Carlsen herjer både i Fischer og Fantasy

Etter sesongens ti første runder i Premier Legaue ligger Magnus Carlsen blant de 1000 beste i Fantasy Premier League

Carlsens lag hadde en kjemperunde sist (72 poeng), og klatret dermed på resultatlistene etter et par dårlige runder. I tillegg topper han de fleste ligaer han deltar i.

Carlsens lag forrige runde

Carlsen herjer både i Fischer og Fantasy

Topp ti i Norge

Blant alle nordmenn som spiller Fantasy, er han nå på 9.plass. Til nå er det over 200.000 registrerte norske Fantasy-spillere.

Og det er ikke første gang Carlsen markerer seg i det særs populære managerspillet. Forrige sesong var sjakk-esset nummer 111 i verden drøyt halvveis. Sesongen endte imidlertid med plass like utenfor topp 20 000.

Sesongen før det igjen var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene, og endte da til slutt på 2397.-plass totalt.

Populært i sjakkmiljøet

Blant sjakkfolket i Norge er flere aktive Fantasy-spillere. Jon Ludvig Hammer har tidvis gjort det sterkt i spillet. Det samme har Carlsens trener Peter Heine Nielsen.

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Magnus Carlsen har muligens hatt ekstra tid til å jobbe med Fantasy-laget sitt de siste ukene, ettersom han har hatt spillefri siden slutten av august. Nå er han imidlertid opptatt med å spille tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk, som arrangeres i Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo.

Klar for finale i VM

Magnus Carlsen – Fabiano Caruana: 12,5-7,5

Magnus Carlsen er klar for den første offisielle VM-finalen i fischersjakk etter noen meget sterke partier i hurtigsjakk tirsdag kveld.

Nordmannen spilte remis i det første partiet, etter en voldsom tidsnød. Deretter vant han overbevisende i parti to, før det ble tap i parti tre.

I det siste partiet overbeviste Carlsen stort.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds