Dette gjør ekspertene før GW3

Internkonkurransen blant PL Norge-gjengen ruller videre. To av ekspertene er allerede inne på  topp 100k, mens de to andre har fått kalde føtter og trykket på wildcard-knappen. Vi ser nærmere på hva de har tenkt idet vi nærmer oss GW3:

Ola sitt lag:

Dette gjør ekspertene før GW3

Overall Rank: 69,795
Antall Bytter: 1

Etter en fin start begynner vurderingene å bli vanskelige. Har to gratisbytter før runden, og brant av det første søndag kveld for å få inn Benrahma for Mahrez. Er vanligvis forsiktig med så tidlige bytter, men var sikker på at Benrahma måtte inn, og fikk dermed også en fin prisstigning ved å være litt rask på labben. 

Er usikker på om jeg skal bruke mitt andre bytte også, da jeg er skeptisk til å la Livramento starte. Planen er å bruke Wildcard i runde 7 eller 8, så det er kun de neste 4-5 kampene som hensyntas. Med 2.9m i banken har jeg mye handlingsrom, og det blir ut med enten Tsimikas for Digne/Tierney/Pereira/Robertson eller Brownhill for Raphinha. Men, mest sannsynlig blir det stående slik. Tror det blir gull verdt med et ekstra bytte inn i neste runde med både landslagspause og innspurten på overgangsvinduet. 

Det som er helt sikkert er at Antonio får kapteinsbindet etter en strålende start, og hjemmekamp mot et Crystal Palace i identitetskrise ser ganske overkommelig ut for The Hammers. 

Ole Kevin Sitt lag:

Dette gjør ekspertene før GW3

Overall Rank: 105 493
Antall bytter: 1 (1 spares til neste runde)

Etter en ganske grei start velger jeg å kun gjøre et kjedelig bytte på benken, Livramento inn for Hoever. Synes førstnevnte var livlig forrige kamp mot United, mens Hoever ikke spilte.

Jeg vurderte å gjøre dobbeltbytte Digne+Toney ut og inn med Duffy+Callum Wilson, men droppet det. Tror det er fint å ha 2 bytter etter en uforutsigbar landslagspause.

Kapteinsbindet blir satt på Antonio, ettersom både han og West Ham er i god flyt, og at jeg ikke stoler på Palace. En endring som kan skje inn mot deadline er Toney inn for Ayling fra benken.

Øyvind sitt lag:

Dette gjør ekspertene før GW3

Overall rank: 1,242,371
Antall bytter: 12 (wildcard)

Wildcardet kom nok noe tidligere enn planlagt (les mer om det her), men jeg er ved godt mot likevel, og står fortsatt for avgjørelsen. Benrahma og Antonio ser ut som season keepers sålangt, så her var det bare å komme seg tidlig på det toget.

Har også investert i en annen offensiv duo, i Demarai Gray og Calvert-Lewin, mens Reece James skal få varme benken mot Liverpool før han forhåpentligvis kommer tilbake med et smell mot Aston Villa.

Ukas store diskusjon er jo kapteinsvalget, og her har jeg gått for en mann som ikke så mange har på laget akkurat nå, men som likevel har et skyhøyt poengtak. Spillets nest-dyreste spiller, Harry Kane.

I en uke der “de to store” (Bruno og Salah) har litt tøffere kamper er det kult å gå med en kaptein som potensielt kan skyte ranken opp mange hundre tusen plasser hvis det treffer.

Iver sitt lag:

Dette gjør ekspertene før GW3

Overall rank: 1,463,705                                                  
Antall bytter: 10 (wildcard)

I likhet med Øyvind har jeg valgt å bruke Wildcardet mitt allerede etter to runder. Laget etter GW2 hadde litt for mange hull og for få av de mest ettertraktede spillerne. 

I forsvar har jeg valgt å gå for fire solide backer i James, Pereira, Digne og Shaw. Disse fire kommer til å rotere avhengig av kampprogram. 

På midtbanen beholder jeg Greenwood og Son, mens Salah, Mahrez og Pépé har blitt til Raphinha, Benrahma og Bissouma. 

Pengene spart på midtbanen flyttes til angrepet, hvor jeg nå har Kane, Antonio og Calvert Lewin. Sistnevnte er spilleren med nest høyest xG og har i likhet med lagkamerat Digne, et fantastisk program i vente. 

Den eneste spilleren med høyere xG enn Calvert Lewin de første to rundene er Michail Antonio. Med prisgaloppen fra GW2 til GW3 og formen han har vist i starten måtte West Ham-spissen inn på laget. 

Sitter med 2.9m i banken som gjør at jeg kan få inn spillere som Salah, Bruno og Ronaldo om det skulle bli aktuelt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds