Åtte arrestert for rasisme mot Tottenham-spiller

Sky Sports News melder at åtte menn har blitt arrestert av The Metropolitan Police for grov rasisme på sosiale medier.

Politiet startet en etterforskning etter at et medlem av Tottenhams tropp ble hetset på det groveste og utsatt for rasisme på Twitter etter 1-3-tapet mot Manchester United 11. april.

Det var Manchester Uniteds dataredskap for å oppdage rasisme og sjikanering som oppdaget hetsen på Twitter, og saken ble anmeldt til politiet i Manchester.

– Meldingene, som alle ble publisert på Twitter, var vulgære og uakseptable, sier etterforsker Matt Simpson til Sky Sports News. 

– Med tanke på en travel sommer for fotballen, så er vi forpliktet til å renske ut den typen rasistisk oppførsel. Det har ingen plass i fotballen, slår han fast.

Leder i organisasjonen Kick it out, Tony Burnett, sier arrestasjonen av åtte menn sender en kraftfull beskjed om at rasisme via sosiale medier er totalt uakseptabelt, og at personene som skjuler seg bak tastaturet nå får føle på konsekvensene i det virkelige liv.

 – Vi må sørge for at personer som står bak hets og sjikanering på sosiale medier blir straffet, og at personene bak meldingene blir identifisert og straffet umiddelbart. Disse arrestasjonene viser politiets forpliktelse til å bekjempe trakassering på sosiale plattformer, og vi håper at dette sender en beskjed om at alle må tenke seg om to ganger før de publiserer diskriminerende ting, sier han.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds