Liverpool lag FA cup

Dette kan være laget Klopp sender utpå mot Cardiff

Like etter lunsj søndag spiller Liverpool fjerderundekamp i FA-cupen mot Championshipklubben Cardiff City.

Etter en god pause og en god forsterkning i colombianske Luis Diaz fra Porto, så er de røde klare til å spille en viktig fotballkamp igjen. Denne gangen om retten til spill i femte runde i FA-cupen. Allerede torsdag om en uke spiller laget neste Premier League-kamp, hjemme mot Leicester City.

Og pausen har gjort Liverpool godt. Etter en slitsom periode med koronatilfeller og skader, melder klubben nå om en skadefri tropp. Harvey Elliott har lenge vært i trening etter sin alvorlige korsbåndsskade og nå er til og med Thiago Alcantara i trening igjen etter sin skade.

Hva Klopp velger å gjøre med Luis Diaz sin tilstedeværelse i søndagens cupkamp, er usikker Etter landslagspausen, der Columbia tapte 1-0 mot Peru og Argentina og gjorde veien til Verdensmesterskapet i Qatar fryktelig lang, så kom Diaz til Merseyside etter å ha fått ordnet papirene om oppholdstillatelse i England.

Klopp ønsker i tillegg til å utfordre Manchester City om ligatittelen til våren også å nå langt i cupene. Dermed er det et lite dilemma for trenerstaben å sende et så godt lag på banen at de kan slå ut Cardiff City på søndag. Liverpool har de siste sesongene hatt tradisjon for å ha sitt beste lag i ligaen og stille med flere av ungguttene i cupen.

Men la oss begynne øverst – eller rettere sagt – nederst.

Keeper:

Der går nok Klopp igjen for cupkeeperen framfor noen, irske Caoimhin Kelleher. Alisson Becker har også vært på landslagsoppdrag og satt på benken i siste kamp, men Kelleher står nok mot Cardiff City.

Høyreback:

Conor Bradley spilte høyreback mot Shrewsbury Town i tredje runde. 18-åringen gjorde en grei jobb her og kan få en ny mulighet. Det kan bety at Trent Alexander-Arnold kan hvile og konsentrere seg om ligaoppgjøret mot Leicester City.

Midtstoppere:

Virgil van Dijk og Ibrahim Konate spilte mot Shrewsbury Town. Det kan bli det faste midtstopperparet, også i cupkampen men Klopp kan også la en av dem hvile til fordel for Joël Matip eller Joe Gomez.

Venstreback:

Andy Robertson er Liverpools faste venstreback og spiller sannsynligvis også mot Cardiff City. Et godt alternativ er greske Kostas Tsimikas, som har spilt godt de gangene han har fått muligheten. Kanskje kan dette være hans mulighet til å vise seg fram igjen.

Midtbane:

Midtbanekonstellasjonen er vanskelig å spå. Mot Shrewsbury Town stilte ungguttene Tyler Morton, Elijah Dixon-Bonner, Max Woltman foretrukket, sammen med både Curtis Jones og Fabinho.

Vi tror Curtis Jones spiller fra start mot Cardiff City. Det gjør nok også Fabinho, dersom han er fit etter VM-kvalifiseringskamper for Brasil i pausen siden siste kamp (mot Crystal Palace). Han har spilt godt i landslagspausen for Brasil, er i form og kan meget vel få en startplass søndag. Han er stødig som anker på midten.

Jordan Henderson kan også få muligheten, men har tidvis virket litt mer sliten på Liverpools midtbane. Sannsynligvis så er dette kampen hvor Klopp vil la Harvey Elliott få sjansen, rett og slett for å la han få matchtrening etter en god og lang treningsperiode.

Angrep:

Diogo Jota spiller nok garantert søndag. Med både Mohamed Salah (spiller finale eller bronsefinale med Egypt søndag) og Senegals finaleklare Sadio Mane i Kamerun opptatt med Afrikamesterskapet, så skorter det litt med angripere.

Roberto Firmino kan bli foretrukket og kanskje vil Klopp presentere Luis Diaz for Anfield-publikummet allerede søndag. Det kan jo hende han i stedet velger å la colombianeren få spille den siste halvtimen. Da kan det hende at Alex Oxlade-Chamberlain eller Kaide Gordon blir foretrukket.

Den erfarne midtbanespilleren James Milner er nok en spiller som får benkplass søndag. Han er en spiller som er god å ha i bakhånda, uansett om laget leder eller ligger under.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds