Disse Man City-spillerne bør du ha på Fantasy-laget ditt

De blå fra Manchester er kanskje det mest spennende laget å følge når det kommer til FPL.

De er, takket være det særdeles uforutsigbare hodet til Pep Guardiola, også et av de mest frustrerende. Her vet du at det blir mye mål, men hvem som til enhver tid skal stå for disse målene er ikke godt å forutsi. Det roteres hyppig, og det er nok flere enn meg som har revet seg i håret på grunn av “Pep-ruletten”. Målfarlige spillere som Mahrez (9.0m) og Foden (8.0m) er aldri garantert startplass. Gabriel Jesus (8.5m) har ikke levd opp til forventningene og forventes å spille andrefiolin bak en eventuell ny spiss. Raheem Sterling (11.0m) virker å være misfornøyd med egen posisjon i klubben, og back-rotasjonen har vært ren bingo.

Så, hva sitter vi igjen med?

Premium-spillerne

Kevin De Bruyne (12.0m) skal naturligvis med i diskusjonen. Spørsmålet er imidlertid om han kommer til å ta mer poeng enn andre premium-spillere på midtbanen, som Salah og Fernandes..? Jeg har mine tvil, spesielt siden De Bruyne til tider har blitt flyttet dypere for å fordele ball fra en mer tilbaketrukket posisjon. Dette får du ikke om du velger Salah og/eller Fernandes. Dessuten har De Bruyne tradisjonelt slitt mer med skader enn de to andre. Det kan fort koste koste både bytter og poeng. Jeg styrer derfor unna fra start, men jeg kjenner det hever angstnivåene å ikke ha denne karen i laget.

Men hva med Sterling? Jeg har allerede vært inne på at han har uttrykt misnøye med egen posisjon i laget. Det har også vært rykter om en overgang bort fra City for den tidligere Liverpool-spilleren. Ryktene virker å ha minsket etter et fantastisk EM-sluttspill for Sterling, men gudene må vite hva som skjer i kulissene på Etihad. Når det kommer til FPL, er jeg usikker på om Sterling i det hele tatt er garantert startplass i de første kampene. Da blir 11.0m mye penger, og det er derfor egentlig ikke noe alternativ få kjøre Sterling fra start. Samtidig kan man aldri være trygg på City, annet enn at det vil være mye å hente for dem som treffer på City-valgene sine.

Så, er det egentlig noe å hente fra City? De er tross alt regjerende ligamester og tapende CL-finalist fra i fjor!

Selvsagt er det det.

Keeper

Om du velger å gå for en dyr keeper, er Ederson (6.0m) det åpenbare valget. Han er helt bankers i City-laget og kommer til å levere mange clean sheets. Han har også en pasningsfot som potensielt kan gi en og annen assist i løpet av sesongen. Har du han trenger du ikke tenke på Keeper-situasjonen resten av sesongen.

Stoppere

Det er også noen sikre kort på stopperplass, da spesielt Ruben Dias (6.0m). Dias er garantert startplass så lenge han er skadefri. Han er også en viktig brikke på dødballer for City, men det ble med det ene målet mot West Ham i fjor. Hans mest vante stopperkollega scoret for øvrig også i den kampen, og stod for et av de mest oppsiktsvekkende comebackene i Premier League forrige sesong. Her snakker vi selvsagt om John Stones (5.5m), som med sine 4 mål på 22 ligakamper i fjor var et solid tilsvar til alle som hadde avskrevet han tidligere.

I sivet på Etihad lurer imidlertid en annen stopper, nemlig Aymeric Laporte (5.5m). Denne karen liker ikke å bli oversett, noe hans ferske pass er et eksempel på. Da han igjen ble forbigått av det franske landslaget i EM-oppkjøringen fikset Laporte seg likså godt spansk pass, og tok seg nesten til EM-finalen med sine nye spanske lekekamerater, hvor Frankrike måtte vende slukøret hjem etter tap i 8-delsfinalen mot Sveits(!). Det er derfor usikkerhet knyttet til hvem som være stopper sammen med Dias. Ha derfor litt is i magen, og se an hvem som ser ut til å spille fast før du bunkrer opp med City-forsvarere.

Back-Bingo

Følg også med på Cancelo(6.0m), som fikk et virkelig gjennombrudd forrige sesong når han begynte å operere som invertert back. Til tider så det mer ut som han spilte i en tier-rolle enn som back, og var uheldig som ikke fikk mer uttelling. Cancelo blir spennende å følge, men som sagt kan man aldri vite hvem Pep starter med på backplass. I kamp med Walker (5.5m), Mendy (5.5m) og Zinchenko (5.5m) kommer det nok til å bli en del spilletid, men også runder hvor han uten forvarsel plasseres på benken. Cancelo er høyt oppe på min watchlist, men plassene i 11-eren går til sikrere kort enn portugiseren.

Hold et ekstra øye med…

En annen luring som bør nevnes, som på lik linje med Stones og Cancelo fikk seg et solid oppsving i fjor, var Ilkay Gundogan (7.5m). Etter å ha slitt i mange sesonger med diverse skadeproblemer og defensive roller som ikke passet ham, begynte Gundogan plutselig å pøse inn mål fra en mer offensiv indreløperrolle. Han endte til slutt på 13 mål og 2 målgivende i ligaen. Det roet seg mot slutten av sesongen, da det kun ble 1 mål på 13 kamper for den bartefine tyskeren.

Om Gundogan fortsetter i den rollen i år er vanskelig å si. Enda mer usikkerhet blir det når man ser nærmere på skadehistorikken hans. Han vil ikke være aktuell for mitt lag med det første, men skal følges med argus-øyne. Her SKAL jeg være raskere på ballen enn i fjor. For når denne karen først begynner å score, virker det ikke som han har tenkt å gi seg med det første. Dessuten skal man ikke glemme at han var den første spilleren Pep kjøpte som City-sjef, et kvalitetsstempel som ikke skal kimses av. Følg ekstra godt med om De Bruyne blir skadet, da blir det fort Gundogan som vikarierer i hans rolle.

Tenk hvis..(!)

Til slutt skal det nevnes at om Harry Kane (12.0m) går til City denne sommeren, vil han være et av de beste fantasy-valgene noensinne! Skulle denne overgangen gjennomføres, er det bare å rydde plass! Blir det ikke noe av Kane-overgangen, skal du ikke se bort fra at Ferran Torres (7.0m) får sjansen som midtspiss. Men selv om dette kommer fra Guardiola selv, er dette særdeles spekulativt, og noe jeg ville styrt unna fra start.

 

 

 

 

%d bloggere liker dette: