Chelsea vant Supercupen

 

Finalen mellom Chelsea og Villareal i UEFA Supercup ble et jevnt og tøft oppgjør. Etter en dramatisk sluttspurt og ekstraomganger var det duket for straffesparkkonkurranse. Inn kom Kepa Arrizabalaga for å redde straffer. Spanjolen takket høflig for tilliten. 

Chelsea vant Supercupen på dramatisk vis da kampen ebbet ut i ekstraomganger på Windsor Park. Kepa Arrizabalaga kom inn fra benken og ble straffehelt mot Villareal. Ikke bare reddet han Aissa Mendy sitt forsøk for å gjøre opp for Kai Havertz sin bom. Han vant trofeet til slutt ved å nekte Raul Albiol scoring.

Chelsea hadde fått en fortjent ledelse etter 27 minutter ved Hakim Ziyech. Men Villareal yppet til kamp. Etter 73 minutter og et massivt press fra Villareal, sørget Gerard Moreno for at lagene var like langt med bare drøye kvarteret igjen av ordinær tid.

Ingen av lagene så ut til å nærme seg en ledelse i ekstraomgangene som fulgte i Belfast. Thomas Tuchel gjorde da et taktisk grep som skulle vise seg å sikre Chelsea sitt første Supercup trofé på 23 år.

Chelsea har nå vunnet UEFA Supercup ved to anledninger.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds

%d