Lukaku på vei til Stamford Bridge

Har Chelsea funnet målscoreren de trenger? Laget har mangler i angrepsrekken og trenger en spiss som kan score mange mål for at laget skal hevde seg helt i toppen av Premier League.

Tidligere Chelsea spiller

Rapporter har kommet frem den siste tiden om at Chelsea ønsker å signere Romelu Lukaku fra Inter Milan. Tidligere har Lukaku vært Chelsea spiller, men utrolig nok fikk han aldri muligheten til å etablere seg på Stamford Bridge. Isteden var han lånt ut til Everton i flere sesonger hvor han hadde stor suksess på Goodison Park. For Everton storspilte Lukaku så mye at i 2014 kjøpte Merseyside klubben han fra Chelsea for over £35 millioner.

Fra Everton til United – fra United til Inter

Etter tre sesonger som Everton spiller kom Manchester United på banen i 2017 og utlyste sin interesse for stjernespissen. De måtte da ut med nesten £85 millioner for å signere Lukaku til Old Trafford. Det ble to sesonger i United før Inter hentet spilleren til Serie A. I United underpresterte Lukaku og mange regnet han som en skuffelse, men i den italienske ligaen fikk belgieren sin oppreisning. Til sammen ble det 64 mål på 94 kamper for Inter i løpet av to sesonger. Forrige sesong vant Inter Serie A, og mye av æren for at de vant ligatittelen var fordi de hadde Lukaku på topp som bøttet inn med mål etter mål.

Bud på €100 millioner avslått

I Italia har altså den belgiske landslagsspilleren vært en stor suksess. Suksessen har gjort han meget attraktiv på overgangsmarkedet, men det vil ikke bli billig å kjøpe spissen fra Inter. Motivasjonen til Serie A mesterne for å selge Lukaku, er at de vil kunne frigjøre seg fra 28-åringens sin høye lønn i klubben. Ifølge SkySports har Chelsea kommet med to bud til Inter, hvor det siste budet som var på €100 millioner endte opp med å bli avslått.

Hvor mye må Chelsea betale?

Planen til Chelsea var å inkludere en av sine egne spillere som del av overgangshandelen. Det var da snakk om å sende Marcos Alonso til Inter, men det var den italienske klubben visstnok ikke interessert i. Isteden vil de ha mer penger. Klubben har finansielle vanskeligheter og ønsker å selge Lukaku for €120 millioner.

Lukaku på vei tilbake til Premier League

For Chelsea er det ingen tvil om at en spiller som Lukaku vil løfte nivået opp for hele klubben. Skal laget ha en seriøs mulighet til å utfordre om ligatittelen i England kan de se seg nødt til å innfri Inter sitt priskrav. Noe som også er viktig men uklart, er hva Lukaku selv ønsker. Han er høyt verdsatt i Inter og passer veldig bra i den italienske ligaen. Likevel, som Chelsea spiller vil han muligheten til å bemerke seg som toppspiss i klubben slik Chelsea legende Didier Drogba gjorde i mange år.

I tillegg føler han sikkert for å bevise seg selv i Premier League, ettersom United oppholdet for noen år siden ikke var så vellykket som mange følte det burde vært. Det er grunn til å tro at hvis Inter er villige til å la han gå, så vil ikke Lukaku si nei til å bli Chelsea spiller. Blir Lukaku Chelsea spiller vil klubben doble lønnen han har i Inter og gjøre han til en av ligaens best betalte spillere. Samtidig vil Chelseas muligheter for å kjempe om ligatittelen være enda bedre.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds