Av og til er det kun poengene man kan glede seg over

Det var lite annet enn poengene som gledet på Anfield i kveld. 2-0-seieren over Wolverhampton Wanderers betyr at de fortsatt har en mulighet til å krabbe opp på topp fire før sesongen er omme.

Dermed fikk hjemmelaget revansje for det forsmedelige 0-3-tapet på Molineux 4. februar og det ikke alt for imponerende 2-2 på hjemmebane i FA-cupen noen uker før.

Tafatte

Men Liverpool så ikke akkurat sånn ut det meste av kampen i dag. Laget spiller tafatte og usikre bakover, løpene sitter ikke, lagdelene henger ikke helt sammen og mange av spillerne er totalt ribbet for selvtillit.

Men noe var det da å glede seg over. Brasilianske Fabinho har vært en lidelse å se på så langt denne sesongen. Men han får fortsatt starte Liverpool-kampene og denne gang var det i hvert fall i perioder den gode gamle defensive midtbanespilleren vi så.

Liverpool innså når det var igjen rundt 25 minutter at de måtte skru tempoet opp for å vinne kampen. Først fikk de et mål av Darwin Nunez annullert i det 66. minutt. Det virket som det ble en vitamininnsprøyting. Hull på byllen ble det da forsvarssjef Virgil van Dijk (bildet) var oppe i motsatt ende av banen og stanget inn 1-0 etter 73 minutter, etter innlegg fra Diogo Jota. Mohamed Salah doblet ledelsen tre minutter etter, etter god jobb av Kostas Tsimikas.

Seieren var fortjent nok, men heller ikke denne gangen imponerte de røde noe særlig.

To knepp opp

De må nok et par knepp opp når et av Premier Leagues store formlag, erkerivalen Manchester United, kommer på besøk til Anfield søndag ettermiddag. Da trengs det innsats og at de setter sjansene de får. Og ikke minst så holder det ikke med forsvarsspill som vi har sett alt for mange ganger i Liverpools kamper denne sesongen.

Kampene mellom Liverpool og Manchester United pleier ofte å leve sine egne liv, litt uavhengig av formkurve og slikt. Det kan skje denne gangen også når kampen blåses i gang 17:30 norsk tid søndag.

United benyttet anledningen på sin side til å slå ut West Ham United i FA-cupen og kvalifisere seg for kvartfinalen, der Fulham venter i kvartfinalen.

Heng på topp fire

Liverpool er på sjetteplass med 39 poeng nå. United ligger på tredjeplass, med ti poeng mer. Begge lagene har spilt 24 kamper.  Tottenham Hotspur ligger på den viktige fjerdeplassen med 45 poeng på 25 kamper.

Dette betyr at kampen på søndag er meget viktig for begge lag. Liverpool for å holde følge med tetkvartetten, United for å holde kontakten med Arsenal (som etter onsdagens 4-0-seier over Everton har 60 poeng på 25 kamper). Manchester City nærmest har 55 (24 kamper).

Det har vært en del bøyde hoder og kjeftbruk i Liverpools mange tunge perioder denne sesongen. Men en ting var godt å se. Da Jordan Henderson kom inn tolv minutter før slutt, så pisket han medspillerne framover. Måtte det fortsette, slik at det blir en ny seier over United søndag.

Tidligere oppgjør

I 2021/22-sesongen vant Liverpool 5-0 på Old Trafford og 4-0 på Anfield. Det omvendte oppgjøret denne sesongen (22. august) vant Manchester United 2-1. Totalt har Manchester United 69, seire, Liverpool har 60 og 50 har endt uavgjort i ligakamper.

Totalt har United vunnet 83, Liverpool 70 og 58 har endt uavgjort.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds