Arsenal raser mot PGMOL: – Uakseptabelt

Mikel Arteta og Arsenal går knallhardt ut mot dømmingen i Premier League. 

Newcastle – Arsenal: 1-0

Dommerforeningen i England, PGMOL, ble nok en gang satt i søkelyset da Newcastle slo Arsenal 1-0 på St. James´ Park lørdag kveld.

Kampens avgjørende og eneste mål kom i det 63. minutt da Newcastles Anthony Gordon pirket inn ballen foran et åpent mål. Scoringen ble øyeblikkelig sjekket av VAR-dommer Andy Madley.

Til å begynne med sjekket Madley om ballen hadde vært ute av spill i forkant av scoringen. Jacob Murphys skudd ble plukket opp av Joe Willock nær hjørneflagget, før 24-åringen serverte innlegget som endte med scoringen.

Image
Gårsdagens VAR, Andy Madley, kunne ikke bekrefte at ballen hadde vært ute av spill.

Videre skulle VAR vurdere om Arsenal-stopper Gabriel skulle hatt et frispark da han gikk opp i en hodeduell med Newcastles Joelinton etter Willocks innlegg. Det ble også sjekket for en potensiell hands på Newcastle-spilleren.

Til slutt skule Madley vurdere om Gordon befant seg i en offside-posisjon da ballen kom fra nevnte Joelinton.

Image
Gordons posisjon ble vurdert som onside av VAR.

Etter en rekke lange VAR-sjekker fikk hoveddommer Stuart Atwell til slutt beskjed om å godkjenne scoringen. Avgjørelsen har fått Mikel Arteta og Arsenal til å rase.

“Hvordan i helvete ble den scoringen godkjent? Jeg er flau, men jeg er den som må komme her og forsvare denne klubben og be om hjelp. Jeg har vært 20 år i dette landet og jeg skammer meg, det er en katastrofe”, raste Arteta etter kampen.

“Dette (dømmingen) er ikke i nærheten av det nivået verdens beste liga fortjener, jeg beklager”, fortsatte spanjolen.

Søndag ettermiddag har Arsenal publisert en offisiell pressemelding angående kampen og Artetas kommentarer.

“Arsenal Football Club gir sin helhjertede støtte til Mikel Artetas kommentarer etter nær uakseptabel dømming og VAR-feil lørdag kveld”, skriver Arsenal på sine hjemmesider.

“Premier League er den beste ligaen i verden med de beste spillerne, trenerne og supporterne. Alle fortjener bedre. Dommerforeningen (PGMOL) må umiddelbart ta tak i standarden på prestasjonene”, fortsetter klubben.

Arsenal befinner seg nå på tredjeplass i Premier League. Nå venter Champions League og Sevilla på Emirates Stadium onsdag kveld.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds