Chelsea-spillerne du bør vurdere på fantasy

Så var det den tiden på året igjen – tiden for å finne de beste fpl-alternativene fra Chelsea. Så sent som i fjor føltes dette like nyttig som å finne den sunneste ingrediensen i en porsjon rømmegrøt, men  mye har skjedd siden den gang. Vi tar en titt på hvordan det står til med prosjekt Boehly før sesongen 23/24…

Kepa trygg på keeperplass

I fjor var det tydelig tvil om hvem som ble foretrukket på keeperplass. Nå har Mendy forsvunnet til Saudi-Arabia, noe som vitner om at Kepa (5.0) er et klart førstevalg med mindre Chelsea henter en ny keeper. Prisen på 5.0 føles uansett litt mye da vi vet hva forsvarerne til 5.5 kan tilby, men også sammenlignet med Ramsdale, Onana mm.

Nytt blod i forsvarsrekken

Chelsea-spillerne du bør vurdere på fantasy
Levi Colwill kan få sjansen fra start i første runde.

All den tid Chelsea sine offensive nyanskaffelser ble slaktet i fjor, var det lite snakk om hvor skuffende Chelsea så ut defensivt. Over en milliard kroner ble øst ut på spillere som Koulibaly, Cucurella og Fofana, spillere som var tiltenkt en plass i 11-eren men aldri fikk til helt det store. Sistnevnte slet riktignok mye med skader og er fortsatt et fremtidsprospekt med sine 22 år.

38 år gamle Thiago Silva (5.0) ser dermed fortsatt ut til å bli bærebjelken i Chelsea-forsvaret. Hvem som tar plassen ved siden av ringreven er vidåpent, men skal vi tro Brighton-fansen bør det være Levi Colwill(4.5) som tar den plassen. Han høster kun lovord fra sør etter låneoppholdet i fjor, men det fremstår likevel som et sjansespill å gå for denne mannen fra start. (gjorde imidlertid en god figur mot Dortmund)

Langt tryggere på spilletid fremstår da venstreback Ben Chilwell (5.5). Med forrykende form i pre-season har han vist at han fortjener å være klart førstevalg foran Cucurella, noe Pochettino bekrefter ved å gi ham mer dødballansvar og offensiv frihet.

På motsatt back finner vi garantert Reece James (5.5) såfremt han holder seg skadefri. Akkurat dét har imidlertid vært et stort problem de siste sesongene, og Malo Gusto (4.0) ser ut som den mest sannsynlige vikaren etter et suksessrikt låneopphold i Ligue 1.

Uprøvd midtbane

Chelsea-spillerne du bør vurdere på fantasy
Enzo er en god fotballspiller, men ikke fantasymat.

Heller ikke på midtbanen har ting gått på skinner siden Boehly tok over. Fernandez (5.0) ble hentet inn primært for å styrke det defensive, men Enzo lenge (beklager, finner døra selv) har han litt å bevise før han har fylt det enorme vakuumet Chelsea-midtbanen har følt etter skadeforfulgte Ngolo Kanté. I likhet med Kanté er Enzo uansett neppe fpl-mat, med bare 2 assists på 18 starter i fjor.

Gitt at Pochettino stiller i sin foretrukne 4-2-3-1 vil plassen ved siden av Enzo kapres av enten Gallagher (5.5) eller Chukwuemeka (4.5), men det vil overraske stort dersom Chelsea ikke henter en ny midtbanemann ila transfervinduet. Brightons Caicedo er mest hyppig nevnt, derfor er vi fortsatt rimelig lunkne rundt de to nevnte som fpl-prospekter. Begge de nevnte startet imidlertid i generalprøven, uten at vi danser fugledansen av den grunn. Forvent også noe spilletid for mannen som enda ikke har fått noen pris på fpl – Cesare Casadei.

Foran de to sittende midtbanespillerne ligger imidlertid alt til rette for at det dukker opp noen spennende budsjettalternativer. Der vi i fjor hadde Sterling til 10.0 starter billigsalget på 7.0 for nevnte Sterling, men minst like store forventninger knyttes til Mudryk (6.5) i sin første hele sesong i Chelsea.

Den motsatte kanten har hyppig blitt bekledd av Ian Maatsen (5.5), men det spørs om den plassen er litt for utrygg til å satses på, til tross for en hyggelig pris. Noni Madueke (5.5) må vise at han har noe å gjøre på dette nivået, og manageren er nok åpen for å gi flere sjansen på høyrevingen.

Store forventninger på topp

Chelsea-spillerne du bør vurdere på fantasy
Dobbel chelsea i angrep? Jackson og Nkunku kan være et kupp på Fantasy

I et foreløpig relativt nøkternt transfervindu (til Chelsea å være) er det brukt mest penger på å styrke angrepet. Det reflekteres også på fantasy, da Chelseas dyreste spiller er nyervervede Christopher Nkunku(7.5). Mtp Nkunkus statistikk fra Bundesliga er det ganske sykt å tenke på nå, at vi i fjor kunne kjøpe Romelu Lukaku til 11.5(!) (ja det er helt sant, look it up).

Skal vi tro preseason-kampene blir det imidlertid ikke Nkunku som blir å finne helt på topp. Her finner vi antakelig Nicolas Jackson(7.0), som allerede har rukket å markere seg som målscorer og tilrettelegger i preseason. Om han blir den nye Drogba eller den nye Werner, er fremdeles veldig tidlig å si, men prislappen er i alle fall fristende dersom det nykomponerte Chelsea-angrepet klikker godt.

Price drops over hele linja

Pris er imidlertid det viktigste innsalgspunktet for Chelsea-spillere på fpl i årets sesong. Fjoråret var en gedigen skuffelse, og det har blitt tatt høyde for i prisingen. Dette er ikke et lag som skal kjempe om seriegull, mange vil si at selv topp 4 vil være overraskende. Men til forskjell fra i fjor ser det mer ut som et lag preseason. Dette er en ung spillergruppe som ønsker å spille hverandre gode, ikke en haug med individualister litt over middagshøyden. Alt på øvre halvdel betyr forbedring for Chelsea, og de har dessuten blitt tildelt et kampprogram som gjør det fullt mulig å prestere fra start.

Våre fantasy-favoritter i Chelsea

Tør du å sjanse på en eller to spillere herfra frigjør det muligens midler andre steder. Det er imidlertid ikke veldig mange redaksjonen tør backe som fantasy-assets, men her er undertegnedes favoritter:

Ben Chilwell (5.5)

Venstrebacken har flere sesonger vist seg som en av de mest målfarlige forsvarsspillerne i ligaen. Skader og gjennomtrekk av managere har imidlertid gjort sitt til at han ikke har vært noen season keeper. Nå virker det imidlertid som han er førstevalg hos Pocchettino, og spiller dessuten en viktig rolle på dødballer. 5.5 er ingen upris å betale, og er dessuten et fint såkalt “price point” med mange backup-alternativer i.

Christopher Nkunku (7.5)

Mye tyder på at han blir Chelseas nye main man i angrepet. Det er fortsatt i det blå hvem som tar straffer for “nye” Chelsea, men Nkunku kommer med fint renommé fra Bundesliga, og er høyaktuell her. Følg imidlertid med på skaden han pådro seg i generalprøven. Det er ikke sikkert den er alvorlig, men det er kjipt å starte sesongen med en skadet spiller.

Nicolas Jackson (7.0)

Chelsea sin nye spydspiss har vist lovende takter pre season. Han er imidlertid et uskrevet blad med bare én god proffsesong i hatten. Pocchettino har uttalt at klubben er åpen for å kjøpe en spiss med “annerledes profil” ifølge SkySports. Enn så lenge virker Jackson som et godt alternativ til Nkunku, men hvis Chelsea signerer f eks Vlahovic har plutselig Jackson en verdig konkurrent om plassen.

Hold et øye med: Mikhailo Mudryk (6.5) – Stjerneskuddet fra Shaktar har ennå tilgode å overbevise i blått, men det er først denne sesongen som trolig vil definere hans Chelsea-karriere. 6.5 er en veldig fin pris for en spiller som har alle muligheter til å bli fast i 11eren, og det finnes mange plan B i den prisklassen hvis det ikke skulle klaffe helt. Undertegnede forstår imidlertid at det virker langt mer fristende å gå for “proven talent” som Mbeumo, Mitoma og Eze til å begynne med.

Bonus: Reece+Gusto (5.5+4.0)
Er du av typen som er svak for Reece James, men bare når han er skadefri og bare når han vinner? (liten Jokke-homage der altså) Vel, du er ikke alene, men nå har det åpnet seg en frekk liten mulighet ved å kombinere Reece med det sannsynlige andrevalget Malo Gusto(4.0). Med Gusto på benken kan du føle deg relativt trygg på at du har en startende Chelsea-back hver uke, men det er selvfølgelig en avveining om du gidder å bruke 2 plasser på dette når det finnes såpass mange andre gode alternativer til 4.0 og 4.5. Uansett en morsom variant, som man vanligvis bare ser på keeperplass i fpl-sammenheng.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds