Der avgjorde Manchester City sannsynligvis gullkampen – det var gøy så lenge det varte

Manchester City og Liverpool har fulgt hverandre lenge i kampen om ligatittelen i 2021/22-sesongen. Med tre ligakamper igjen, så kan de lyseblå ha avgjort den kampen i kveld.

19 minutter brukte Raheem Sterling og Manchester City på å skyve det som måtte være av tvil. Sterling ga City 1-0 og ga med det beskjed om at Ctiy-spillerne ikke var spesielt mentalt nede etter det forsmedelige semifinaletapet for Real Madrid sist onsdag.

Holdt fokus

City har kun Premier League å konsentrere seg om nå og Pep Guardiolas gutter gjorde som sjefen sa, holdt fokus og knuste Newcastle United 5-0. Sterling åpnet og avsluttet ballen, i mellom der scoret Laporte, Rodri og Foden.

Liverpool ledet Premier League på målforskjell i et knapt døgn etter lørdagens uavgjort-kamp mot Tottenham Hotspur, men City brukte altså ikke lang tid på å jekke ned alle de røde supporterne som hadde et håp om at Newcastle United kunne utgjøre en forskjell i ligainnspurten.

Manchester City leder Premier League med 86 poeng og 68 plussmål. Liverpool ligger tre poeng etter, med 64 plussmål.

Liverpool møter Aston Villa på Villa Park kommende tirsdag, har Southampton borte på den norske nasjonaldagen 17. mai og tar i mot Wolverhampton Wanderers på hjemmebane i ligaavslutningen søndag 22. mai. Innimellom der – kommende lørdag – skal laget spille FA-cupfinale mot Chelsea. Etter at ligaen er ferdigspilt, møter de Real Madrid i Champions League-finale lørdag 28. mai.

Manchester City møter Wolverhampton Wanderers på bortebane kommende onsdag, reiser til London og West Ham United neste søndag og tar i mot Aston Villa på Etihad i ligaavslutningen søndag 22. mai.

Matematikken er ganske enkel; Liverpool MÅ vinne alle sine tre gjenstående kamper. Vinner Manchester City to av sine, så er de sannsynligvis mestere, dersom ikke seirene til Liverpool er store. Både Wolves (som greide poeng borte mot Chelsea sist lørdag) og West Ham United har noe å spille for i sine oppgjør mot Manchester City. Wolves og Hammers er ikke opplagte seiere, men i den formen som de lyseblå viste i dag, vinner de som de vil.

Med overveiende sannsynlighet så blir Manchester City Premier League-vinnere.

Kampen om Europa

Det er også tøff kamp om de europeiske cupene. Chelsea er fortsatt på tredjeplass med 67 poeng, Arsenal har fjerdeplassen med 66, Tottenham Hotspur er deretter med 62. Manchester United (58), West Ham United (55) og Wolverhampton Wanderers (50) kjemper om plass i Europa League og serieligaen.

Chelsea møter Leeds (B), Leicester (H) og Watford (H) og skal altså også møte Liverpool i FA-cupfinalen.

Kommende torsdag spilles North London Derby mellom Tottenham og Arsenal på førstnevntes hjemmebane. Den kan bli meget avgjørende for toppkamoene. Arsenal har også Newcastle United (B) og Everton (H).

Tottenham har i tillegg til Arsenal (H), Burnley (H) og Norwich (B).

Manchester United har en eneste kamp igjen denne sesongen, til å redde stumpene, nemlig bortekampen mot Crystal Palace i ligaavslutningen.

West Ham United spiller mot Manchester City (H) kommende søndag og Brighton & Hove Albion (B) i ligaavslutningen og vil nok satse alt på å ta igjen Manchester United.

Wolverhampton Wanderers har Manchester City (H) kommende onsdag, Norwich (H) kommende søndag og Liverpool (B) i ligaavslutningen.

Bunnkampen

Noen ord om bunnkampen også; Leeds United tapte bortekampen mot Arsenal 1-2 og siden Everton vant med de samme sifrene mot Leicester City så tok laget fra Merseyside et stort steg mot sikker plass. Burnley tapte sin kamp hjemme mot Aston Villa og er fortsatt med i bunnkampen.

Everton ligger på 16. plass med 35 poeng (19 minusmål), Burnley og Leeds på plassene under har 34 poeng og henholdsvis 17 og 35 minusmål. Southampton har 40 poeng på 15. plass og er ikke helt trygge, men mye skal gå galt for sørkystlaget for at de skal rote seg inn i bunnstriden.

Leeds United møter Chelsea på hjemmebane kommende onsdag, Brighton & Hove Albion på hjemmebane neste søndag og har Brentford på bortebane i siste ligarunde søndag 22. mai.

Burnley skal til London og møte Tottenham Hotspur kommende søndag, har så Aston Villa på bortebane torsdag 19. mai og har hjemmekamp mot Newcastle United i ligaavslutningen søndag 22. mai.

Everton er sammen med Aston Villa som har fire kamper igjen. Laget skal til London og møte nedrykkingsklare Watford kommende onsdag, har Brentford på hjemmebane kommende søndag, Crystal Palace på hjemmebane torsdag 19. mai og Arsenal på bortebane i ligaavslutningen søndag 22. mai.

Vi tror dette blir en kamp mellom Leeds og Burnley, der det kan vippe begge veier.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds