Haaland lønn

Dermed var vel spenningen om ligagullet borte…

Med dagens Manchester City-seier over Everton på Goodison Park og Brighton & Hove Albions seier over Arsenal på Emirates, så var vel spenningen over om hvem som tar Premier League-gullet denne sesongen.

Manchester City leder med 85 poeng på 35 kamper, mot Arsenals 81 på 36 kamper.

Dermed er det med stor sannsynlighet Erling Braut Haaland og Manchester City som tar tittelen, mens Martin Ødegaard og Arsenal må nøye seg med sølv. City spiller returkamp mot Real Madrid i Champions League på 17. mai og FA-cupfinale mot byrival Manchester United lørdag 3. juni. Snakk om muligheter for storeslem (bortsett fra ligacupen, som ble vunnet av Manchester United (over Newcastle United) – og The FA Community Shield, som ble vunnet av Liverpool, over Manchester City).

Haaland (bildet) scoret forresten sitt 36. ligamål for sesongen i bortekampen mot Everton søndag.

Mer åpent bak

Men det er fortsatt åpent hvem som tar plassene bak de to suverene lagene i årets liga. Newcastle United greide bare 2-2 på Elland Road mot Leeds, mens Manchester United tok en oppskriftsmessig 2-0-seier over Wolverhampton Wanderers.

Newcastle United har med det 66 poeng på 35 kamper på tredjeplassen, mens Manchester United har samme poengsum og kampantall, med 22 mål dårligere målforskjell.

Liverpool spiller mot Leicester på King Power Stadium mandag kveld og må nok vinne denne for å ha noen forhåpninger om å ta den viktige fjerdeplassen. De helrøde har 62 poeng på 35 kamper og får kontakt med seier. Med ett poeng eller tap blir det vanskeligere. Da blir det nok Europa League på Merseyside-laget.

Med det programmet som gjenstår, skal det mye til for at Liverpool greier å komme seg forbi de to United-lagene.

For de øvrige Europa-plassene er det også spenning. Brighton & Hove Albion (sjetteplass) har 58 poeng på 34 kamper, Tottenham Hotspur (sjuendeplass, som tapte mot Aston Villa lørdag) har 57 poeng på 36 kamper og nettopp Villa (åttendeplass) kom opp på samme poengsum og to mål dårligere målforskjell enn Spurs.

Brentford på niendeplass har i teorien muligheten til å ta igjen noen av de foran, men må da ha en solid dose flaks. Laget ligger fire poeng bak Villa og Spurs, med 53 poeng på 36 kamper.

Nedrykksstrid

I nedrykksstriden er Southampton klar for nedrykk til Championship etter lørdagens tap mot Fulham.

Men det er det eneste som er klart.

Leicester på 19. plass skal altså opp mot Liverpool på hjemmebane mandag. Laget har 30 poeng (35 kamper). Det meste har gått imot revene denne sesongen og Jamie Vardy har uttalt at dersom de berger plassen, så er det en større prestasjon enn Premier League-gullet i 2015/16-sesongen.

Leeds United på 18. plass greide ett poeng mot Newcastle United, men ligger fortsatt utsatt til på 18. plass, med 31 poeng på 36 kamper.

Everton på 17. plass tapte klart for Manchester City på hjemmebane og har 32 poeng på 36 kamper.

Nottingham Forest greide ett poeng mot Chelsea på Stamford Bridge lørdag, men kan fortsatt rykke ned. Laget ligger på 16. plass, med 34 poeng på 36 kamper.

West Ham United tapte mot Brentford, men har skrapt sammen 37 poeng på 36 kamper og bør med det være sikret ny kontrakt i toppdivisjonen.

Konklusjonen i nedrykksstriden, er at det ikke ser så bra ut for Leeds United og Leicester City. Programmet er tøft, men kampene skal spilles først.

Opprykkskamp

Fra Championship kommer Burnley og Sheffield United opp.

Helgens Play Off-runde ga et målløst oppgjør mellom Coventry City og Middlesbrough og 2-1-seier til Sunderland over Luton Town. Returen på disse er kommende tirsdag for Luton Town-Sunderland og onsdag for Middlesbrough-Coventry City.

Kommende kamper:

Mandag 15. mai:

Leicester City-Liverpool

Torsdag 18. mai

Newcastle-Brighton & Hove Albion

Lørdag 20. mai

Tottenham Hotspur-Brentford

Bournemouth-Manchester United

Fulham-Crystal Palace

Liverpool-Aston Villa

Wolverhampton Wanderers-Everton

Nottingham Forest-Arsenal

Søndag 21. mai

West Ham United-Leeds United

Brighton & Hove Albion-Southampton

Manchester City-Chelsea

Mandag 22. mai

Newcastle United-Leicester City

Onsdag 24. mai

Brighton & Hove Albion-Manchester City

Torsdag 25. mai

Manchester United-Chelsea

Siste ligarunde søndag 26. mai

Arsenal-Wolverhampton Wanderers

Aston Villa-Brighton & Hove Albion

Brentford-Manchester City

Chelsea-Newcastle United

Crystal Palace-Nottingham Forest

Everton-Bournemouth

Leeds United-Tottenham Hotspur

Leicester City-West Ham United

Manchester United-Fulham

Southampton-Liverpool

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds