Bunnivået må uroe Klopp

At Liverpool har et høyt toppnivå, det vet alle og det uroer verken manager Jürgen Klopp eller lagets supporterne. Det som bekymrer er at bunnivået er så fryktelig lavt.

Bunnen ble nemlig nådd i Europa League torsdag.

Turen til Sør-Frankrike og Toulouse torsdag kveld endte med tap. Ja, Liverpool var en VAR-avgjørelse fra uavgjort, da målet til Jarel Quansah på overtid ble annullert på grunn av en hands på Alexis Mac Allister, men det var slett ikke ufortjent at det ble 3-2 og at poengene ble igjen i Frankrike. Liverpool var i perioder skremmende svake. Og det verste; spillerne så ikke ut som de brydde seg nevneverdig. Det skal verken være lov eller akseptabelt.

Leder gruppa

Liverpool leder med to kamper igjen å spille sin Europa League-gruppe og har ni poeng på fire kamper. De røde har igjen østerrikske LASK på hjemmebane og belgiske Union Saint Gilloise på bortebane og vil nok gjøre det som er nødvendig for å gå videre til utslagskampene. Men det som bør bekymre manager Klopp på flyet hjem er det utrolige bunnivået som laget hans innimellom viser.

Vi som så kampen torsdag, så sentrale spillere som Mohamed Salah, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Cody Gakpo, Kostas Tsimikas og Wataru Endo som knapt fortjente poeng på spillerbørsen. Stjernespillerne, flere av dem har vært knallgode og sentrale denne sesongen. Torsdag så de i perioder litt giddaløse og likegyldige ut, noe som rett og slett ikke kan aksepteres når de spiller med rød drakt og Liverbird utenfor hjertet. Da skal de gi alt, så enkelt og sånn er det med den saken.

Egentlig var det bare kaptein Joe Gomez og ikke minst en aktiv Harvey Elliott som fortjener karakteren “godkjent” etter denne kampen. Det mest gledelige sett med Liverpool-øyne som skjedde torsdag, skjedde imidlertid i Colombia.

Brentford må slås

Liverpool har gjort en god sesong så langt, men poengdelingen mot Luton Town og kveldens tap i Frankrike bør bekymre og et Liverpool med bremsene må la Brentford som de møter på Anfield på søndag unngjelde for dette.

Torsdag var spillere som skal gå foran langt langt unna pari; trenerteamet tviholder på Alexis Mac Allister som defensiv midtbanespiller, selv om han gang etter gang viser at det ikke er hans beste plass. Han spilte strålende i indreløperrollen for Brighton & Hove Albion og man skulle tro at det fortsatt er hans beste rolle på laget.

Midtbaneanker på handlelista

For det er et problem Jürgen Klopp og eierne i FSG bør løse i overgangsvinduet i januar; en god defensiv midtbanespiller. Andre i brasilianske Fluminense er nevnt, men det er også andre spillere, tradisjonen tro når det nærmer seg transfervindu.

Ingen Liverpool-fans kan klage på sesongen så langt. Liverpool har kun tapt én kamp, borte mot Tottenham Hotspur, men igjen; bare tre poeng er godt nok når Premier League-fotballen ruller igjen på søndag.

Lettet Diaz

Luis Diaz sin far ble sluppet fri av kidnappere som tok foreldrene hans for elleve dager siden. Hans mor ble satt fri etter kort tid, mens hans far var fri etter intense forhandlinger mellom kidnapperne fra ELN og colombianske myndigheter.

Lucho spilte mot Luton Town sist søndag og berget det ene poenget på overtid. Han spilte igjen mot Toulouse. Alle forstår hvilke følelser han måtte ha spilt i både søndag og den lettelsen han måtte ha følt mens han løp rundt på Stadium de Toulouse torsdag kveld.

Laguttak

Nå er det ligakamp som er neste på programmet og da er det igjen klart for å stille med de beste spillerne. Alisson Becker, Trent Aleksander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahim Konaté, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Luis Diaz og Darwin Nunez er åtte spillere som bør være ganske klare.

Venstreback Andy Robertson er skadet til over nyttår og Kostas Tsimikas viser stadig at han ikke er i nærheten av samme nivå. Alexis Mac Allister bør heller ikke være selvskreven.

Curtis Jones, Ryan Gravenberch og Harvey Elliott bør alle være foran argentineren. Klopp er imidlertid litt sta i valget av førstelag. Han har nok troen på den argentinske verdensmesteren og da kan det fortsatt bli han som blir foretrukket på den defensive midtbaneplassen.

Japanske Wataru Endo ER defensiv midtbanespiller, men er litt for ujevn på det toppnivået som kreves i Liverpool.

Topp fire

Før helgens tolvte ligarunde leder Manchester City Premier League med 27 poeng. Tottenham Hotspur har 26 poeng og Liverpool og Arsenal 24 poeng.

Manchester City møter Chelsea på Stamford Bridge klokken 17:30 (norsk tid) søndag ettermiddag.

Liverpool møter Brentford på Anfield søndag klokken 15.

Tottenham Hotspur reiser til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers klokken 13:30 lørdag, mens Arsenal tar i mot Burnley på Emirates samme dag klokken 16.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds