De viktigste “diffene” i sesonginnspurten

Det hele skal avgjøres. Vi har nå beveget oss inn i en periode av sesongen der spillerne som ligger 50 poeng bak teten i miniligaen sin MÅ gjøre noe drastisk for å ta det igjen. Vi snakker selvfølgelig om diffene, spillerne med lav eierandel som kan velte eller redde hele sesongen.

Hvilke differ har høyest poengtak? Jo, da bør du først se på hvilke lag som har færrest kamper spilt sålangt. Det er ganske åpenbart at spillere som har 6 kamper til gode før sesongslutt har høyere potensiale enn de som har 4 kamper igjen å spille. I teorien skulle det faktisk tilsvare 50% mer poeng, selv om vi vet det ikke alltid blir sånn.

Everton, Leicester og Aston Villa

Disse 3 lagene har hele 6 kamper igjen å spille i løpet av 4 runder, noe som betyr 2 dobbelrunder i GW36 og 37. For Everton har Richarlison (5.8%) vist brukbar form i det siste, og Anthony Gordon (3.0%) er et svinbillig alternativ nå som Townsend er ute resten av sesongen og Demarai Gray er helt ute av form. Everton har dessuten ALT å spille for, ettersom nedrykksspøkelset henger over dem. Everton har for øvrig ikke vært nede på nest høyeste nivå siden 1954.

Hva gjelder Leicester er de riktignok i bedre form enn sine blå kolleger, men et ekstremt tett kampprogram gjør det vanskelig å plukke ut en diff som kommer til å starte alle kampene. De møter Roma i Conference League-semifinale, og satser nok hardere på å vinne her enn de gjør i hjemlig liga. Man skal likevel aldri avskrive Jamie Vardy (8.2%), da kanskje særlig hjemmekampene mot Everton og Norwich i DGW36 ser spesielt snasne ut for den som er villig til å ta en stor risiko.

Den tidligere fantasyfavoritten Ricardo Pereira (1.6%) har også enormt lav eierandel, men konkurrerer nok litt mer om plassen i startelleveren enn f eks Youri Tielemans (3.6%). Han har faktisk 8 målpoeng sålangt, men har ikke scoret siden februar.

Aston Villa befinner seg i likhet med Leicester litt i ingenmannsland på tabellen, men med bare ligaen igjen å spille for virker det mindre sannsynlig at Gerrard plutselig skal begynne å rotere voldsomt. Eierandelen til Matty Cash (8.8%) vil nok stige betraktelig de neste ukene, men dersom du ikke er villig til å satse defensivt i Villa kan du alltids gå for stjerneskuddet Jacob Ramsey (7.4%) eller det evige fantasytrollet Ollie Watkins (8.4%).

Topplagene skal toppes

Med bare ett poeng som skiller Liverpool og Manchester City kommer ikke engang Pep-ruletten til å være like farlig som den pleier. Ligaen blir neppe avgjort før helt på slutten, og ingen av lagene har råd til å hvile spillere. Pep har riktignok et offensivt våpenlager der det fortsatt vil roteres, men Foden (6.2%), Mahrez (8.6%) og Sterling (2.5%) vil nok alle få rikelig med spilletid i kampene som kommer.

Er du villig til å satse på en av disse i tillegg til (eller istedenfor) Kevin De Bruyne kan det vanke en solid oppside. Det er også verdt å nevne at Gabriel Jesus også bare har en eierandel på drøye 6%, selv om han har vært brennhet i det siste. (Merk: Jesus er den mest kjøpte spilleren inn mot denne runden)

Manchester City ser nok også det som alle andre ser, nemlig at målforskjellen kan bli avgjørende her. Pep kommer nok til å ønske å vinne alle kamper med så mye som mulig (noe man for så vidt burde ønske året rundt).

Har du derimot ikke nerver til å stole på Pep denne gangen heller kan du sette din lit til mannen som alltid havner i skyggen av Salah – Sadio Mané (3.8%). Det er kanskje litt overkill å velge ham istedenfor Salah, men velger du begge sitter du med en kombinasjon som bare 17(!) av verdens topp 10k-managere har i skrivende stund. Joel Matip (6.5%) er også en særdeles billig Liverpoolmann som går under radaren hos mange.

Best of the rest

Blant andre eksplosive spillere som fortsatt har dobbeltrunder til gode kan vi også nevne Wilfried Zaha (5.4%) i samme åndedrag som en mann som Ismaila Sarr (2.8%). Han har vært ute så lenge at det er fort gjort å glemme at han var i kalasform på starten av sesongen.

En siste honorable mention er en mann som så godt som INGEN har på laget, til tross for at han har scoret 3 mål på de siste 5 – Rodrigo (2.1%). Leeds har riktignok meget tøft kampprogram, men så har de også alt å spille for i bunnen av tabellen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds