Blir dette en ny vanskelig skadesesong for Liverpool? Kommer det et nytt stort kjøp i august?

2-2 borte mot nyopprykkede Fulham var ikke helt der de optimistiske Liverpool-supporterne hadde sett for seg ligastarten. Fulhams mål ble omdiskuterte, men noe mer betalt enn det ene poenget på London-turen lørdag hadde de røde kanskje ikke fortjent.

Nå er det ikke bare en svak ligastart som bekymrer Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Seks ligakamper

Mandag kom meldingen om at Thiago Alcantara (31), midtbanestjernen som har vært så god i preseason, er hamstringskadet og ute i minst seks ligakamper; Crystal Palace hjemme, Manchester United borte, Bournemouth og Newcastle United hjemme, Everton borte, og Wolverhampton Wanderers hjemme, Han skal da være klar enten til Chelsea borte eller Brighton & Hove Albion hjemme.

I tillegg går spanjolen også glipp av de første gruppespillkampene i Champions League.

Lang skadeliste

Skadede midtbanespillere er Alex Oxlade-Chamberlain (hamstring, langtidsskadet to-tre måneder) og Curtis Jones (baksiden av høyre legg, ute en måned). Naby Keita måtte levere sykemelding før Fulham-kampen, men er klar til kommende oppgjør mot Crystal Palace. I tillegg sliter Diogo Jota (slo i begynnelsen av august opp en skade han slet med i juni. Han vil være ute i to uker), Caoimhin Kelleher (lyske, to uker), Kostas Tsimikas (snart klar), Ibrahim Konaté (kne, alvorligere enn først antatt), Kaide Gordon og Calvin Ramsey (uvisst hvilken skade og uviss varighet) alle med skader, med ulik anslått varighet.

Per nå er de tilgjengelige midtbanespillerne Fabinho, James Milner, Jordan Henderson, Harvey Elliott, Fabio Carvalho og Stefan Bajcetic. Det er nok av kvalitet, men vi blir ikke overrasket over at styret kommer Klopp i møte når han sier at et kjøp må gi mening både på kort og lang sikt.

To spillere

Det er to spillere som først kommer opp som begge gir mening i forhold til det Klopp sier, men begge blir veldig dyre og er ettertraktede;

  • Jude Bellingham (19) i Borussia Dortmund, som det er snakk om at Liverpool først kommer til å hente neste sommer, men som meget vel kan hentes nå.
  • Den andre er Frenkie de Jong (25) i Barcelona som har vært en del av en real overgangssaga denne sommeren, der Barcelona prøver å selge for å frigjøre hardt tiltrengte midler til nye spillere. Manchester United er interesserte, men dit vil – i hvert fall ifølge mediene – ikke nederlenderen gå. Chelsea er et annet alternativ. Kanskje Liverpool graver dypt for å kjøpe en av de to midtbanestjernene, nå i en vanskelig situasjon med de midtbanespillerne som er i klubben?

En tredje som også er linket til de røde denne overgangssommeren (den listen begynner å bli lang), er Marcelo Brozovic i Inter Milan.

Den som lever, får se. Transfervinduet stenger når august renner ut og blir til september.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds