Dermed var det klart; Liverpool spiller i Europa League kommende sesong

Onsdag greide Newcastle United det ene poenget som sikret dem spill i den gjeveste cupen i Europa kommende sesong.

Torsdag knuste Manchester United Chelsea 4-0 på Old Trafford.

Dermed er det klart at det blir femteplass og spill i Europa League kommende sesong, med spill på torsdagskveldene og ikke tirsdags- eller onsdagskveldene.

Ikke overraskende

Det var ikke overraskende. Utover mai har sjansen for plass blant de fire øverste lagene i Premier League blitt mindre og mindre. Og etter hvert som de to United-lagene vant og vant stadig mer, så var det bare å innse at det ble spill i den nest gjeveste cupspillet i Europa. Og når Liverpool bare greide 1-1 hjemme mot Aston Villa, så var det bare å rekke opp hendene og komme tilbake med et mer slagkraftig lag neste sesong.

Trener Jürgen Klopp (bildet), ledelsen og styret, har fått noen kritiske spørsmål om hvorfor de ikke forsterket laget mer enn de gjorde. Erfaring fra denne sesongen viste at troppen ikke var sterk nok til å takle formsvikt og alle skadene. Laget hadde en alt for lang downperiode og selv om spillet ble bedre og poengene kom hyppigere mot slutten av sesongen, så holdt det ikke til å komme i det beste selskapet. Dermed ble det femteplass som er status i år og ikke første-, andre-, tredje- eller fjerdeplass.

Kampen mot nedrykksklare Southampton er bare en formalitet. Femteplassen er bombesikker. Kampen blir bare et ekstra farvel med Roberto Firmino, Naby Kaita, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Arthur Melo. Sistnevnte drar tilbake til Juventus etter et mislykket og skadepreget opphold på Anfield.

Siste serierunde

Søndag klokken 17 spilles alle kamper i Premier League (tips i parentes):

Arsenal-Wolverhampton Wanderers 4-1

Aston Villa-Brighton & Hove Albion 2-0

Brentford-Manchester City 1-2

Chelsea-Newcastle United 2-4

Crystal Palace-Nottingham Forest 1-0

Everton-AFC Bournemouth 2-1

Leeds United-Tottenham Hotspur 3-3

Leicester City-West Ham United 2-1

Manchester United-Fulham 3-2

Southampton-Liverpool 0-3

Manchester City er serievinnere, Arsenal nummer to og Manchester United eller Newcastle United kommer på tredje- og fjerdeplass og skal spille i Champions League kommende sesong.

Liverpool og Brighton & Hove Albion kommer på femte- og sjetteplass og spiller Europa League.

Aston Villa (58 poeng, Tottenham Hotspur (57) og Brentford (56) kniver om den ene plassen i Europe Conference League. Den som tar sjuendeplassen får selskap av West Ham United dersom de slår italienske Fiorentina i årets finale. Tips: Aston Villa og West Ham United.

Everton (33 poeng), Leicester City (31) og Leeds United (31) gjør opp om 17.-, 18. og 19. plassen. De to sistnevnte rykker ned. Tips: Leicester City og Leeds United rykker ned.

Southampton er for lengst sikret jumboplassen og rykker ned til Championship.

Verdifull kamp

Lørdag spilles den mest verdifulle kampen i verden. Play Off-finalen i Championship mellom Luton Town og Coventry City, med rundt fire milliarder kroner i potten. De spiller om retten til å følge Burnley og Sheffield United opp i Premier League kommende sesong.

Terminlisten for Premier League kommer klokken 10 torsdag 15. juni.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds