Benzema til saudi arabia

Bekreftet: Benzema til Saudi Arabia

En journalist i franske Foot Mercato melder på Twitter at Karim Benzema (35) skal være klar Saudi arabiske Al-Ittihad.

I følge ESPN skal avtalen vært verdt 400 millioner euro, eller nærmer fem milliarder norske kroner. Avtalen Benzema har signert skal være mellom franskmannen og Saudi Arabia, der spilleren selv kan velge hvilken klubb han ønsker å spille for. Om ryktene rundt avtalen stemmer får Benzema blant annet 100% av bilderettighetene, null skatt og “alle goder” han måtte ønske.

Benzema skal etter planen også være ambassadør for Fotball VM i 2030.

Tirsdag kveld skrev The Athletic at Benzema hadde mottatt et lukrativt tilbud fra en klubb i Saudi-Arabia. Real Madrid er klar over tilbudet og at franskmannen sterkt vurderer å godta. Også

Onsdag sier kilder i klubben at Real-manager Carlo Ancelotti og Benzema skal ha hatt et  hastemøte, i følge The Athletic. Flere andre medier har også omtalt saken, deriblant ESPN.

Overraskende for lederen i Real Madrid Norge

Overgangen kommer som lyn fra klar himmel for mange, også for leder i Real Madrid Norge, Ruben Skjerping som ble intervjuet av TV2 i går i forbindelse med ryktene rundt overgangen.

– Jeg ble overrasket, for dette var ikke noe vi så for oss i det hele tatt. Kontraktsforlengelsen med Real Madrid skulle jo være så godt som i orden. Jeg trodde de bare ikke hadde offentliggjort det, uttalte til TV2 i går.

TV2 ekspert – synes det er veldig synd

TV 2s sportskommentator og LaLiga-ekspert Mina Finstad Berg uttalte i går til TV2 at hun håper overgangen ikke blir noe av.

– Jeg syns det er veldig synd hvis det skjer. Det er et land med ekstremt mange grove, systematiske menneskerettighetsbrudd på samvittigheten. Fotballen i Saudi-Arabia er uløselig knyttet til regimet og er et politisk verktøy for en undertrykkende, autoritær stat, sier hun.

– Jeg blir ikke overraska hvis vi ser flere forsøk på å lokke store stjerner til Saudi-Arabia i tiden fremover. Det vil være en ekstremt trist utvikling, men dessverre ikke overraskende.

Cristiano Ronaldo er allerede godt i gang med Saudi-karrieren og Lionel Messi har fått et vanvittig tilbud. Forhåpentligvis velger sistnevnte å avslutte karrieren i sitt kjære Barcelona i stedet for Saudi Arabia.

Messi kan tjene 15 milliarder i Saudi Arabia

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds