Det gikk fra vondt til verre for Liverpool – storklubber i vansker før stormøtet mandag

På mandag møtes Manchester United og Liverpool til ligakamp på Old Trafford. Det er et Understatement at det blir en enkel kamp for noen av dem.

Manchester United har spilt to kamper, er uten poeng etter tap 1-2 for Brighton & Hove Albion på hjemmebane og 0-4 for Brentford i London sist helg. I tillegg er supporterne igjen forbannet på eierne i Glazer-familien og har varslet protester på Old Trafford når Liverpool kommer på besøk kommende mandag. Om ikke det er nok, så er både fans og trenere forbannet på Cristiano Ronaldo for flere tilfeller på dårlig oppførsel den siste tiden.

For Liverpool er det litt enklere, men ikke mye. Laget med tittelambisjoner har mildt sagt kommet skjevt ut denne sesongen og har to poeng etter to kamper, 2-2 mot Fulham i London og 1-1 hjemme mot Crystal Palace på Anfield. At Liverpool kanskje burde hatt straffespark og hadde nok sjanser til å vinne kampen, vises ikke på den tabellen som gjelder for øyeblikket.

Tolvteplass

På denne tabellen er Liverpool på tolvteplass, fire poeng bak ledende Manchester City som klubben etter alle spådommer skulle kjempe med om Premier League-tittelen. Manchester United er sist med null poeng, med dårligere målforskjell enn Everton og West Ham United, som heller ikke har tatt poeng så langt denne sesongen.

Etter siste ligarunde og med de to kampene lagene i mellom siste sesong, må Liverpool tåle et favorittstempel på Old Trafford på mandag, men problemene for de helrøde er nå så store at det nesten er i ferd med å nærme seg et ganske så åpent oppgjør.

Nunez

Aller først; Darwin Nunez, må sone sin straff og se denne kampen fra tribunene i Manchester. Liverpools siste storsignering får sannsynligvis tre kampers karantene for nedskallingen av Crystal Palace sin danske midtstopper, Joachim Andersen. Det blir i så fall bortekampen mot Manchester United 22. august og hjemmekampene mot Bournemouth 27. og Newcastle United 31. august. Får han kun de tre kampene, så er Nunez klar for bortemøtet med Everton 3. september.

Liverpool-manager Jürgen Klopp og resten av trenerstaben vil nå få rikelig anledning til å korrigere uruguyaneren og fortelle han at dette ikke er måten å oppføre seg på i England og i Premier League. Dette er noenlunde samme korrigeringen som Fernando Torres fikk i begynnelsen av sin karriere i Liverpool. Spanjolen forsøkte seg med filming. Medspiller Steven Gerrard og trenerne fortalte han at det måtte han slutte med og han fikk etter det flere meget gode sesonger i helrødt.

Nunez viste i perioder prov på hva han er god for mot Crystal Palace, men han kan ikke oppføre seg sånn og vise en så total mangel på respekt for klubb og medspillere, som han gjorde mandag kveld.

Skadebekymringer

Nunez sin karantene er ikke det eneste som Jürgen Klopp har av bekymringer i disse tidene. Mannefallet er enormt og treningene i Kirkby denne uken (og muligens mandagens kamp) må gå uten følgende spillere; Joël Matip, Roberto Firmino (kan være tilbake mot United), Diogo Jota, Curtis Jones, Thiago Alcantara, Alex oxlade-Chamberlain, Ibrahima Konaté, Caoimhin Kelleher og Calvin Ramsey.

Stadig flere nevner at Klopp nå må ut på transfermarkedet igjen for å dekke opp hull etter skadede midtbanespillere. Det er drøyt to uker igjen av transfervinduet og manageren sier at de har forsøkt å se på aktuelle spillere, men de “riktige spillerne” er ikke tilgjengelig. “Å kjøpe for å kjøpe” er ikke aktuelt, sier tyskeren.

Komponering

Så dermed får vi bare vente og se, både om det kommer noen nysigneringer og om poengpotten øker etter møtet med Manchester United. Det vil ikke bli enkelt å komponere Liverpool-laget mandag, men at elleve helrøde spillere er Fit For Fight og sugne på sesongens første trepoenger, det er sikkert.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds