Dobbel GW-Bonanza – Disse spillerne bør du vurdere

Denne uka fikk vi annonsert ytterligere doble gameweeks. Vi tar en titt på hvilke lag og spillere det er verdt å se opp for i ukene som kommer:

Leicester

Den mest åpenbare kandidaten først. Leicester har fått tildelt DGW i både 33, 36 og 37, og kanskje særlig GW36 med hjemmekamper mot Everton og Norwich ser spesielt innbydende ut. Problemet er bare det at Leicester har 5 clean sheets så langt denne sesongen, og poengkongen deres er James Maddison som har spilt 90 minutter bare 9 ganger i år.

Leicester er også med i Conference League fortsatt, noe som betyr at kampprogrammet i starten av mai kan bli ekstremt tett hvis de tar seg videre til en semifinale. Faren for rotasjon er definitivt til stede for et lag som ligger og vaker i ingenmannsland på tabellen.

Det store plusset er imidlertid at stopperparet Evans/Fofana er tilbake fra skade. Kan det bety flere clean sheets for Kasper Schmeichel? Eller tør du ta sjansen på at Jamie Vardy er tilbake i scoringsform om en måneds tid?

Aston Villa

Langt mer forutsigbart er det for Aston Villa, som er ute av alle cuper. Dobbel gameweek i 36 og 37, men ingen kamp i GW33. Kometen Jacob Ramsey er fast inventar i elleveren, men vil du spytte inn litt ekstra offensivt virker Ollie Watkins og Philippe Coutinho som de åpenbare valgene. Bakover på banen skal vi ikke glemme Matty Cash, som dundret inn ufattelige 29 poeng i DGW28.

OBS! Villa sin kamp mot Palace i GW37 blir muligens fremskyndet til en DGW35 dersom Palace skulle slå ut Chelsea fra FA cupen.

Everton

Back to back doble gameweeks også for Lampards gutter i GW36 og 37, men det er ikke akkurat mange Everton-spillere som er hot property for tiden. Richarlison fikk to billige straffer sist, men Everton klarte likevel ikke å ta poeng mot Burnley. Det sier sitt om formen til laget som har tatt 6 poeng på 9 kamper siden Lampard tok over. Hvis du ikke allerede tok inn Everton-spillere til DGW31 er det nok best bare å sette seg på gjerdet – og bli der.

Man Utd

DGW33, og kontrastene i motstanden kunne knapt vært større. Først er det Norwich som gjester Old Trafford, men deretter skal de møte titteljagende Liverpool på Anfield. Så hvor er det verdi i dette United-laget? Vel, form-statistikken sier at det er to mann som skiller seg ut: Fantasy-trollet Ronaldo, og noe mer overraskende, Fred. Brasilianeren har utrolig nok 9(!) målpoeng i år.

Spørsmålet er da om du stoler mer på Ronaldo i en dobbel GW, enn du gjør på f eks Harry Kane hjemme mot Brighton.

Arsenal

Dobbel GW33 borte mot Southampton og Chelsea. Kanskje ikke umiddelbart fristende etter det vi så på Selhurst Park forrige helg, men Arsenal ER i god form med 6 seire på de siste 8. Ben White er fin verdi til 4.6, men hvis det likevel ikke frister med Arsenal defensivt har Buyako Saka 8 av sine totalt 15 målpoeng på bortebane i år.  Får også en ok dobbel mot Leeds(H) og Spurs(B) i GW36.

Chelsea

Dersom Chelsea tar seg videre til FA cup-finale (møter Crystal Palace) OG ryker ut av Champions League kan det plutselig smette opp en DGW34 i tillegg til den fine dobbelen mot Wolves(H) og Leeds(B) i GW36. Her er det mye hvis og dersom, men den tyske duoen Havertz+Rudiger har sett bra ut i det siste (med unntak av fadesen hjemme mot Brentford)

Man City

Fortsatt ekstremt tett kampprogram for Man City som fortsatt er med i alle turneringer, og Pep kommer garantert til å rotere. Motstanden i rundene etter Liverpool-kampen kunne dog knapt vært enklere på papiret: Brighton(H), Watford(H), Leeds(B) og deretter en dobbelrunde i enten GW36 eller 37.

Hvis du klarer å plukke ut de få som er “trygge” i elleveren kan du hente en shitload med poeng på konkurrentene dine her. Mine personlige favoritter er Cancelo, Laporte og De Bruyne, men noen av dem kommer garantert til å bli hvilt på et eller annet tidspunkt.

Newcastle

Til slutt skal vi også nevne Newcastle, selv om formen har dalt litt etter pangstarten ved oppkjøpet. Hjemmekamp mot Wolves til helga, deretter en dobbelrunde med hjemmekamper mot Leicester og Palace i GW33, før Norwich venter på bortebane i GW34.

En gyllen mulighet til å skyte seg ut av nedrykksstriden for godt, og en liten billig diff i form av f eks Ryan Fraser eller Joe Willock er ikke nødvendigvis idioti.

Dobbel GW-Bonanza - Disse spillerne bør du vurdereKampprogram resten av sesongen (Kilde: @BenCrellin på twitter, 8.4.2022)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds