Det kan bli en ny klassisk avslutning på Premier League-sesongen

Alle husker vel den klassiske sesongavslutningen da Manchester City vant ligagullet for noen år siden, etter å ha snudd kampen mot Queens Park Rangers på overtid og TV2-kommentator Øyvind Alsaker ropte “Aguero – Aguero – Aguero” og argentineren tok av seg sin lyseblå drakt og sprang rundt på Etihads grønne gress.

Manchester City hadde tatt sitt første Premier League-gull. Året var 2012.

Kan vi forvente oss en ny klassiker. Det kan fort bli det, hvis ikke City setter på turboen og avgjør dette raskt.

Tetkampen

Manchester City har 90 poeng på 37 kamper og har 96-24 i målforskjell, 72 plussmål. Liverpool har 86 poeng på 36 kamper ogt har 89-24 i målforskjell, 65 plussmål.

De lyseblå kan ta sitt sjette ligagull av den edleste sorten. Liverpool har fortsatt muligheten til å ta sitt andre Premier League-gull, men er da avhengig av å vinne sine to siste kamper, samtidig som Manchester City må avgi ett poeng i sin siste ligakamp.

Manchester City har Aston Villa på Etihad i siste runde neste søndag. Der må altså de to tidligere Liverpool-spillerne, Steven Gerrard og Philippe Coutinho, gjøre sitt ytterste for å ta ett eller tre poeng på de lyseblå sin hjemmebane.

Liverpool skal først til Southampton på 17. mai og tar så i mot Wolverhampton Wanderers på avslutningsdagen søndag 22. mai. Bare seks poeng er godt nok for merseysiderne.

Drøm om kvadrupel

Drømmen om kvadrupel levert fortsatt for Liverpool. Etter to jevne kamper i ligacup- og FA-cupfinalen og hele 19 straffespark (uavgjort etter 120 minutter i begge kampene) var det Liverpool som strakk det lengste strået og kunne ta med seg pokalen i flyet hjem til John Lennon Airport i Liverpool.

Det er kanskje ikke mange prosent sjanse, men neste søndag kan nummer tre komme og lørdagen etter (28. mai), nummer fire i Champions League-finalen mot spanske Real Madrid. På kvelden 28. mai er sesongen over og da får man vite om ligagull nummer 20 og Mesterliga-gull nummer sju kunne innkasseres. Tidligere er altså ligacup-gull nummer ni og FA-cup-gull nummer åtte vunnet.

Blir det med de to som allerede er vunnet, blir det tre neste søndag og fire lørdag om knappe to uker? Den som lever og har muligheten til å se kampene får se.

Europacup-plassene

Noen ord om de andre interessante oppgjørene som er igjen av sesongen også. Til og med fjerdeplassen skal til Champions League, mens de øvrige topplagene kjemper om å kvalifisere seg til Europa League og European Conference League.

Lag nummer tre, Chelsea, har 70 poeng (42 plussmål) og har igjen Leicester hjemme torsdag og Watford hjemme søndag 22. mai.

Lag fire, Tottenham Hotspur, har 68 poeng (24) og har igjen Norwich City borte i siste ligakamp.

Lag fem, Arsenal, har 66 poeng (24) og har igjen Newcastle United borte i morgen og Everton hjemme i siste ligakamp.

Lag seks, Manchester United, har 58 poeng (1) og har igjen Crystal Palace borte i siste ligakamp.

Lag sju, West Ham United, har 56 poeng (11) og har igjen Brighton & Hove Albion borte i siste ligakamp.

Bunnplassene

Noen ord om bunnplassene også. Det er tre lag som kjemper om å unngå å bli det laget som følger Watford og Norwich City ned til Championship.

Lag 16, Everton, har 36 poeng (minus 20) og har igjen Crystal Palace hjemme torsdag og Arsenal borte søndag.

Lag 17, Leeds United, har 35 poeng (minus 38) og har igjen Brentford borte i siste ligakamp.

Lag 18, Burnley, har 34 poeng (minus 18) og har igjen Aston Villa borte torsdag og Newcastle United hjemme i siste ligakamp.

Fulham og Bournemouth er klare for neste sesongs Premier League. I Play Off-kampene om retten til å bli det siste laget som rykker opp til Premier League, møtes Sheffield United og Nottingham Forest (2-1 til Forest i første kamp) og Luton Town og Huddersfield Town (1-1 i første kamp). Her er returoppgjørene henholdsvis mandag (for Town og Town) og tirsdag for United og Forest). Play Off-finalen spilles på Wembley Stadium søndag 29. mai. Den kampen er verd milliarder av kroner.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds