Derfor er det viktigere enn noen gang å spare fantasy-byttene dine!

Andre halvdel av fantasy-sesongen er godt igang, og alle erfarne managere vet godt hva det betyr: blanke og doble gameweeks. Vi tar en titt på hvorfor det kan være helt avgjørende å være litt sparsom med byttene på dette tidspunktet.

Ingen dobbelrunde 21… enda

Etter to dobbelrunder på rad ser det ut til at vi får en “helt vanlig” GW21. Det er fortsatt tid til å annonsere kamper som spilles før 3. februar, men tiden begynner å renne ut. Det er derfor nærliggende å tenke at man skal spare byttene til man er tryggere på hvilke lag som får dobbel runde i GW22 og senere.

Mer informasjon etter cupkampene

Mellom runde 21 og 22 spilles kamper både i FA cupen og i ligacupen. Det betyr at vi får langt mer informasjon om hvilke lag som potensielt får blanke gameweeks i runde 25 (Ligacupfinale) og 28 (FA cup-kvartfinale).

Kamper som foreløpig står i fare for å få sine kamper utsatt i runde 25 er:

Newcastle – Brighton (dersom NEW går videre til Ligacupfinale)
Leeds – Southampton (dersom SOU går videre til Ligacupfinale)
Man Utd – Brentford (dersom MUN går videre til Ligacupfinale)
West Ham – Nottingham Forest (dersom NFO går videre til Ligacupfinale)

Newcastle og Manchester United er oddsfavoritter til å gå videre til finalen, og det er nok også her det svir mest med BGW med tanke på hvilke spillere vi har i lagene våre (Trippier, Rashford, Toney etc)

Dobbel i runde 22?

Ifølge Ben Crellin (han pleier å vite hva han snakker om) er det nærmest uunngåelig at Manchester United må fremskynde en kamp til en nært forestående runde. Djevlene fra Manchester er fortsatt med i alle hjemlige cuper samt Europa League, så det blir et svært tett program fremover uansett.

Likevel er det overhengende sannsynlighet for at de f eks får en hjemmekamp mot Leeds eller Brentford allerede i runde 22. Brentford er i langt bedre form enn Leeds, med det virker uansett fristende å kanskje kjøre trippel United denne runden.

Her er det igjen verdt å se opp for at dette er mest sannsynlig dersom United går videre i Ligacupen, noe som gjør at de får dobbel i runde 22, men blank i runde 25. Kombiner dette med at mange av oss sitter med minst et par spillere fra Newcastle, så kan det bli litt av en kabal som skal gå opp mtp å stille fullt lag i rundene fremover. Man ønsker heller ikke å spille free hit i en BGW med 8 kamper i, fordi denne antakelig kommer mer til sin rett i en større blank week, eller en litt annerledes DGW.

DGW23

Det er allerede satt opp en dobbelrunde i runde 23, en runde der man kanskje ønsker seg litt ekstra handlingsrom for å få inn de riktige spillerne. Arsenal har nemlig to hjemmekamper den runden (BRE+MCI), så det er kanskje på tide at Martin Ødegaard får eierandelen han fortjener? Med 10 målpoeng på de siste 10 ligakampene vil han være hot topic i rundene fremover.

I tillegg møtes Manchester City og Aston Villa på Etihad, noe som gjør at begge våre norske kjæledegger har dobbelrunde. Runde 23 ser ut som en gyllen mulighet til å hente store poeng og samtidig forberede seg til BGW25. Sørg for å følge med på hvilke lag som tar seg videre i cupene, så har du en liten fordel på konkurrentene dine.

Derfor er det viktigere enn noen gang å spare fantasy-byttene dine!
Runde 22-28 inneholder flere potensielle doble og blanke GWs (Kilde: Ben Crellin, Twitter)

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds