Disse spillerne bør du bytte inn på Fantasy! (Basert på xG og Statistikk)

Disse spillerne bør du hente basert på underliggende tall. Av og til kan spillere score selvom om de egentlig er lite involvert fremover, men slik flaks vil ikke vedvare over tid. I denne artikkelen går jeg gjennom lag og spillere som er farlige fremover over tid, og går gjennom deres potensial for mål- og assistpoeng. Først går jeg gjennom hvilke lag som har prestert bra og elendid.

TOPP 3 LAG:

Manchester City 11.83xG

Arsenal 10.55xG

Liverpool 9.47xG

Brighton 8.14xG

Leeds 7.81xG

De tre øverste overrasker meg ikke. Men at Leeds og spesielt Brighton er blant topp 5 er noe overraskende. Brighton er det eneste av disse som ikke har fått ordentlig betalt i faktisk scoringer, men de har heller ikke noen ordentlige avsluttere. 

På BUNN 3 finner vi:

Leicester 4.61xG

Nottingham Forest 4.24xG

Bournemouth 1.75xG

Ut av disse er vel Leicester den store overraskelsen. De har dog scoret like mange mål som Brighton tross 4 mål mindre i xG. Bournemouth ser dessverre akterutseilte ut per dags dato. Men nå er Solanke i det minste tilbake, og de har møtt tøffe motstandere, og i tillegg har Scott Parker fått fyken. Så det blir spennende å se hvem som leder laget fremover. Bookmakernes to favoritter er Sean Dyche og Kjetil Knudsen.

Så hvilke lag har gjort det best defensivt, og er lagene du bør hente forsvarsspillere fra?

TOPP 5:

Manchester City 3.21xG

Arsenal 3.23 xG

Tottenham 4.96xG

Brighton 5.02xG

Liverpool 5.13xG

Ikke noen store overraskelser å finne her heller, og det ser ut som at Brighton-keeper Sanchez foreløpig er et knall 4.5 valg.

BUNN 5 for xG for innslupne mål er en fin indikator for hvem man bør la kapteinen spille mot:

Nottingham Forest 11.23xG

Bournemouth 8.55xG

Everton 8.10xG

Fulham 8.07xG

Aston Villa 7.98 xG

Heller ikke her er det noen store overraskelse å spore. Men Bournemouth har vært på den uheldige siden og sluppet inn dobbelt så mange mål av hva xG skulle tilsi. 

Når det gjelder enkeltspillere, så vil jeg gå gjennom xGI, som samler både mål og målgivende, ettersom begge vil gi fantasy-poeng i banken. Forsvarsspillerne får dog en del flere poeng for mål, men jeg ønsker ikke å komplisere mer enn jeg allerede har gjort i denne artikkelen.

Av forsvarsspillere:

Trent 1.78xGI

Reece James 1.68xGI

Neco Wiliams 1.36xGI

Gabriel Magalhaes 1.27xGI

Ait Nouri 1.21xGI 

Det skal nevnes at Perisic kommer inn på en sjetteplass, noe som også har resultert i 2 målpoeng. Det er heller ingen tvil om at Neco Williams kan vise seg å bli en grei spiller å ha i stallen med den prislappen. 

Av andre som ikke har prestert til forventningene, så kan det nevnes at Cancelo kun har en xGI på 0.44, men som vi så forrige kamp, så er han en trussel på langskudd, som gir en lav xG. Andy Robertson har én assist så langt, og har en xGI på 0.58, så foreløpig forsvarer han ikke prislappen. 

Blant midtbanespillerne finner vi følgende TOPP 5:

Salah 3.67xGI

Zaha 3.24xGI

Sterling 3.06xGI

Gross 2.99xGI

De Bruyne 2.94xGI

Samtlige i Topp 5 har levert 4 målpoeng hver på 5 kamper. Her ser vi også at Zaha, tross vanskelige kamper, viser at han kan prestere mot hvem som helst. Personlig er det noe overraskende at Sterling er så høyt oppe, men så får vi se om det også kan resultere i målpoeng fremover for den ikke så naturlige avslutteren. 

Av populære spillere, kan det også sies at Son som har sunket 0.3 i pris, har 1.56xGI så langt, som har resultert i 1 målpoeng. Bowen, har også vært en skygge av seg selv så langt, med 0 reelle målpoeng og 1.05xGI. 

Til slutt går jeg gjennom spissenes involveringer.

TOPP 5:

Haaland 6.02xGI

Mitrovic 4.11xGI

Jesus 3.72xGI

Kane 3.63xGI

Firmino 2.73xGI

Firmino er den store overraskelsen her, men dessverre blir han mindre aktuell fremover, ettersom Nunez er tilbake fra suspensjon. Ellers ser vi at Haaland har 10 faktiske målpoeng på sine snaue 6 i xGI, og han har vist at han også kan levere selv uten stort bakrom. Det må også nevnes at Mitrovic, i likhet til Zaha, ser ut til å kunne levere mot hvem som helst. Men dessverre venter jeg nok et par runder selv med å hente han til kampprogrammet snur.

Gjerne kommenter om det er andre ting jeg skal gå gjennom i neste stats-artikkel, så ønsker jeg deg lykke til videre i sesongen!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds