Datamaskin spår drømmefinale i Fotball-VM

I et eksperiment utført av BCA Research har en superdatamaskin spådd utfallet av det kommende Verdensmesterskapet i fotball.

I rapporten ”The Most Important of All Unimportant Forecasts 2nd Edition: 2022 FIFA World Cup,” har BCA brukt datagrunnlag fra blant annet 192 gruppespill-kamper og 64 sluttspill-kamper i VM fra årene 2006, 2010, 2014, og 2018, i tillegg til spillerstatistikk fra videospillet FIFA.

Datamaskinen spår blant annet at England nok en gang kommer til kort i et Fotball VM, noe som ikke er en veldig kontroversiell spådom.

Noe som er mer overraskende er at vi, i følge simuleringen, får se to av tidenes beste fotballspillere møte hverandre i kampen om VM-trofeet.

England ryker ut i semifinalen

Superdatamaskinen spår at England når semifinalene i VM i Qatar, like langt som i forrige fotball-VM i Russland i 2018.

I følge datamaskinen er det Portugal som vinner semifinalen mot England (etter strafferspark-konkurranse). Det vil i så fall være en reprise av VM-kampen mellom England og Portugal i 2006, da Wayne Rooney ble utvist i 2.omgang.

På veien til semifinalene, tror BCA research at England vinner sin gruppe i VM og deretter slår ut Senegal i 16-delsfinale og Mexico i kvartfinalene.

Argentina vinner Fotball VM 2022

Til tross for finale i Qatar 2022, tror BCA at det blir lite å juble over for Cristiano Ronaldo og Portugal.

De spår nemlig at VM-finalen blir svært jevn, men at Lionel Messi & Argentina trekker det lengste strået og blir kåret til verdensmestere i fotball.

Om datamaskinen skulle få rett i spådommen, vil det i så fall bli tidenes VM-finale med Messi og Ronaldo i hovedrollene.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds