Fantasytips Tottenham

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Da er jeg andremann ut i redaksjonen som skal wildcarde denne uka. Jeg har gjort 8 endringer, om ikke noe uforutsett skjer (Sistnevnte leddsetning plukket jeg opp i en bok om Stoisk filosofi, på en slik måte senker man angstnivå sies det). Hvis noen f.eks spør om du kommer på en tilstelning eller annet, så kan man si “ja, jeg kommer på tilstelningen du har invitert meg til, om ikke noe uforutsett skjer”. For det er mye som kan skje i livet. Man kan bli syk, eller psyken er fucka den dagen. Mye fortsett kan skje, også i fotballverdenen: Folk blir skadet, dronninger dauer, eller man får bare et innfall hvor man bare må ha inn noen basert på magefølelse eller annet. Så nedenfor finner du laget mitt, om ikke noe uforutsett skjer.

Jeg har gjort en elimineringsprosess i valgene mine. Jeg har kikket på xG-tall samt kampprogram, og delt de i to rubrikker: Defensive (Keeper+Forsvar) og Offensive (Midtbane+Spisser).

De lagene som er best defensivt når det gjelder xGC (Forventede Innslupne Mål) er følgende:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Deretter har jeg sett på hvilke lag som har fint kampprogram fremover av disse lagene:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Så har jeg deretter forsøkt å velge spillere som har levert både gode defensive tall og har bra kampprogram:

Da sitter jeg igjen med:

Man City: Ederson og Cancelo

Liverpool: Trent

Newcastle: Tripper

Nottingham Forest: Neco Williams 

Chelsea: Reece James

Både Neco Williams og Reece James faller utenfor xGC+Fixtures-kategorien, men topp tre av xGI (Forventet MålInvolvering) er Trent, James og Neco Williams. Da er sistemann et veldig bra alternativ til den prisen, og James ettersom han har et høyt tak og Chelsea har et godt forsvar på papiret. Jeg prøver meg på dobbel City bakover, da deres tall er eminente, og det er ingen andre offensive City-spillere som jeg er så ekstremt gira på.

Keeper Ward befinner seg i samme kategori som Neco, billig, og en fin backup å ha i stallen.

Jeg vurderte også Perisic, men liker ikke å ha altfor mange rotasjonutsatte spillere. Ellers mener jeg at også Southampton og West Ham-forsvarere kan vurderes om man har behov for et rimelig alternativ. 

Deretter gjorde jeg det samme med de offensive spillerne. Sjekket xG for de beste offensive lagene, og deretter hvilke lag som har de beste offensive kampene, basert på hvor dårlig motstanderen er bakover:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Kampprogram:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Som vi ser så går veldig mange av topplagene inn i et tøffere kampprogram, slik som:

Liverpool, Man City, Man United og Arsenal. Så om det er en periode man skal ditche spillere som Salah, Diaz, Martinelli, Jesus etc så er det nå. Det er også fint å være obs på at Man City-Arsenal i GW12 er utsatt, og det er derfor ikke lurt å ha mer enn 3+ spillere av dem i den GameWeeken.

Vi ser også at mange av de lagene som har fine fixtures, er også patetiske fremover, slik som Forest, Bournemouth, Villa og Leicester. Så hvem velger man?

Jeg tar spissene først, da det her har etablert seg noen mer selvskrevne alternativer:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Haaland er selvskreven. For meg er også Mitrovic selvskreven, basert på pris, form og fixtures. Deretter kan man velge tredjemann basert på personlige preferanser. Jesus, om man tror han fortsetter å levere og man er redd for hans øye eierskap. Kane om man har troa på han, eller velger han fremfor Son. Selv går jeg for Toney. Han har allerede levert 7 målpoeng, deriblant en Hattrick. I tillegg har Brentford levert sjette beste offensive tall.

Så selv endte jeg på Haaland, Mitrovic og Toney fremme. Dette bestemmer også mye av formasjonen min. Ettersom jeg har investert en del penger i forsvaret så vil jeg stort sett kjøre en 4-3-3 formasjon.

Da er det midtbanen som gjenstår. Nedenfor ser du de som har best xGI-tall:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

De Bruyne og Salah troner øverst. KdB har jeg ikke plass til grunnet jeg allerede har fyllt City-kvoten. Jeg velger å gå uten Salah hvertfall de neste fire, og har valgt Son som min andre premium. Han har ikke de beste tallene (15. beste), men Tottenham har kurante kamper neste fire, deriblant hjemmekamper mot Leicester og Everton. Som vi ser så er det ikke mange av disse som huker av alle boksene. Zaha blanker neste. Gross, Trossard og Mac Allister er managerløse. Sterling har fått ny manager. Ødegaard, Saka og Martinelli har tøft kampprogram samt blank i GW12. Rashford og Rodrigo er skadet.

Så det er ikke tvil om at midtbanen er mitt svake ledd. Jeg har gått for Bowen ettersom West Ham har bra kamper, og han viste i fjor at han kan levere. Samt tok han forrige straffe for West Ham. Andreas Pereira blir valgt grunnet pris, og Fulhams kampprogram fremover. Jeg har faktisk gått for Bailey igjen, ettersom han har startet de siste to for et Villa som har bra kamper, og i mangel på andre gode alternativer. Mens sistemann inn på laget mitt er Evertons Anthony Gordon. Han er en del involvert i et ellers elendig Everton-lag. Da har jeg en million banken, så jeg eventuelt kan oppgradere Gordon/Bailey/Pereira om noen trer frem.

Så dette blir Wildcard-laget mitt, om ikke noe uforutsett skjer:

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds