Ni kamper igjen, ett poeng bak, fem mål foran – og Firmino endelig tilbake

Liverpool var meget gode mot et av Premier Leagues store formlag, Arsenal i kveld. Hjemmelaget var gode og Martin Ødegård hadde alle tiders sjanse ansikt til ansikt med Alisson Becker, men en utrusende brasilianer fikk den ene armen på drammenserens skudd.

Arsenal var kompakte, bevegelige og angrepsvillige i dag. Målene kom rett før og rett etter innbyttene av Roberto Firmino og Mohamed Salah. Rett før scoret Diogo Jota, da han fant en liten åpning i korthjørnet og ballen gikk hardt i Arsenal-keeper Aaron Ramsdale og i mål. Da var det gått 54 minutter av kampen.

Bytter

Målet var Jotas siste berøring av ballen og sammen med Luis Diaz gikk han av banen. Da kom Firmino og Salah inn og sammen var de arkitektene og regissørene bak 2-0-målet. Hovedarkitekten er Firmino, men Salah var høyst delaktig med god bevegelse. Liverpool gjenvinner ballen to ganger og venstreback Andy Robertson drar ballen inn i feltet, slår inn og der er Firmino og vipper ballen inn i målet på Emirates. 62 minutter spilt og Liverpools spillere og fans kunne slippe jubelen løs.

Firmino har vært skadet en lang stund, men er nå tilbake og gjør Liverpool-stallen enda bredere. Toppscorer Salah har hatt en kjenning i beinet de siste dagene og startet på benken. Han kom ikke på scoringslisten i dag, men det var nesten.

Liverpools seier betyr at laget nå er helt oppe i ryggen på ligaleder og tittelforsvaret Manchester City, som ligger ett poeng bak og har fem mål bedre målforskjell. Begge lag har ni kamper igjen å spille av sesongen.

Cup

Kommende helg er det FA-cupspill og kvartfinale, der flere av A-spillerne nok blir hvilt. Manchester City drar til Southampton, mens Liverpool skal til City Ground og møte Championship-klubben Nottingham Forest, som har vist god form den siste tiden og senest onsdag kveld slo Queens Park Rangers 3-1 på hjemmebane i en kamp som er viktig for at klubben skal slå seg inn på Play Off-plass.

For Liverpools del kan fort dette bli laget; Caoimhin Kelleher; Trent Alexander-Arnold (eller Conor Bradley), Nat Phillips (eller Virgil van Dijk), Ibrahim Konaté, Kostas Tsimikas (hvis han er blitt frisk), Harvey Elliott, Naby Keita, Curtis Jones, Takumi Minamino, Diogo Jota, Roberto Firmino.

Men med så stor bredde som det er i troppen nå, så er det vanskelig å spå. Manager Jürgen Klopp har lyst på enda et cuptrofe og vil nok stille et sterkt lag. Nøyaktig hvor mange av de som var i aktivitet på Emirates, som får spille mot Nottingham Forest, vet vi ikke. Noen blir det nok, men flere av de unge spillerne får nok spille.

Landskamper

Nå er det to ukers landslagspause, der de aller fleste spillerne i de to topplagene skal på oppdrag med sine respektive flagg på brystet. Det er både privatlandskamper og VM-kvalifiseringskamper. En kamp det knyttes ekstra stor oppmerksomhet rundt, er VM-playoff-kampen mellom Senegal og Egypt.

Her er kampene til Liverpool-spillerne (med forbehold om at det spilles en eller flere kamper som ikke er på oversikten).

Torsdag 24. mars;

Portugal-Tyrkia (VM-kvalifisering, Diogo Jota)

Skottland-Polen (veldedighetskamp for krigsofrene i Ukraina, Andy Robertson)

Australia-Japan (VM-kvalifiseringskamp, Takumi Minamino)

Fredag 25. mars:

Romania-Hellas (Kostas Tsimikas)

England-Andorra (U21-kvalifisering, Harvey Elliott, Curtis Jones)

Egypt-Senegal (VM-kvalifisering, Mo Salah/Sadio Mané)

Brasil-Chile (Alisson Becker, Fabinho)

Colombia-Bolivia (Luis Diaz)

Lørdag 26. mars

England-Sveits (Jordan Henderson/Trent Alexander-Arnold)

Irland-Belgia (Caoimhin Kelleher/Divosk Origi)

Spania-Albania (Thiago Alcantara)

Nederland-Danmark (Virgil van Dijk)

Mandag 28. mars.

Montenegro-Hellas (Tsimikas)

Tirsdag 29. mars

Nederland-Tyskland (Virgil van Dijk)

Belgia-Burkina Faso (Origi)

England-Elfenbenskysten (Henderson/Alexander-Arnold)

Irland-Litauen (Kelleher)

Spania-Island (Thiago)

Albania-England (U-21, Jones/Elliott)

Senegal-Egypt (Mané/Salah)

Venezuela-Colombia (Diaz)

Bolivia-Brasil (Alisson/Fabinho)

Japan-Vietnam (Minamino)

Med andre ord, liten tid og rom for hvile for spillerne.

Manchester City har minst like mange landslagsspillere på sitt lag; Ederson/Fernandinho/Gabriel Jesus (Brasil), Kyle Walker/John Stones/Phil Foden/Jack Grealish/Raheem Sterling (England), Riyad Mahrez (Algerie), Rodri/Aymeric La Porte (Spania), Bernardo Silva/Joao Cancelo (Portugal), Kevin De Bruyne (Belgia), Nathan Ake (Nederland), Ilkay Gündogan (Tyskland). For å nevne noen.

Så kommer de fram til lørdag 2. april, der Liverpool skal møte Watford på Anfield 13:30 og Manchester City skal til Turf Moor for å møte Burnley klokken 16. Åtte dager etter er den store kampen mellom de to desidert beste Premier League-lagene, på Etihad søndag 10. april klokken 17:30.

CL-trekning

Innimellom og rett etter den kampen er det kvartfinale i Champions League, der følgende lag ligger i potten til trekningen (av kvartfinale og semifinale) som skal foregå fredag formiddag; Liverpool, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Benfica, Real Madrid, Atletico Madrid og Villareal (som sto for en kjempeskrell onsdag kveld, ved å slå Juventus 3-0 i Torino). Tre engelske, tre spanske, en tysk og en portugisisk klubb kjemper altså om plass i finalen lørdag 28. mai.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds