Arteta hyller Ødegaard: – Han kan bli ny Arsenal-kaptein

Mikel Arteta var full av ros for Martin Ødegaard (23) etter seieren mot Brentford lørdag. 

Etter at tidligere Arsenal-spiller Pierre-Emerick Aubameyang ble fratatt kapteinsbindet i desember har franske Alexandre Lacazette overtatt kapteinsrollen.

Mye tyder på at dette kan bli Lacazettes siste sesong i Arsenal-trøya. 30-åringens kontrakt går ut til sommeren og franskmannen har blitt sterkt linket med en retur til gamleklubben Lyon.

Inside the fall of captain Aubameyang - and what it means for him and Arsenal – The Athletic
Lacazette kan forlate Arsenal i sommer.

 

– Ødegaard kan bli ny Arsenal-kaptein

I et intervju peker Arsenal-manager Mikel Arteta på Martin Ødegaard som en mulig avtager av kapteinsbindet. Spanjolen avslører også samtaler med Norges landslagssjef Ståle Solbakken om Ødegaard.

“Han har definitivt alle kvalitetene (til å bli Arsenal-kaptein). Jeg har snakket med landslagssjefen hans, og han hadde bare lovord å komme med. Alle her elsker Martin. Han er en ydmyk fyr som går foran med et godt eksempel.”, sa Arteta.

Arteta hyller Ødegaard – mener nordmannen kan bli Arsenal-kaptein
Arteta peker på Ødegaard som potensiell Arsenal-kaptein.

 

– Hyller Martins utvikling 

Manageren sparte ikke på lovordene da han hyllet 23-åringens prestasjoner og holdninger i Arsenal-drakten.

“Han har blitt bedre og bedre. Men det er jeg slett ikke overrasket over. Han er ekstremt profesjonell i måten han jobber med fotballen. Han har et stort forbedringspotensial, og alt han gjør, gjør han for å bli bedre. Dette er noe han vil mer enn noen andre hver gang han er på en fotballbane. Martin kommer til å bli en spiller helt i toppklassen.”, sa Arteta.

The Gunners befinner seg foreløpig på 6.plass i Premier League. Nord-London-klubben ligger fire poeng bak Manchester United på 4.plass, med tre kamper mindre spilt.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds