Henderson kåret til årets spiller

Diaz ble ikke risikert, Klopp har grunn til å senke skuldrene og begynnelsen på slutten for Henderson?

Liverpool kom seg fra tut-og-kjør-oppgjøret mot bunnlaget Burnley på Turf Moor med tre poeng og tilsynelatende uten skader. 

Heldigvis.

Det er en kjensgjerning at Jürgen Klopp kan senke skuldrene, der han sitter på stua hjemme, med litt kvalitetstid med familien i en hektisk periode. Men han får ikke hvilt særlig lenge. Tirsdag drar han og spillerne til Inter og Italia, før Norwich venter ved gammel Tippekamp-tid kommende lørdag. Så er det ny hjemmekamp mot Leeds United i midtuka om halvannen uka, før Wembley og Chelsea venter til ligacupfinale.

Kvalitet

Nå skal ikke jeg slå på stortromma og på noen måte være nedlatende overfor Sean Dysche sitt mannskap. De spiller tøft og har alltid vært vanskelige å slå, spesielt hjemme på Turf Moor.

Laget, som for tiden frister tilværelsen nederst i Premier League, har flere gode spillere; keeper Nick Pope, midtstopperne Ben Mee og James Tarkowski, tøffingen Dwight McNeill på midten, Maxwell Corbet fra Elfenbenskysten. Og ikke minst nykommeren Wount Weghorst på spiss. Den høyreiste og kraftige spissen må for en midtstopper nesten føles som å gå en 15-runder med en tungvektsbokser.

At klubben har kvaliteter viste de til gangs i hjemmekampen mot Manchester United i forrige uke. Kampen endte 1-1.

Søndagens kamp ble aldri god. Burnleys kamper blir sjelden det. Her var det viktigste å sende tabelltoer Liverpool tilbake til Merseyside med poengtap. Jürgen Klopps spillere ble med på polingen og heldigvis endte dette med tre poeng.

Diaz og Elliott

Jeg er veldig usikker på å felle noen dom over den tyske managerens disposisjoner og anklage han for feil laguttak. Han valgte å sende utpå et lag med god rutine i Premier League-kamper og lot spillere som Luis Diaz og Harvey Elliott bli sittende på benken. Diaz er ny og selv om han spilte en veldig god kamp mot Leicester City i forrige uke, vil han nok fortsatt trenge litt tid til å venne seg til Premier League. Harvey Elliott spilte også godt, men han har nettopp kommet tilbake fra en alvorlig skade. Deres tid vil komme, men det er like greit å la de hvile i en bortekamp mot Burnley.

Til alt hell endte det godt, med tre poeng, etter et ikke alt for fint mål fra Fabinho (men mål er mål).

Onsdag er Liverpool i Italia og Milano for å få med seg et godt resultat i åttedelsfinalen i Champions League. Da vil nok både Luis Diaz og Harvey Elliott være forberedte og bli vurdert til verdig en startplass.

Det som nok vil bekymre Klopp er nok midtbaneleddet.

Exit Jordan?

Spesielt kaptein Jordan Henderson slet fryktelig med pasningssikkerheten i Burnley-kampen. Han har heller ikke vært på topp i de siste kampene. Jordan er 31 år gammel, blir 32 i juni. Kan det være begynnelsen på slutten for spilleren som kom fra Sunderland 1. juli 2011, som har kontrakt til ut 2024/25-sesongen og som har vært blant de viktigste støttespillerne til den tyske manageren siden han ankom Anfield. Spilleren er i gang med sin ellevte sesong i Liverpool, som han har spilt 423 kamper og scoret 33 mål for Liverpool. I tillegg har han 68 landskamper for England (ett mål).

Hendo har hatt en karriere med opp- og nedgang. Under Brendan Rodgers var han en del i kulden, men kjempet seg tilbake til førsteelleveren. Han ble visekaptein og var selvskrevet som kaptein da selve “Captain Fantastic”, Steven Gerrard, forsvant sommeren 2015. Han har vært plaget med skader både i hæl og kne, men har alltid kommet tilbake som den seriøse profesjonelle fotballspilleren han er. Og i sin tid som kaptein har han løftet både Premier League- og Champions League-pokal over hodet, i trygg forvisning om at han har vært med å gjøre sitt for at trofeet havnet i det allerede fulle premieskapet på Anfield

Nå kan det hende at det røde lyset er i ferd med å blinke for han. Veldig mange av de pasningene han serverte på Turf Moor, selv de enkleste, var det ikke mye gammel Henderson-klasse over.

Spillere kommer og går i profesjonell idrett. På samme måte som at det heter at dersom du er god nok, er du gammel nok, så er det ubønnhørlig slutt når du ikke lenger er god nok. Det er for tidlig å trekke noen konklusjon over Jordan Brian Henderson, Sunderland-gutten som begynte i The Cats som sjuåring. Det er nok ingen tvil om at trenerstaben vil følge litt ekstra med på Jordan i tiden som kommer.

Evigvarende Milner

En spiller som ikke ser ut til å være på vei ut, er James Milner. Midtbanesliteren, som fylte 36 år i januar, har en kontrakt som går ut til sommeren. Nå kommer ryktene om at Klopp ønsker Duracell-kaninen med videre. Det er ingen grunn til å betvile at Milner fortsatt kan spille en viktig rolle i spillergruppa til Liverpool. Den rutinerte spilleren er viktig for de yngre spilleren og er stadig vekk en spiller som spørres om råd fra Klopp og assistentene Pepijn Lijnders og Peter Krawietz.

Ingen er bedre trent enn Milner når de kommer tilbake etter sommerferien. Leeds-gutten, som også var et stort talent som cricket-spiller og terrengløper, som kom som en gavepakke på Free Transfer fra Manchester City, sommeren 2015. Nei, det er ikke rart at han er ønsket videre og bli ikke overrasket om at Milner – når hans aktive karriere er over en eller annen gang i framtiden – blir ansatt i trenerstaben til Liverpool. Milner har tyvstartet og er sett veldig aktiv i kamper for klubbens yngre lag.

Milner har per dags dato 274 kamper og 26 mål “And Still Counting”.

Nye spillere

Samtidig som dette skjer, så er det flere midtbanespillere som linkes til klubben kommende sommer. Leicester Citys belgiske stjerne, Youri Tielemans (24), er en av disse. Kanskje er man avhengig av et kjøp, men samtidig så er Curtis Jones og Harvey Elliott i ferd med å vokse seg inn i midtbaneleddet.

Og så har man Mo Salah, som fortsatt ikke har skrevet under en ny kontrakt, men som fortsetter å levere verdensklassespill i helrød drakt etter den tapte finalen i Afrikamesterskapet. Mot Burnley var trioen Salah, Sadio Mane og Roberto Firmino sammen som den treenigheten de har vært så mange ganger. Mane var tilbake etter feiringen av gullet i Afrikamesterskapet og den strålende spilleren fortsatte også der han slapp før mesterskapet, med godt spill med Liverbirden på drakten.

Men i en situasjon der Salah ikke har skrevet under på en ny og forlenget kontrakt og både Firmino og Mane nevnes som mulige salgsobjekt om ikke lenge, så trenger det ikke være så lenge til trioen splittes. Mbappe og Haaland er nevnt i mer eller mindre seriøse transferrykter – eller drar Klopp en ny spiller han gjør til stjerne på Anfield?

Hurra for Kevin!

Ta gjerne en skål i en dobbel Cola for Kevin Keegan i dag.

Liverpool-legenden som fikk 230 kamper og 68 mål for klubben mellom 1971 og 1977 og som også spilte for Scunthorpe United, tyske Hamburger Sportsverein, Southampton og Newcastle United mellom 1968 og 1985, som fikk 63 landskamper og 21 mål for det engelske landslaget. Og som trente Newcastle United to ganger, Fulham, Manchester City og England mellom 1992 og 2008.

Han fyller 71 år i dag. Gratulerer med dagen, Kev.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds