Denne kapteinen bør du ha i GW 11 – Fantasy Premier League

Fantasy-pott på 20.000 kroner i desember

Etter at forrige rundes største poengfangst havnet hos Riyad Mahrez er det flere ting som tyder på at Manchester City kan være tilbake i formen vi kjenner klubben mer igjen i. Likevel er det tradisjonelt sett lite som tyder på at Mahrez burde være en langtidssignering, og etter denne uka er de ferdig med sine to kanskje letteste kamper for sesongen.

Et travelt kampprogram, skader og koronasyke gjør det utfordrende å bevege seg i overgangsvinduene, men det er fortsatt noen spillere som skiller seg ut i denne ukens kapteindiskusjon.

Manchester City

Pep Guardiola og resten av City-apparatet tar imot Fulham på Etihad lørdag ettermiddag. Det ble en målfattig Champions League-kamp mot Porto i midtuken, hvor spillere som Kevin De Bruyne og Kyle Walker ble hvilt. Ettersom Sterling ble hvilt i Burnley-kampen forrige helg mener flere at man kan se et mønster av hvem som spiller PL-fotball, og hvem som spiller CL-fotball for klubben.

Med dette mønsteret som utgangspunkt skal du kunne gi kapteinbåndet til KDB med ro i sjela. Ekstreme underliggende tall, selv om innbyrdes oppgjør skal ha det til at Fulham ikke er Kevins favorittmotstander.

Lagkamerat Riyad Mahrez har sett en økning i eierprosent, og kan være et fint kapteinalternativ om du ikke vil velge KDB. Fikk hvilt seg i midtuken, og burde få spille til helgen igjen. Historien skal ha det til at Mahrez er et usikkert kort å belage seg på, men etter målfesten forrige runde føles det dumdristig av Pep å skulle benke ham til helgen.

Unibet-oddsen for KDB-scoring er 1.98, og 2.07 for Mahrez.

Liverpool

Wolverhampton er laget som skal prøve å slå Liverpool denne uka, når de besøker dem på Anfield. Med nøkkelspillere som Van Dijk fortsatt ute og Trent Alexander-Arnold usikker burde det bli en målrik affære begge veier, til tross for at Jimenez også er ute med skade.

Mohamed Salah går sjeldent målpoengløs av banen, og har gode underliggende tall selv til han selv å være. Eventuelt kan Jota være et alternativ, ettersom det virker som han virkelig har funnet seg til rette blant rødtrøyene. Sistnevnte kom jo tross alt fra nettopp Wolverhampton, og burde kjenne sin vei rundt forsvarets svakheter.

Jota fikk mer hvile i midtuka enn Salah og Mané, men det ville vært overraskende hvis fasiten på desemberkampene blir å hvile Salah i Premier League-kampene.

Blant flere bookmakere og diverse statistikker er Salah favoritt til å skulle score et mål den kommende runden, og hos Unibet får du 2.00 i målscorerodds for den egyptiske Liverpool-spilleren.

Bruno Fernandes

Etter en treg start på sesongen for United er det én spiller som viser seg å være mer skuddsikker enn andre. Bruno Fernandes er i realiteten den eneste du burde ha på laget ditt fra United, men han er ikke noe dårlig alternativ av den grunn.

Interessant for Fernandes er at han har notert seg for målpoeng i samtlige PL-bortekamper han har spilt for United. Så langt viser fasiten for bortekamper denne sesongen 12, 11 og 13 fantasypoeng for Fernandes.

Virker å være bunnsolid borte, og da passer det jo bra at det er på bortebane de skal spille denne runden.

Det er riktignok ikke hvilken som helst bortebane, men formsterke West Hams London Stadium. Eks-United-manager David Moyes sine menn har sluppet inn bare ett mål på siste tre seriekamper, og brått har Moyes et ess i ermet til oppgjøret mot gamleklubben.

2.65 er oddsen for Fernandes-scoring denne helgen.

Valgets kvaler

Det ville vært mye jevnere om ikke det var for at det er West Ham som tar imot United denne helgen. Selv om Leicester gikk på en smell mot Fulham denne helgen finnes det forklaringer for hvorfor det skjedde.

På grunn av lagenes spillestil burde City være en mye vanskeligere motstander for Fulham, og det er ikke overraskende om fasit på City-kampen denne helgen blir drøyere enn hva de fikk til mot Burnley (5-0).

Kevin De Bruyne fikk hvile hele midtuken og er denne ukens kapteinfavoritt. Det føles 99% sikkert at han starter, og det er tross alt Fulham de møter. Finn frem lommetørklærne om du er Fulham-supporter eller popkorn om du liker målfest, for her burde det bli underholdene fotball i regi av pasningsmaestro Kevin De Bruyne.

Fantasyliga med 20.000 kroner i potten i desember

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds