Dansen rundt gullkalven

For alle fotballsupportere verden over er desember litt annerledes i år. Verdensmesterskapet i fotball er kommet fram til kvartfinalene og avsluttes med den store finalen 18. desember, seks dager før julen ringes inn.

Men mye av fokus under VM-dagene er hva som skjer etter VM, enten nå i januar eller til sommeren. Spilleren det snakkes om er Englands kjempetalent, Jude Bellingham.

De to kommende overgangsvinduene vil bli dansen rundt gullkalven, med verdens rikeste fotballklubber involvert.

Overgangsprat

For Liverpools del er det kun Darwin Nunez og Uruguay som er slått ut av turneringen så langt. Englands Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold, Brasils Alisson Becker og Fabinho, Frankrikes Ibrahima Konaté og Nederlands Virgil van Dijk er fortsatt med i VM og kjemper fredag og lørdag om avansement til semifinalene. England møter Frankrike, Brasil møter Kroatia og Nederland skal kjempe med Argentina om retten til semifinalespill.

Desember er også tiden for overgangsprat og for Liverpool så er linken til Englands for tiden aller største talent, Jude Bellingham, stadig sterkere. 19-åringen, som gikk fra Birmingham til Borussia Dortmund, kommer til å forlate Dortmund enten i januar eller til sommeren og Liverpool skal ifølge rapportene være favoritter. Men fortsatt er både Real Madrid, Manchester City og Chelsea med i denne kampen, skal vi tro ryktene. Bellingham, som har spilt strålende for England i VM, blir dyr og det er snakket om en prislapp på godt over milliarden.

Meldinger nå tyder på at Liverpool er i førersetet og at Jude selv – og hans familie – foretrekker en overgang til Liverpool. Men mye kan skje fra nå og til en overgang er bekreftet.

Foran hvert eneste overgangsvindu, så er det mange spillere som er linket til Liverpool. Midtbanespilleren Sofyan Amrabat (Fiorentina) i Marokko har imponert under VM og er linket. Det samme har Yunus Musah (Valencia) fra USA, Enzo Fernandez (Benfica) fra Argentina og Cody Gakpo (PSV Eindhoven) fra Nederland. Til og med Tottenham Hotspurs Son Heung-Min fra Sør-Korea ble linket etter kampen mellom Sør-Korea og Brasil og der han fikk en god bamseklem fra Liverpool-keeper Alisson Becker. Linket er også Leicester Citys midtbanespillere James Madisson og Youri Tielemans.

Tre uker

Skal man notere alle ryktene som kommer i ukene før overgangsvinduet åpner, så er det ikke få spillere, som blir linket både hit og dit.

Om tre uker kommer fasiten. Når nyttårsrakettene går i været, så åpner det og i 31 dager blir vinduet holdt åpent. Da er det toppklubbenes mulighet til å styrke sine lag til andre del av sesongen 2022/23.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds