Burde United beholdt Lukaku?

12.august ble Romelu Lukaku klar for sitt andre opphold i Chelsea. Han er dermed tilbake i Premier League etter to sesonger i Serie A. Prisen for spissen ble 115 millioner euro, og i media virker det som at Lukaku blir klubbens best betalte spiller. Søndag spilte han sin første kamp for Chelsea etter overgangen, og han scoret også sitt første mål.

Forrige sesong produserte Lukaku 24 mål og 11 assists i ligaen for seriemester Inter, så det er ikke uten grunn at han ble en dyr mann for Chelsea. På sine to sesonger i Manchester United, mellom 2017 og 2019, scoret spissen 42 mål og hadde 13 assists. Han var på mange måter en suksess i Manchester-klubben, og en stadig trussel for motstandernes forsvar.

Samtidig ble det tydelig etter at Ole Gunnar Solskjær tok over manageransvaret at det var noe som ikke stemte i klubben. En av tingene som ble gjort, var å selge Lukaku til Inter. Det var andre spillere som også ble identifisert som uromomenter i stallen, men valget falt på at belgieren ble solgt. Det kan det nok ha vært flere grunner til. Ifølge tidligere manager, spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Graeme Souness var det feil avgjørelse.

Burde United beholdt Lukaku?

Souness peker på at United kunne gjort et annet valg den gang, og heller solgt Anthony Martial, som fortsatt er i klubben. Han mener det vises i de to spillernes statistikk fra de siste sesongene. Der Lukaku kan vise til totalt 64 mål og 16 assists fra sin tid i Inter, har Martial 30 mål og 21 assists i sine to siste sesonger i Manchester United. Tallene er helt tydelige på at Lukaku har definitivt prestert bedre enn Martial. Samtidig var situasjonen ikke bare at Lukaku virket som et slags uromoment i troppen, men at belgieren etter ryktene følte seg ukomfortabel og ville dra fra United. Man vil aldri få vite hvordan de siste sesongene hadde vært for Lukaku hvis han hadde blitt værende.

Akkurat disse uttalelsene fra Souness kan få nytt liv etter helgens serierunde i Premier League. Anthony Martial fikk ikke til all verden i søndagens oppgjør mot Southampton, og laget spilte nok en gang uavgjort mot et lag de må slå for å kunne kjempe om ligagullet. Romelu Lukaku tok fatt på en ny periode i Chelsea-drakten med å score et mål mot rival Arsenal, og han involverte seg godt i kampen. Det er ingen tvil om hvem av dem som har åpnet sesongen best.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds