Fantasytips Tottenham

Den beste fantasy-kapteinen i runde 28?

Etter en over gjennomsnittet interessant kapteinsdiskusjon var det favoritten Toney som innfridde sist, mye takket være en assist i det siste minutt. Med 0.98 xGI per kamp på de siste 5, er han den beste kapteinen også i runde 28, eller finnes det bedre alterativ der ute?

*Predicted points (ppts) er hentet fra fantasyfootballfix.com

Harry Kane (5.5 ppts)

Etter en litt trå periode slo Kane til med 2 mål forrige runde, noe som gjør ham til det heteste kapteinsobjektet denne runden. De møter et Southampton-lag på desperat poengjakt, så dette blir ikke nødvendigvis noen enkel bortekamp. De fleste trenger dog ingen påminnelse på hvordan dette oppgjøret endte for 2 sesonger siden. Da ble det 1 mål og 4 assists. Kane med 3 mål og 1 assist på de siste 5.

Toney (6.0 ppts)

Ivan Toney lot vente på seg, men viste til slutt hvorfor så mange valgte å gi ham tillit med kapteinsbindet forrige runde. Mål og assist borte mot Southampton vitner om god form før en hjemmekamp mot et Leicester-lag som står med 4 tap på rad og 1-8 i målforskjell på disse.

Toney med 3 mål og 1 assist på de siste 5, altså det samme som Kane. Imidlertid har vi 0.98 xGI i gjennomsnitt per kamp på de 5 siste kampene for Toney, over dobbelt så høyt som Kane. 

Watkins (5.3 ppts)

Watkins har vært stabiliteten selv i det siste og står med mål i 6 av sine siste 7. Tar imot Bournemouth som har sluppet til mer borte enn noen andre. 35 innslupne på 13 bortekamper er nesten imponerende, men det har vært bedring å spore i det siste. Spørsmålet er om Villa får hull på byllen tidlig, for Bournemouth legger seg nok dypt her også. Watkins med 0,64 xGI per kamp på de 5 siste, så han legger seg midt mellom Toney og Kane.

Saka/Martinelli/Ødegaard (5.6 ppts)

Å sette kapteinsbindet på noen fra et høytflyvende Arsenal er heller ikke noen dum idé. Det føles imidlertid kanskje som litt mer bingo HVEM av disse tre man skal velge.

Martinelli ligger soleklart høyest på forventede involveringer, men spilte 120 minutter mot Sporting så sent som torsdag. Saka er på straffer, men har “bare” 2 mål på de siste 5. Ødegaard startet på benken mot Sporting, og er nok den tryggeste av de tre mtp å spille 90 minutter til helga. Palace har nettopp sparket Patrick Vieira, så det er også et spørsmål hva slags Palace-utgave man får her.

Ukas diff: Heung Min Son (4.7 ppts)

Med en eierandel på bare 7.7% kan man trygt si at han er et annerledes kapteinsvalg denne uka. Det har mildt sagt gått tregt for Son etter eventyrsesongen i fjor, og prisen virker fortsatt vond å betale. Hvis man imidlertid er på en free hit eller nært forestående wildcard kan det fullt forsvares å ta en “one week punt” på denne mannen. Med 4 mål i nevnte tilsvarende oppgjør i 2020 er Southampton en av Son sine favorittmotstandere.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds