De mest populære fantasy-byttene før runde 11

Massesalg av Trent, Diaz og Mitrovic – hvem er de beste erstatterne, og hvilke bør du styre unna basert på det som skjer i uke 12?

Keepere: Pope/Ederson → Alle andre

Trendene snur usedvanlig fort i fpl, og mannen som “alle” skulle ha for 2 runder siden er nå et hett salgsobjekt sammen med City-kepper Ederson. Sistnevnte er et veldig forståelig salg ettersom han har bortekamp på Anfield i neste kamp etterfulgt av en blank GW, og dessuten blokkerer dyrebare City-plasser ellers på banen.

Å selge Pope fremstår derimot som et litt desperat trekk. Newcastle hadde 0.4 xGa mot Brentford utenom straffesparket, og har vist seg som et ekstremt gjerrig lag (med unntak av 3-3-kampen mot City). Har man liten tro på at de holder nullen på Old Trafford kan man alltids satse på Danny Ward, 4.0-keeperen som alle burde ha selv om Leicester lekker som ei sil bakover.

Forsvar: Alexander-Arnold → Trippier/Cancelo++

De mest populære fantasy-byttene før runde 11

Som om dårlig form ikke var nok har Trent røket på en skade som trolig holder ham ute til slutten av måneden. Det fører naturlig nok til massesalg av den svært populære høyrebacken, men erstatterne er meget diskutable.

Cancelo er udiskutabelt en god erstatning i utgangspunktet, men en rutinert fpl-spiller vil raskt se at timingen for dette kjøpet er horribel av tre grunner:

1) Bortekamp mot Liverpool førstkommende helg = liten sannsynlighet for at både CS og målpoeng skjer.
2) Blank runde i GW 12 = garantert 0 poeng og en vanskelig benkekabal. (for de som ikke har fått det med seg er Arsenal-City utsatt grunnet omberamming av Arsenals EL-kamp mot PSV)
3) Du jager poeng som allerede er skjedd. Alle foran deg har antakelig Cancelo allerede, så kanskje lurt å vurdere noe annet?

Saliba er et likefullt dårlig valg av 2 av 3 samme grunner som over. Merk at det er timingen som gjør valget dårlig, Saliba er et utmerket valg ellers.

Reece James er også et populært valg, noe som igjen viser hvor dumt det er å kjøpe spillere før midtukekamper. Han haltet nemlig av banen med en skade mot Milan, så det blir spennende å høre ståa der før helgen.

Da står vi igjen med Kieran Trippier, noe som er interessant mtp at Pope er en av de mest solgte keeperne. Managere har altså troen på at Trippier skal score gode poeng, men ikke Nick Pope. Skulle likt å se det regnestykket.

De mest populære fantasy-byttene før runde 11

Et femte alternativ er selvfølgelig å velge noen i en helt annen prisklasse, for å flytte penger fra forsvar høyere opp i banen.  Wolves og Crystal Palace er lag med fint defensivt kampprogram, men det er foreløpig få som tenker i den retningen.

Midtbane: Luiz Diaz → Alle andre

Mannefall hos Liverpool også på midtbanefronten. Diaz er trolig ute til etter VM, noe som gjør ham uaktuell å bli sittende med på fpl. Erstatningene er mange, men vi kan nevne Foden, Maddison og Bowen som de mest populære. Merk her at Foden kan være et dårlig timet valg av samme årsak som klubbkamerat Cancelo.

Angrep: Mitrovic → Solanke/Edouard/Scamacca

De mest populære fantasy-byttene før runde 11

Budsjett-kategorien på topp er vel enhver fpl-spekulant sin favoritt-kategori. Dette gjelder selvfølgelig når den mest valgte budsjett-spissen er tvilsom til neste kamp. Marco Silva sa på mandag at Mitrovic fortsatt ikke har trent med laget, men her vil undertegnede absolutt vente og se hva slags nyheter vi får på serberen, særlig hvis det er sånn at de beste alternativene virkelig er spillere som Solanke, Edouard og Scamacca. De to sistnevnte spiller i systemer der det er massiv konkurranse om startplassene, mens Solanke rett og slett er et krem-eksempel på en spiller som scorer for lite mål.

Å selge Mitrovic allerede nå KAN selvfølgelig vise seg å være lurt, men det kan også hende at det er et par hundre tusen managere som biter litt negler hvis han blir å finne i startoppstillingen hjemme mot Bournemouth.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds