BEKREFTET: Premier League er tilbake

 

Torsdag bekreftet Premier League opplysningene, men tar et forbehold om at de har på plass alle sikkerhetstiltak for å hindre koronasmitte.

De to første kampene er Aston Villa – Sheffield United og Manchester City – Arsenal. Når de er spilt, vil alle lagene ha spilt 29 kamper og ha ni kamper igjen.

Det blir full runde fra den påfølgende fredagen den 19. juni kl. 21. Sju serierunder skal avvikles i helger, mens det blir to midtukerunder. Det er fremdeles uavklart rundt bruk av nøytrale baner.

Prmier League sier at kampene skal gå for tomme tribuner, men vises for flest mulig på TV. De har derfor lagt kamptidspunktene (i norsk tid) slik:

Kamptidspunkter:

Fredager kl. 21.

Lørdager kl. 13.30, 16, 18.30 og 21.

Søndager kl. 13, 15, 17.30 og 20.

Mandager kl. 21.

Midtukekamper spilles kl. 19 og 21.

Ferdig i august

Tidsplanen ble lagt fram på klubbenes videokonferanse onsdag. Det er meningen at ligaen skal spilles ferdig innen helgen 1. og 2. august. FA-cupfinalen skal spilles lørdagen etter.

Det har vært pause i Premier League siden 9. mars på grunn av viruspandemien. Klubbene har den siste tiden trappet opp treningen gradvis i henhold til strenge smitteverntiltak. Samtidig testes spillerne jevnlig for viruset.

Liverpool leder ligaen med 25 poeng og trenger bare to seirer for å sikre tittelen, om ikke Arsenal slår Manchester City. Da kan de sikre tittelen i første kamp.

Trener med kontakt

Representanter for spillerne ga på en videokonferanse tirsdag tommelen opp for trening med kontakt. Onsdag ble siste opptrapping av treningsaktivitet godkjent av klubbene, og torsdag var duellspillet tilbake på trening.

Vedtaket på torsdagens møte er et langt steg framover for ligaens «Project Restart». I en tidligere fase ble det snakket om at 12. juni var ligaens foretrukne startdato, men flere trenere framholdt at det ville gi for kort oppkjøring og medføre betydelig skaderisiko. Torsdagens valg av dato var derfor ventet.

Nå har Ole Gunnar Solskjær og de andre PL-managerne tre uker til å få spillerne i form til det som blir en hektisk sesonginnspurt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds