Divock Origi

Divock Origis seks mest ikoniske mål for Liverpool

Liverpools belgiske angriper, Divock Origi, kom til Liverpool i 2015 og fikk sin debut 12. september i 15/16-sesongen i 1-3-kampen mot Manchester United.

Siden det har det blitt respektable 40 nettkjenninger på 166 kamper for de røde, flere av disse er ikoniske, nå sist da han scoret kampens eneste mål borte mot Wolverhampton Wanderers nå sist lørdag, fire minutter på overtid.

Målet gjorde at Liverpool-fansen virkelig tok av, som de gjorde da han fikk evig kultstatus for sitt bidrag under Champions League-seieren over Barcelona på Anfield i 2019. Origi har funnet det vanskelig å slå gjennom blant de faste angriperne for Liverpool, men 26-åringen har valgt å bli der han er.

Jürgen Klopp har heller ikke lagt skjul på hvor stort han setter Liverpools største superreserve siden David Fairclough (55 mål på 153 kamper). Faircloughs mest berømte mål var mot St. Etienne i Europacupen, da Liverpool måtte score to mål for å gå videre. 20 minutter før slutt kom Fairclough på banen og etter seks minutter satte han ballen i mål foran “The Kop”.

Her er arvtakerens seks mest ikoniske mål, rangert av nettsiden This Is Anfield;

6. WEST BROMWICH ALBION 2015/16

Dette målet hadde mye mer mening enn man skulle tro sett fra utsiden og har vist seg mer viktig etter hvert som sesongene har gått.

Det var en typisk Origi-scoring, med et utlikningsmål helt på tampen av kampen hjemme mot West Bromwich i manager Jürgen Klopps første sesong i klubben. Resultatet var ikke mye å skrive hjem om, men var et mål som forente Klopp og fansen på Anfield.

Klopp hadde før denne kampen snakket om følelsen av å føle seg “alene” da mange av hjemmesupporterne forlot kampen tidlig i et Anfield-tap mot Crystal Palace. Denne gangen ble supporterne og det ga den beste uttellingen.

Jubelscenene med Klopp etter kampen foran Anfield etter ett poeng hjemme mot WBA er noe som blir husket og Origi spile en viktig del i dette øyeblikket.

5. NEWCASTLE UNITED 2018/19

Dersom Liverpool hadde vunnet Premier League-tittelen i 2018/19-sesongen. så ville dette målet vært veldig nær toppen på listen. Sesongen var noe av det mest intense og et tittel-race mellom Liverpool og Manchester City var fotballhistorisk på mange måter.

Kampen mot Newcastle nærmet seg slutten og med det også deres håp om å ta den etterlengtede Premier League-tittelen.

Da steg Divock Origi høyest i en duell på et perfekt frispark fra Xherdan Shaqiri. Målet gjorde hjemmefansen på St. James Park ville og sinte.

Hadde ikke Manchester Citys Vincent Kompany gjort det han gjorde noen dager senere, scoret et helt vilt mål og sikret Citys ligagull, så ville dette Origi-målet ha vært kjent som målet som endelig skaffet Liverpool gull. Det gullet skulle i stedet komme sesongen etter.

4. TOTTENHAM HOTSPUR, CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN 2019

Målet i en Champions League-finale skulle kanskje vært høyere opp enn en fjerdeplass, men det er det gode grunner for.

I sannhet så hadde Liverpool nesten gjort all jobben mot Tottenham Hotspur i Madrid, kontrollerte en mindre god kamp, der de sjelden ga deres motstandere en mulighet for å score.

Origi var roligheten selv, blottet for nerver, scoret og kunne heve pokalen og la alen til sin legendestatus.

Det som ikke er skrevet så mye om er hvor “hensynsløs” hans avslutning var, med hans svakeste fot fra en relativ dårlig vinkel.

Origi hadde vist god form i flere uker, hadde selvtillit og der andre spillere ville gått for kraft, men her var belgieren roligheten selv. Han er immunn mot panikk i pressede situasjoner.

Dermed skrev han navnet sitt med gullskrift i Liverpools historiebøker, uansett hvor lenge han vil være i klubben.

3. WOLVERHAMPTON WANDERERS 2021/22

Ja, den må med, sist lørdags scoring også. Den ga Liverpool tre og ikke ett poeng, noe som kan være viktig i avslutningen av en ny sesong, som virker å bli en tett og tøff kamp om ligagullet med Chelsea og Manchester City.

Origi har egentlig aldri spilt seg inn på en fast plass i Klopps Liverpool-ellevere, men han har alltid vært en joker mot slutten av kampene og Liverpool-fansen har alltid hatt en følelse av at han ikke var ferdig ennå.

I hvert eneste transfervindu har han blitt spådd og rådet til å forlate Liverpool for å finne en klubb der han kunne få muligheter for en fast plass, men Origi har blitt og det kan alle Liverpool-supportere nå takke han for

Origi vekket et smådøsig Liverpool opp av dvalen og fant en åpning i et lavtliggende ulvelag på Molineux. Han fikk ballen fra Mohamed Salah, dempet den og skjøt forbi keeper, alt i en bevegelse.

Målet summerer opp hvordan den undervurderte spilleren Divock Origi er. I en situasjon innenfor fem- og 16-meteren, der alle ville bli grepet av panikk og stress, er belgieren roligheten selv og scorer.

I ettertid kan du se på jubelen rundt Origi og hans lagkameraters reaksjoner på sosiale medier etter kampen for å se hvor populær han er i spillergruppa.

Da Origi skulle erstatte kaptein Jordan Henderson i det 68. minutt lørdag ettermiddag, så fikk han én beskjed fra manager Klopp; “vær Divock”. Og det var akkurat det Divock Origi gjorde. Magisk. Tyskeren har virkelig fått Origi til å fortsette å tro på egne egenskaper, selv uten alt for mange spilte minutter de siste sesongene.

2. EVERTON 2018/19

Dette målet er høyt oppe på lista over de mest morsomme målene en Liverpool-spiller har scoret noen gang.

Som mot Newcastle United og Wolverhampton Wanderers, virket alt håp om ligapoeng ute. Da er det igjen dags for Liverpools joker, Divock Origi, til å redde dagen og poeng.

Alt rundt dette målet er perfekt, brølene fra The Kop da Virgil van Dijk volleysparker ballen og Everton-keeper Jordan Pickford slår ballen i tverrliggeren. Da er seks overtidsminutter spilt på Anfield.

Da kommer målsniken Divock Origi fra intet, perfekt plassert fra noen få meter og kan heade ballen i mål og sende Liverpool-supporterne til himmels og skaffe tre meget viktige poeng for de røde.

Jubelscenene er kjente, der Klopp løp innpå gresset og omfavnet keeper Alisson Becker. Hva med Divock Origis jubling? Han var mer opptatt av å få ballen ut fra nettet og begynte å løpe tilbake mot midtbanemerket som om han hadde scoret et sent utlikningsmål. Han kom aldri så langt, der han ble løpt i senk av lykkelige lagkamerater.

Dette sier mye om belgierens unike karakter og legendestatus. Her har han skrevet navnet sitt på noe av de mest dramatiske derby-målene på mange år og kanskje mer dramatisk enn da Gary McAllister scoret 3-2-målet på Goodison godt inn i overtiden i 2001.

1. BARCELONA, CHAMPIONS LEAGUE-SEMIFINALE 2018/19

Dette målet må bare være nummer en.

  1. mai 2019. Liverpool hadde lite eller ingen håp om å overvinne en 3-0-ledelse fra bortekampen i Spania. Barcelona hadde Messi på banen, Liverpool hadde to av sine beste, Salah og Firmino, ute. Barcelona hadde alle tiders mulighet til å komme til Champions League-finalen.

Men Liverpool hadde Divock Origi.

Dette ble en av de største Anfield-kveldene noensinne, med belgieren i en av de største hovedrollene.

Origi åpnet scoringsfesten etter sju minutter, da han sto riktig plassert etter Manes forarbeid og scoret fra kloss hold.

Wijnaldum la på til 2-0 etter 54 minutter og samme mann til 3-0 to minutter etter. Det sto 3-3 sammenlagt. Kunne dette gå?

Så ble Anfield sendt til himmels.

Liverpool fikk corner. Liverpools Trent Alexander-Arnold gikk for å ta den, fikk ballen raskt fra en ballgutt og Trent spilte corneren inn foran Barcelona-målet, overrasket spanjolenes forsvar og den eneste som var våken og klar inne i feltet var Origi. Ja, hvem ellers?

Avslutningen var ikke så lett som den kunne se ut som heller, der han hadde all verdens press for å få ballen i mål, men igjen fikk han bruk for sin ro og smelte ballen i mål. Liverpool var i føringen og i førersetet for en plass i Champions League-finalen.

Uten Origis mål hadde det ikke blitt noe av finalefesten mot Tottenham Hotspur i Madrid noen maiuker senere.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds