Disse byttene bør du prioritere på Fantasy nå

Det har vært uforutsigbart å treffe med byttene i jula ettersom Covid-kjøret går, men man må bare holde tunga rett i munnen og forsøke å planlegge for at det går sånn tålig i rundene fremover. Og jeg skal gå gjennom alternative (langsiktige) bytter for de som ikke kjører Free Hit.

Hvem bør byttes ut?

Et lag peker seg ut her, selv om de er i god form: Arsenal. Da de ikke spiller i GW25 og GW27, og møter også Tottenham til helga.

Hvem bør byttes inn?

Man vil jo helst bytte inn noen som har Dobbel Gameweek i kommende runde. Her finner vi: Brentford, Brighton, Burnley, Tottenham, Watford, Man Utd, Leicester og Chelsea.

Chelsea har blank i GW24 og 25 grunnet Klubb-VM, så da er det ikke optimalt å bytte inn spillere herfra når man ikke Free Hitter. Det samme gjelder Brighton som blanker i GW24.

Brentford kan man også droppe, da de har en dobbel hvor de møter Liverpool og Man utd.

Da sitter vi igjen med: Burnley, Tottenham, Watford, Man Utd og Leicester.

Burnley med flere gode kandidater

Burnley kan også få nok en dobbel i GW23, så det kan være lurt å hente spillere herfra, selvom de har Man Utd og Liverpool i påfølgende runder. Selv ender jeg nok på Tarkowski (4.9) som har tredjeflest avslutninger på hodet samt xG av forsvarere så langt i år. Andre alternativer er Keeper Pope (5.4) (fin erstatter for Ramsdale), eller Matt Lowton (4.4), som et fint rimelig alternativ og som folk husker fra fjorårets Dobbel Gameweek, og som vi selvfølgelig regner med skal gjenta bragden i år. Fremover på banen så spiller Max Cornet i AFCON, mens Chris Wood sliter med en skade og er usikker til kommende runde.

To eller tre røde djevler?

Ronaldo og De Gea
To gode Fantasy-valg fra Manchester United.

På papiret har Manchester United et krem-program, og spiller mot Aston Villa og Brentford i DGW22, og har også fine kamper utover dette. Her synes jeg Ronaldo er et åpenbart kaptein-alternativ, og bør hentes om du ikke allerede har han. På midtbanen er det ikke noen alternativer som peker seg ut, da det kan rulleres mye i en ny formasjon. Bakover på banen så synes jeg De Gea (5.2) er et stødig alternativ. I forsvaret ser det ut til at Varane (5.5) er det tryggeste valget, da det rulleres mye på backplassene, og Maguire er småskadet. Varane har i tillegg lav eierandel, og scoret i snitt 2 mål per sesong i Real Madrid.

Kaptein Kane?

I Tottenham er det meste åpenbare valget, Son, ute med skade. Om man har råd så er Kane (12.2) en fin diff (10,2%). Det er kun Ronaldo som har levert bedre enn Kane når det gjelder underliggende offensive tall. Men det finnes også mange valg bakover. Siste 10 Gameweeks så er 4 ut av 8 av forsvarerne med høyest xGI å finne i Tottenham: Reguilon, Sanchez, Royal og Davies.

King og Dennis, ikke noe mer

Disse byttene bør du prioritere på Fantasy nå

Watford møter Newcastle og Burnley borte i neste Gameweek.

Dennis (6.1) er tilbake i trening, og har vært involvert i 13 av 22 mål(!) og Joshua King (5.8) i 8.

Ikke noe vits å dra andre inn i mixen fra Watford-leiren. Jeg skriver bare denne setningen sånn at det ser ut som at jeg har skrevet utfyllende i denne paragrafen.

Kun ett godt alternativ i Leicester-leiren

Leicester møter Burnley og Tottenham, om disse spilles, ettersom Leicester har 16 spillere ute med skade/Afcon/Covid. Så her må man uansett vente med å bytte inn spillere herfra. Det gjelder jo for så vidt også spillere fra lag som møter Leicester (Burnley og Tottenham).

Men om Leicester spiller så synes jeg man bør styre unna forsvarere herfra, ettersom de har lekket som en sil siste kampene. Fremover er det heller ikke så mye å skryte av. Vardy er skadet, Daka usikker og Iheanacho spiller Afcon. Maddison er den eneste jeg selv kunne vurdert, men hans xGI er 17.best av midtbanspillere, så det er ikke noe å rope halloi for.

Det viktigste i denne perioden er uansett å holde hode kaldt, og vente med byttene til etter ukens pressekonferanser. Om Leicester sine kamper blir utsatt, så ryker dobbelen til Leicester, Burnley og Tottenham, da sitter man i tilfelle igjen med alternativene: Watford og Manchester United.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds