Dette gjør ekspertene før GW7

Både Ola og Ole Kevin har aktivert wildcard, mens Øyvind hopper på Chelsea-toget. Les mer om byttene ekspertene har gjort og hvorfor de har gjort de forskjellige byttene.

Ola sitt lag

Overall rank: 123,289

Dette gjør ekspertene før GW7

I kjølvannet av en skikkelig møkkarunde ble fristelsen for å trykke på Wildcard-knappen litt for stor. Planen var egentlig å kjøre det i landslagspausen etter helga, men altfor mange så ut til å falle i pris denne uken, noe som ble utslagsgivende for beslutningen om å fremskynde wildcardet en runde.

Det skal nevnes at det fort blir gjort flere bytter før fristen, spesielt på keeper-plass. Videre venter jeg på nyheter knyttet til Trent Alexander-Arnolds skade, og omfanget der blir avgjørende for om han får bli på laget eller ikke. 

På keeperplass finner vi Ramsdale som førstekeeper, da jeg vurderer det dithen at han er den 4.5m-keeperen med størst clean sheet-potensiale, spesielt på kort sikt. Han vurderes opp mot Guaita i Palace. Foster sitter på benken, da han er den eneste 4.0m-keeperen som er i nærheten av noe som likner på fast startplass. 

Forsvarsbudsjettet har fått seg en real oppgradering, med Rudiger, Alonso og Cancelo inn. Om TAA er langtidsskadet blir det nok Dias som tar den plassen. Ståltro på pottetette Chelsea- og City-forsvar fremover der altså.

På midten beholdes Salah og Benrahma, og inn kommer Raphinha og Saka (og Brownhill). Raphinha ser meget bra ut, til tross for at han har slitt med en liten skade de siste kampene. Dersom denne blir verre må jeg selvsagt finne en annen løsning her, men det er heldigvis mange å velge mellom i samme prissjikt.

Saka er også inne, da Arsenal virkelig har snudd skuta i det siste, og har fint kampprogram i sikte. Vurderer Saka over de andre Arsenalspillerne på midten. Brownhill er inne kun på grunn av at han har sunket til 4.4m.

På spissplass er selvsagt Lukaku med, da kampprogrammet hans trumfer Ronaldo og United sitt. Antonio får stå, da han har vært den kanskje beste FPL-spilleren å ha sålangt i år, og får med seg Jimenez i tillegg. Dette betyr at jeg legger om til 3 spisser, men har fleksibilitet gitt 4 spillbare spillere både i forsvar og på midten. Kan dermed settes opp i både 4-3-3 og 3-4-3. 

Fantasyligaen for alle som egentlig har gitt opp

 

Ole Kevin sitt lag

Rank: 151,696

 

Dette gjør ekspertene før GW7

På Wildcardet går jeg for keeperduoen Guaita/Ramsdale (9.0) ettersom både Palace og Arsenal har gjort det kurrant defensivt siste kamper, og duoen rullerer fint neste 20 kamper. 

Planen er å gå 4-3-3 med Semedo–Rüdiger–Cancelo–Livramento/Duffy. Semedo skaper mye i et Wolves som har et grønt kampprogram. Cancelo skaper mye fremover, og har aldri vært mer nailed on enn nå. Mens siste plass i forsvaret går til en Chelsea-forsvarer, som har et grønt kampprogram, og som er rimelig stabile bakover.

Salah sier seg selv, ekstremt mye involvert i et lag som scorer mye, og tar i tillegg straffer.

Foreløpig har valget falt på Moi. Jeg synes han har sett bra ut den siste tiden, noe også tallene viser, men det har kun resultert i 1 mål, og i tillegg har Soton fine kamper fremover. Jeg går også for Raphina, etter at Bielsa friskmeldte han på gårsdagens pressekonf. Mbuemo har fine underliggende tall, mens 3. benkeplass går til Brownhill som har sunket til 4.4, og er fast inventar på Burnley, og kommer til et skudd i ny og ne.Både Ola og Ole Kevin har aktivert wildcardBå

Som sagt så har Chelsea et bra kampprogram fremover, så Lukaku er en no-brainer. Ronaldo derimot har vanskeligere kamper fremover, men jeg har troa på at han kommer til å levere uavhengig av dette. Sistemann på laget er Raul Jiménez, som endelig scoret i helga. Han leverer i år, som før hodeskaden, bra på tallfronten (Tredje flest avslutninger i boksen av spissene). Så får vi håpe at dette resulterer i målpoeng når kampprogrammet er grønt neste 8 kamper.

Øyvinds amatørlag

Overall Rank: 1 774 769

Dette gjør ekspertene før GW7

Da har jeg også som det sto i profetien føyd meg inn i amatørenes rekker. Mohamed Salah har vist nok en gang at han straffer nådeløst alle som prøver å gå uten ham, om enn bare for noen uker.

Tar ham inn allerede nå for å sikre meg råd til en City-forsvarer neste uke, selv om jeg ikke forventer at han kommer til å outscore Bruno mot City (eller gjør jeg det?)

GW7 markerer starten på et horribelt kampprogram for Man United, og et tilsvarende knallgrønt program for Chelsea, dermed blir ukas bytter ut med Ricardo Pereira (som ble byttet ut ved pause mot Burnley) og Ronaldo, som jeg uansett ikke ville vurdert å cappe på de neste 5 rundene.

Inn kommer ikke overraskende to Chelsea-spillere i Rudiger og Lukaku. I tillegg kommer nevnte Salah inn for Bruno.

Trent-skaden kom rimelig ubeleilig rett etter Rudiger-byttet var gjort, så her er det bare å be til høyere makter om at Espirito Santo leverer noen dørgende kjedelige 1-0-resultater igjen snart.

Kapteinsvalget faller enten på Lukaku eller Antonio.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds