Disse spillerne må med på Free Hit-laget

Dobbeltrunder kanskje det mest spennende aspektet i FPL, og potensielt også det mest utslagsgivende.

Denne runden har 5 lag dobbelrunde, og den kommer på relativt kort varsel. Som regel har vi bedre tid til å forberede laget på slike runder, men med årets pandemisituasjon gis det ikke særlig mye rom for langsiktig planlegging.

For å gjøre saken enda mer komplisert preges programmet av at lag med generelt trygge fantasy-spillere møter tøff motstand (med noen få unntak, selvsagt). Med andre ord møter de gode lagene som har dobbeltrunde hverandre, og derav det samme for mindre attraktive lag.

Heldigvis kom det som kanskje er den beste løsningen på runden i form av en gave fra FPL-gudene for bare noen uker siden: et ekstra Free Hit!

Kort om Free Hit

Kort forklart gir free hit deg muligheten til å gjøre så mange bytter du ønsker uten poengstraff. Byttene gjelder imidlertid bare for en runde, så etter endt runde byttes laget ditt tilbake til det du hadde før free hit ble aktivert.

Et slags “wildcard-for-en-runde”, kan du si.

Husk at også bytter gjort før free hit spilles, men i sammenheng med samme runde, vil også bli tilbakestilt, på samme måte som spillerne du har valgt etter at Free Hit er aktivert. Du sitter også automatisk igjen med ett gratisbytte runden etter at Free Hit er spilt, selv om du har spart opp 2 gratisbytter inn i runden hvor du aktiverer Free Hit. 

Vanligvis bør Free Hit reserveres til runder det det spilles få kamper, men kan også benyttes for å høste mest mulig fra dobbelsrunder som melder seg på kort varsel.

Spesielt nå, hvor en sannsynligvis ikke er spesielt interessert i å holde på spillere som har dobbel lenger enn neste runde, han Free Hit være gull verdt. 

Free Hit laget til Gameweek 22

Den kommende runden har (foreløpig) satt opp doble runder for  Brighton (CRY, CHE), Chelsea (mci, bha), Tottenham (ARS, lei), Brentford (liv, MUN) og Manchester United (avl, bre). 

OBS OBS! Burnley og Leicester skulle opprinnelig også ha dobbeltrunde, men Burnley fikk innvilget utsettelse grunnet Covid og skader. Derfor står også kampen mellom Burnley og Watford i fare senere i uken. Det frarådes derfor å velge spillere derfra til runden. 

Selv om Manchester United ikke har fått den umiddelbare effekten av managerbyttet de hadde håpet, skal de i alle fall på papiret fint kunne hamle opp med både Villa og Brentford på bortebane.

Disse spillerne må med på Free Hit-lagetDe har den potensielt beste dobbelen denne runden, og tre spillere blinker seg også ganske klart ut som høyaktuelle for et Free Hit-lag: Ronaldo (12.5m), de Gea (5.2m) og Fernandes (11.6m). 

Ronaldo har så langt levert OK når det kommer til målpoeng. Han har slitt med en liten skade og stod over mandagens cup-kamp mot Aston Villa, men både han og Rangnick er optimistiske til en eventuell start denne helga.

De siste meldingene her er positive, og Ronaldo starter derfor mest sannsynlig begge kampene.

De Gea har vist mer enn et par glimt av gammel storhet denne sesongen, og har igjen bevist at han på sitt beste er blant de beste keeperne i verden. Det har blitt mindre innslupne mål etter at Rangnick kom inn, sannsynligvis godt hjulpet av at Varane har vært skadefri.

Det bør derfor være mulig å hente inn minst en clean sheet for Man Utd den kommende runden. Det er selvsagt mulig å prioritere en forsvarsspiller, men de Gea er den med minst fare for rotasjon, og er derfor også det beste defensive valget for United. 

Bruno Fernandes har nok sin mest trøblete sesong så langt i United-karrieren, men leverer fremdeles på et høyt nivå. Målpoengene har blitt færre etter at Ronaldo kom inn i laget, men han er fremdeles en av ligaens mest målfarlige sentrale midtbanespillere.

Til tross for at han ikke har startet de siste to kampene i ligaen, regner jeg med at han fremover kommer til å spille det aller meste, spesielt på grunn av sviktende form på både Rashford, Greenwood og Sancho. 

Chelsea er det beste laget med dobbeltrunde, men får tøff motstand med bortekamper mot Manchester City og Brighton. Til tross for dette, og en noe skuffende formkurve, er det flere interessante spillere å plukke fra The Blues. Alonso (5.7m) ser etter all sannsynlighet ut til å spille begge kampene, og har enormt FPL-potensiale på grunn av sin målfarlighet.

Rudiger (6.2m) er også med på laget, grunnet liten rotasjonsfare og svært fin målform denne sesongen. Til slutt er Mount (7.7m) inne i mitt free hit-lag, da han har vært Chelseas beste spiller siden han kom tilbake fra skade.

Her er jeg noe i tvil om jeg heller skal gå for en spiller som Jota, men velger å holde meg i størst mulig grad til spillerne med dobbelrunde. 

 

Brighton har under Graham Potter sjarmert mange, og ser solide ut bakover, men litt tamme framover. De har imidlertid spillere som kan levere det helt store når de har dagen.

Cucurella (5.1m) har imponert stort siden overgangen i sommer, og har en spillestil som slår høyt ut på bonus-systemet. Det er derfor mulig å få med seg en god del poeng fra den hårfagre spanjolen.

Trossard (6.1m) har litt lenger fram i banen et ubestridt talent og en ballkontroll mange kolleger misunner han. Maupay (6.5m) er også en sterk kandidat, men faller akkurat utenfor mitt lag på grunn av sterk konkurranse om spissplassene. 

 

Tottenham har tøffe kamper mot Arsenal og Leicester, men under Antonio Conte har det nye systemet begynt å sette seg den siste tiden. Spesielt bakover virker Tottenham mye mer solide nå enn før Italieneren tok over.

To som drar nytte av det nye systemet er Reguilon (5.4m) og Emerson Royal (5.0m), men av disse får jeg kun plass til Emerson Royal, da han ser farligst ut fremover, og dessuten ser ut til å plukke flere bonuspoeng enn Reguilon. 

Mange vil nok gå for Harry Kane (12.2m) denne runden etter at Son pådro seg en muskelskade, men høy pris kombinert med mange gode spissalternativer velger jeg heller å gå for Lucas Moura (6.5m).

Når Son er ute er det etter all sannsynlighet Moura som skal ta rollen til Son, og kommer derfor til å komme til mange sjanser over disse to kampene. Han har også vist god form den siste tiden. 

Til slutt har vi Brentford, som har den tøffeste dobbelen denne runden. Med Liverpool borte og Manchester United hjemme kan denne runden bli blytung for Thomas Frank sine gutter, og er derfor ikke spesielt aktuelt å plukke spillere derfra.

Alt dette gjør at Free Hit-laget mitt ser slik ut:

Disse spillerne må med på Free Hit-laget

Dette laget koster 102,4m, og skal derfor være innenfor rekkevidde for de fleste. På benken er Gunnarsson, Gordon og Tsmikas med, mer eller mindre på grunn av pris. 

Øyvind sitt lag:

Er kanskje et rart valg å ikke utnytte maksimalt at det er dobbel GW, men både eierandelen og potensialet til trioen TAA, Jota og Bowen er for stor til å overse, så jeg tar ikke sjansen på at disse skal kødde til runden min.

Disse spillerne må med på Free Hit-laget

Har også Harry Kane ikke bare inne på laget, men han har også fått kapteinsbindet. Det er mye takket være god historikk mot nettopp rundens to motstandere. Forrige gang jeg cappet Harry Kane belønte han meg med 2x 1 poeng, så føler meg trygg på at han leverer minst det dobbelte denne gangen.

Dennis har falt ut av laget i siste liten. Jeg anser sjansen for at Burnley-kampen ryker som litt for stor.

 

Benk: Gunn, Tsimikas, Cucurella, Bowen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds