Arsenal henter to stjernespillere

Mikel Arteta ønsker å forsterke laget i sommer. Til tross for at Arsenal-forsvaret er modent for forsterkninger, er det to angrepsspillere som sannsynligvis signerer for Arsenal innen kort tid.

Det har lenge vært snakk om at både Philippe Coutinho og Willian skal være på ønskelisten til Arsenal. Med Willian på utgående kontrakt og et ønske om å kutte lønnskostnader i Barcelona, har det åpnet seg en stor mulighet for Mikel Arteta og Arsenal.

Et kupp om Arsenal signerer Coutinho og Willian

Dersom ryktene om kontraktsforhandlinger (lønn) stemmer, gjør Arsenal et kupp på overgangsmarkedet i sommer. Arsenal henter to stjernespillere

Willian-overgangen er så og si i boks allerede. The Guardian melder at partene skal være enige om en treårskontrakt med en lønn på rundt 100.000 pund i uken.

I følge The Guardian offentliggjøres overgangen senere denne måneden.

Philippe Coutinho

Philippe Coutinho nærmer seg Arsenal. Barcelona-spilleren er ventet å signere for London-klubben i nærmeste fremtid.

De siste sagene har det være stor spekulasjon rundt den eventuelle overgangen fra Barcelona til Arsenal. Noen medier hevder at avtalen kommer til å bli offentliggjort innen kort tid, mens andre melder at Barcelona ikke ønsker å godta Arsenal sine krav.

Det som kan ende opp med å strande avtalen, er at Arsenal krever at Barcelona fortsetter å betale en del av brasilianerens lønn, hevder The Telegraph.

Om det skulle vise seg at Arsenal ender med å signere både Willian (gratis) og Coutinho (lån) innen kort tid, er det gode muligheter for at The Gunners blir blant “vinnerne” på overgangsmarkedet i sommer.

Bør hente to spillere til

Arsenal burde først og fremst se etter forsterkninger i forsvar og på midtbanen. Selv om de skulle ende opp med å signere Willian og Coutinho, er det fremdeles en jobb som gjenstår for å styrke laget defensivt i sommer.

Per dags dato linkes Arsenal til en rekke forsvarsspillere, mens interessen for Thomas Partey har vært kjent lenge.

Skal laget være med i kampen om topp 4 neste sesong, bør både en ny midtstopper og midtbanespiller hentes før overgangsvinduet stenger

Arsenal får kritikk for oppsigelser

I april kuttet Arsenals førstelagsspillere, samt manager Mikel Arteta, lønnen med 12,5 prosent. Onsdag kveld varsler Arsenal at de forbereder nye kutt. Denne gangen er det ansatte i klubben som kan måtte komme til å gå.

De planlegger nå å si opp 55 ansatte, og en endelig avgjørelse tas i løpet av de neste 30 dagene. Arsenal forklarer at de står overfor et mer betydelig og varig inntektstap enn de hadde håpet på grunn av koronakrisen.

– Vi tar ikke lett på dette, og har sett på alle ledd i klubben og utgiftene våre før vi nådde dette punktet. De foreslåtte endringene handler til syvende og sist om å sikre at vi tar denne flotte fotballklubben videre, skriver Arsenal i pressemeldingen.

Samtidig gjør klubben det klart at de må kostnadene for å kunne fortsette å investere i laget.

TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg forstår reaksjonene.

– Den type saker vekker alltid reaksjoner. Det er fordi fotballspillere har så enorme lønninger, og det kjøpes og selges for såpass store summer. Sammenligner man det med vanlige arbeidstakere, vil det alltid være en så himmelropende forskjell at det fort virker veldig umusikalsk, konstaterer Finstad Berg.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds