VM Manager 2022

Derfor skal du beholde Jesus på fpl-laget ditt

Lørdag morgen. Det er spilt én kamp i Premier League, og den endte 2-0 til Arsenal. Det ble sannelig en lang fredag for alle som hadde håpet at Gabriel Jesus skulle levere fantasypoeng i sin offisielle Arsenal-debut. Det gjorde han ikke, og dermed er det i skrivende stund ca 10 000 managere som allerede har forrådt Jesus for 8 sølvpenger. Hvem de kjøper er uvisst, men vedkommende har i alle fall mest sannsynlig ikke vært i aksjon enda. Her er 3 gode grunner til at du skal være tålmodig med spissen som “alle” har:

3) Kampprogrammet

Arsenal har nå vært gjennom det som på papiret nok er den tøffeste av sine første 5 kamper, (sterkt forsvar og bortebane). Hvis du ikke hadde tatt høyde for at Jesus KUNNE blanke borte mot Palace burde du kanskje ikke hatt ham i det hele tatt? Nå følger LEI, bou, FUL, AVL, så 3 av de neste 4 kampene er hjemmekamper.

2) Eierandelen

Det er fortsatt over 75% av fpl-managerne som har Gabriel Jesus på laget. Det betyr for det første at du straffes ekstremt hardt dersom han begynner å levere i en av de kommende kampene, men det betyr også at det skal ekstremt mange salg til for å føre til en prisnedgang. Det kan du lese mer om i vår artikkel om pris-systemet i fpl. Det viser seg dessuten at det er nesten like mange som har kjøpt Jesus, antakeligvis fordi de er livredde for at den høye eierandelen kan straffe dem.

1) Arsenal og Jesus ser bra ut

Det er en grunn til at så mange hadde brassen inne på laget fra start. Arsenal så knallgode ut pre-season, og med en overbevisende seier i årets første bortekamp ser de fortsatt bra ut. Det hadde vært noe helt annet om de hadde tapt slik de gjorde mot Brentford i fjor.

Hovedpersonen selv gjorde seg heller på ingen måte bort. 0.23 xGI, 6/6 vellykkede driblinger og 71% pasningssikkerhet i den første kampen er langt fra dårlige tall, og de som så kampen kan også bekrefte at han var svært delaktig i Arsenals angrepsspill, uten å få særlig uttelling for det.

Konklusjonen

Fpl er et spill som i stor grad handler om risiko-management, og det er definitivt mye større risiko forbundet med å selge Jesus nå, enn det finnes ved å beholde. Dessuten skal det spilles 9 kamper til denne runden, så sjansen er meget stor for at du kommer til å ha større problemer i laget ditt enn en spiss som ikke scorer mål borte mot Crystal Palace.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds