Betraktninger om kjedelige landskamppauser

Er du en av de som starter nedtellingen til neste Premier League-runde med det samme siste fløytesignal går på søndagen eller mandagen. Og som synes landslagspausene nesten er uutholdelige.

Landslagspause

Nå er det landslagspause. Norge spiller mot Jordan torsdag og Georgia tirsdag. Og som de fleste ganger Norge spiller kvalifiseringskamper til et Europamesterskap eller Verdensmesterskap, så er det allerede mikroskopiske muligheter for å komme dit.

Beklager, men jeg er en av dem som ikke lar meg engasjere så mye av om Norge, England, Tyskland, Danmark eller Frankrike spiller landskamper. VM- og EM-sluttspill er greit som en herlig inngang til sommeren, men når det er Premier league-sesong så er det det som gjelder. Og det gjelder uansett kamp, Premier League- eller Championship-fotball fra England. bedre underholdning får du ikke.

Japan knuste Tyskland

Det skal mye til for at jeg skal sette av mye tid for landskamper, men ett resultat fra lørdagens landskamper fikk meg til å stoppe litt opp.

Tysklands 1-4-tap for Japan i treningskamp er mildt sagt overraskende og skaper nye bølger i tysk fotball. Die Mannschaft har hatt mange svake resultat de siste sesongene og det er en aldri så liten overdrivelse å si at Hans-Dieter Flick har suksess som landslagssjef. Det overraskende stortapet  vil nok føre til nye spekulasjoner om at Flick snart må finne seg noe annet å gjøre. Da han ble intervjuet etter kampen var han imidlertid klar; han er rette mann for å lede det tyske landslaget. Men det spørs om den uttalelsen spiller så mye rolle når de høye herrer i det tyske fotballforbundet snakker sammen etter denne kampen.

Neste treningskamp for tyskerne er Frankrike, ingen ønskemotstander i en dårlig periode.

Liverpools Jürgen Klopp er nok en av de som blir spurt om å ta over for Flick, men han har offentlig gått ut og sagt at det ikke er aktuelt nå.

Liverpools nyervervelse, midtbanespilleren Wataru Endo (bildet), var kaptein og spilte en meget god kamp for sitt Japan i kampen som ble spilt på Volkswagen Arena i Wolfsburg.

Skuldertrekk

Når Norges 6-0-seier over Jordan og Englands uavgjortkamp (1-1) mot Ukraina, bare blir møtt med et skuldertrekk, så kan ikke Premier League-runden komme fort nok.

En ting er bra med landslagspauser; da får man tid til å konsentrere seg om godbitene fra litt lenger ned i divisjonene i fotball-England; League One, League Two og National League.

Premier League-runde

Og mens landslagene gjør seg ferdig med sine kamper, så kan vi begynne å se fram til kommende Premier League-runde;

Lørdag; Wolverhampton Wanderers – Liverpool (klokken 13:30), Aston Villa – Crystal Palace (16), West Ham United – Manchester City (16), Manchester United – Brighton & Hove Albion (16), Fulham – Luton Town (16), Tottenham Hotspur – Sheffield United (16) og Newcastle United -Brentford (18:30).

Søndag; Bournemouth – Chelsea (15) og Everton – Arsenal (17:30).

Mandag; Nottingham Forest – Burnley (20:45).

Og når landslagspausen er over, venter tøft program for mange av Premier League-klubbene. I tillegg til ligaoppgjørene, begynner også den europeiske klubbfotballen (Champions League, Europa League og UEFA Europe Conference League), i tillegg til Carabao Cup (ligacup).

Tabell

Og dersom alle landskampene og skriveriene om Erling Braut Haalands liv og Martin Ødegaards tatoveringer har gjort at du har glemt Premier League-tabellen etter fire ligarunder, så leder Manchester City med tolv poeng på fire kamper. Tottenham Hotspur, Liverpool, West Ham United og Arsenal følger nærmest med ti. Luton Town og Burnley har fortsatt til gode å ta poeng (begge har tre kamper), mens Everton og Sheffield United står med ett enslig poeng etter sine fire første kamper.

Og bare for å ha nevnt det, slik at du ikke er helt uforberedt; neste landslagspause er fra 9. til 17. oktober.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds