Derfor kan Jürgen Klopp sende en varm takk til Mane, Salah, Diaz og Kane i kveld

Liverpool-manager Jürgen Klopp krevde å bli trodd på grunnen til at han ikke stilte med sitt sterkeste mannskap hjemme mot Norwich City på Anfield i lørdagsgrøt-tida i ettermiddag.

Liverpool trenger de poengene de kan få, men her stilte de røde med spillere som Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita, spillere som vanligvis sitter på innbytterbenken når Premier League-dommerne blåser oppgjørene i gang.

  • Vi kan ikke spille med de samme spillerne uke inn og uke ut, sa Klopp da han ble spurt om alle utskiftningene før kampstart.

Ok, vi kjøper den. Liverpool har ikke råd til poengtap i den knalltøffe kampen om ligagullet, men spillerne har godt av litt hvile innimellom.

Konkurransedyktig

Selv om vi vil at vi skal være så konkurransedyktig som mulig til alle kampene og at noe annet lukter litt undervurdering, så tyder  alle utskiftningene på at Klopp nå rår over en veldig god tropp, selv om han misliker å bli spurt de samme spørsmålene om styrken og bredden på kamptroppene.

Men her var det tydelig at Norwich City, en av de dårligste lagene til nå i ligaen, trodde at her var det muligheter. Førsteomgangen var målløs, men når midtstopper Joël Matip var i det gavmilde hjørnet og var sist på ballen på ledermålet til Suffolk-laget, så var det nesten så man trodde at dette kom til å bli en trasig lørdag.

Forsto alvoret

Ledermålet kom tre minutter etter hvilen.

Da forsto Liverpool alvoret i situasjonen. Dersom laget skulle klare å holde følge med Manchester City, så kunne man rett og slett ikke tillate seg poengtap av noe slag mot gjestene.

Liverpool har skadeutfordringer i angrepet, der både Diogo Jota og Roberto Firmino sto over. Men hva gjør det når man har gode spillere som Sadio Mané, Mohamed Salah og nykommer Luis Diaz lengst framme?

1-1 (64. minutt) kom da Mané scoret det som nok blir rundens og kanskje månedens mål. Tsimikas var nest sist på ballen, som går inn til Mané , som brassesparker ballen forbi Norwich-keeper Angus Gunn.

2-1 (67. minutt) sto Mohamed Salah for. Han var aktiv i dag. Salah får ballen fra Alisson Becker som beiner den i bakgrommet. Plutselig befinner Salah seg på 16-meteren, Gunn rykker ut, men Salah kjører en karusell med vikarkeeperen. Han plasserer den iskaldt  mål, mellom to Norwich-stoppere som har kommet seg inn i feltet. Egypterens 150. scoring i Liverpool-trøya.

3-1 (81. minutt) var Luis Diaz sitt første mål i helrødt. Liverpool-kaptein Jordan Henderson spiller colombianeren igjennom. Diaz vipper den elegant over Gunn og i mål. Kampen var avgjort og poengene havnet dit de skulle.

Ox og Keita byttet for Thiago Alcantara og Divock Origi i det 62. minutt, mens Diaz banet vet for Takumi Minamino da det hele var i boks. Liverpools nye yndling ble fortjent klappet av.

Det er ikke lenge til Norwich City kommer på en ny Anfield-tur. 2. mars møtes lagene i femte runde i FA-cupen.

Lettet

Igjen kunne Klopp puste lettet ut. Det som så ut som et sjansespill med alt for mange bytter, viste seg likevel for å være tilstrekkelig for å skaffe tre poeng i gullkampen.

Liverpool hadde 57 poeng, seks mindre enn ledende Manchester City og likt kampantall. City skulle bare minutter etter at Mike Dean fylte lungene med luft og blåste av kampen på Anfield spille mot Tottenham Hotspur.

Men kunne dagen ble enda deiligere sett med røde øyne?

Å ja da.

Takk, Harry Kane

Manchester City-Tottenham Hotspur ble nemlig en veldig fartsfylt og målrik batalje. Hjemmelaget hadde ballen mest og hadde flere gode muligheter, men den store spilleren ble Harry Kane som med sine to mål la grunnlaget for 3-2-seieren på Emirates. Han fikk i tillegg ett mål annullert. City fikk etter annulleringen et straffespark, som Riyad Mahrez scoret på. Da sto det 2-2 og Pep Guardiola gikk for seiersmålet, var det i stedet Spurs og Kane som fikk det.

Dermed kunne Tottenham- og Liverpool-fansen juble mest høylytt denne lørdagskvelden.

Liverpool har 25 kamper, 44 plussmål og 57 poeng. Manchester City har 26 kamper, 46 plussmål og 63 poeng.

Liverpool har nå alt i egne hender.

Laget mot Leeds United

Kommende onsdag spiller laget hengekampen mot Leeds United (som møter Manchester United søndag).

Det skal normalt ikke være et lag Liverpool skal snuble mot. Marcelo Bielsas lag er skadeutsatt og har slitt med poengfangsten i det siste.

Alisson Becker står fjellstøtt bakerst hos Liverpool. Caoimhin Kelleher må imidlertid regne med å få sjansen til spill i ligacupfinalen neste søndag.

Ibrahima Konaté bør ta midtstopperplassen fra Matip, sammen med Virgil van Dijk. Joël hadde en litt rotete kamp lørdag, der han hadde en heller uheldig inngripen på ledermålet til kanarifuglene.

Trent Alexander-Arnold bør ta høyrebackplassen fra Joe Gomez.

Andy Robertson bør erstatte Kostas Tsimikas på venstre back.

Midtbanekonstellasjonen vil – tror vi – bli nesten ny, med to av tre utskiftninger.

Fabinho er forhåpentligvis tilbake i førsteelleveren og plasseres som anker på midtbanen.

Jordan Henderson spilte en god kamp mot Norwich City og kan sannsynligvis igjen ta på seg både drakt og kapteinsbind.

Angrepsrekka blir identisk. Det er verken grunn til å skifte ut Salah, Mané eller Diaz. Firmino kan være skadefri, men han blir nok ikke satt direkte inn i elleveren. Det skjer nok heller ikke med Jota, som også kan stå i fare for å miste neste søndags ligacupfinale mot Chelsea på Wembley.

Det er viktig med titler, men spesielt i disse tider, der Klopps mannskap jager sin andre Premier League-tittel, den 20 ligatittelen totalt, så er det viktig å bruke sine beste menn.

Tittelracet

Bare for å nevne det; lørdag 9. april (tidspunkt blir kjent etter offentliggjøringen av TV-tider, 21. februar) spiller Liverpool borte mot Manchester City.

Liverpool har igjen Leeds United H, West Ham United H, Brighton & Hove Albion B, Arsenal B, Manchester United H, Watford H, Manchester City B, Aston Villa B, Everton H, Newcastle United B, Tottenham Hotspur H, Southampton B og Wolverhampton Wanderers H.

Manchester City har igjen Everton B, Manchester United H, Crystal Palace B, Brighton & Hove Albion H, Burnley B, Liverpool H, Wolverhampton Wanderers B, Watford H, Leeds United B, Newcastle United H, West Ham United B og Aston Villa H.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds