Arteta ryktet til Barcelona

Du er ikke alene hvis du hevet øyebrynene dine over overskriften. Sky Sports melder likevel at midt oppi Barcelona-kaoset, så har Mikel Arteta altså blitt vurdert som ny potensiell manager på Camp Nou, i alle fall på spansk radio.

Selv sier Arteta at han er fult fokusert på Arsenal, og at han er ekstremt glad på Emirates. Barcelona FC vil avholde presidentvalg på søndag, og klubbpresidentkandidat Joan Laporta, som er favoritt til å bli valgt, skal ifølge rapporter ha pekt ut Arteta som mulig etterkommer av nåværende trener Ronald Koeman.

Som fotballspiller var Arteta et Barcelona-produkt. Han spilte riktignok aldri noen kamper for A-laget, og ble etter et endt låneopphold i PSG solgt videre til skotske Rangers i 2002.

Arteta avskriver omtalen, og sier at det alltid vil være spekulasjoner når det er presidentvalg i Barcelona. Arsenal-manageren legger til at det er et enormt lag, og at det på grunn av tilkoblingen hans til klubben ikke er uforståelig at han både nå og i fremtiden vil være med i Barcelona-diskusjoner.

– Akkurat nå er jeg fult fokusert på jobben jeg må gjøre her. Vi har mye å gjøre, og jeg nyter det, fortalte Arteta til Sky Sports tidligere denne uka.

– Jeg føler meg privilegert som være manager i klubben jeg er i nå, og jeg er ekstremt glad, fortsatte den spanske manageren.

Da han ble spurt om han kunne sett for seg å ha noe med Barcelona å gjøre i fremtiden, svarte han at han både i dag og i morgen er Arsenal-manager, og at han vil at klubben skal fortsette å forbedre seg.

Etter 20/21-sesongen er ferdigspilt har Arteta to år igjen av kontrakten sin, og på spørsmål om det jobbes med en forlengelse, var han tydelig i sin sak.

– Nei. Vi er i midten av sesongen, og vi har mye å spille for, så det er ikke en prioritet for øyeblikket. Jeg har fortsatt kontrakten min her, og jeg er glad her, og tror ikke det er noen hastesak, avsluttet Arteta.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds