tror)

Hva bør jeg passe på i løpet av fantasy-pausen?

Ikke gjør tidlige transfers du er usikker på. (Særlig ikke dersom salgsobjektet har gått opp i pris)

Husk byttefristen mandag 26. desember kl 12.00 (årets nest-viktigste frist)

IKKE planlegg å gjøre alle transfers rett før fristen. Det er rekordmange som spiller fpl, og serverne har allerede krasjet et par ganger rett før frist. Du kan banne på at de kommer til å krasje på Boxing day også, så gjør de viktigste overgangene i god tid før deadline.

Hele uttalelsen fra FPL official kan du lese her: https://www.premierleague.com/news/2890870

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds