De beste kapteinsvalgene i GW7

Etter et par runder der Salah og Ronaldo har vært de to klare kapteinsalternativene er det kanskje på tide å tenke litt utenfor boksen igjen. Denne gang ser vi på 4 etablerte kapteinsemner (i tilfeldig rekkefølge) pluss en skikkelig diff for den vågale.

(Prosenttallene er basert på ukas avstemning på FFscout per 30. sep 11.30)

Mohamed Salah (3%)

Selv om Liverpool tar imot City på Anfield er det umulig å utelukke en Mo Salah i form fra kapteinsdiskusjonen. Med tanke på eierandelen Salah har kan du være helt sikker på at andelen som setter ham som kaptein vil bli laaangt over 3%, selv om relativt få mener han er ukas optimale kaptein.

Egypteren har scoret i 5 av 6 kamper sålangt, og var dessuten i fyr og flamme mot Porto i midtuka. Spørsmålet er om topplagene går for seier, eller om det kan bli en målfattig stillingskrig.

Cristiano Ronaldo (23.71%)

Ronaldo og gjengen er nok passe revansjesugne etter det pinlige hjemmetapet mot Aston Villa. Everton og United har scoret til sammen 25 mål på 6 kamper, så her ligger alt til rette for en målrik kamp.

Skal man lodde stemningen på sosiale medier er det også gode muligheter for at Ole må gå dersom han våger å la Bruno ta det neste straffesparket, så her spørs det om ikke Ronaldo har tatt over talisman-rollen allerede.

Romelu Lukaku (50.36%)

Lukaku har kommet til oppsiktsvekkende få sjanser etter at han redebuterte med et brak mot Arsenal. 6 skudd på mål har det blitt på de første 5 kampene, men han har også vært ganske effektiv og scoret 3 mål på disse.

Derfor er det likevel håp for den som måtte ønske seg en av nedsablingene som Southampton har for vane å bli offer for minst én gang i løpet av hver sesong (her skal det nevnes at Southampton bare har sluppet inn 1 mål på de siste 3 ligakampene).

Michail Antonio (7.71%)

Antonio ga svar på tiltale til alle som var raske på labben med å bytte ham ut før runde 6. Med 7 skuddforsøk og 4 attempted assists i Leeds-kampen kunne det fort endt med mer enn et mål.

Selv om Brentford har imponert alle denne sesongen viste de de også mot Liverpool at de har det i seg å slippe inn mye mål. Antonio er dermed en formkaptein som kanskje går litt mer under radaren enn de tre førstnevnte.

Ukas diffekaptein: Marcos Alonso (1.64%)

Nevnte Southampton har riktignok vært overraskende tette bakover i år, men de har også gått målløse av banen på de tre siste kampene.

En mann som Marcos Alonso vil dermed tilby potensiell poengfangst i begge ender av banen. Mot City ble det ikke mange offensive bidrag, men fasit mot Spurs før det var 4 skuddforsøk og 4 attempted assists, så hvis du ikke har nevneverdig troen på noen av de nevnte ovenfor kan en høy-risiko-kaptein kanskje friste? (NB! Alonso ble tatt ut etter 45 minutter mot Juventus, noe som kanskje gjør ham til en enda høyere risiko enn først antatt. Tuchel har forelpig vært kryptisk vedr. om dette var et rent taktisk bytte, eller om det er en skade med i bildet)

Vi sitter også denne gang med et knippe spillere som havnet såvidt utenfor lista. Bruno Fernandes har underprestert voldsomt i de siste kampene og kan fort slå tilbake.

Son og Kane har en ok kamp på papiret, men formen til Spurs har snudd stygt på kort tid. Vardy og Aubameyang er i god form, men tøffe bortekamper gjør at de ikke er helt oppe i favorittsjiktet denne gangen. Når det er sagt kan det godt hende at alle disse er like gode kapteinsvalg som de nevnt over. “Time vill sjåvv…”

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds