Dobbelrunde 26: hvem får kapteinbåndet?

Det er drøye ti runder igjen av sesongen, og med hengekamper som skal spilles er det store dobbelrunder som står for tur. Med dobbelrundene kommer et stort ansvar, og mens ekspertene har hvert sitt unike syn på hva man burde gjøre er det ikke enkelt å peke ut hvem som blir den utvalgte kapteinen denne runden.

Harry Kane & Heung-Min Son

Den kommende runden spiller Spurs hjemmekamp mot Burnley, og bortekamp mot Fulham. Dette er kamper som Spurs må vinne dersom de skal ha noe som helst i topp fire å gjøre.

Sånn de har spilt etter årsskiftet holder ikke mål, og selv om det henger bra sammen med historiens gang; at Spurs både flopper og skuffer, er det likevel en praktisk talt skadefri stall som skal møte de tilsynelatende enkle motstanderne i runde 26. feb.

Harry Kane virker å være mannen flest fantasymangere gir kapteinbåndet til den kommende runden, og det er ikke uten grunn. På vei tilbake i form, og det ser rett og slett alt for fristende ut å signere Kane til de to kampene Spurs nå skal spille.

Burnley kommer fra svake hjemmekamper mot Fulham og West Brom, som begge endte uavgjort. Heung-Min Son har spilt seg til Puskas-pokal mot Burnley før, og han burde også vurderes. Nå skal ikke jeg peke ut Dele Alli som noe kapteinalternativ, men det at han kommer fra en enorm Europa League-prestasjon kan gi ham spilleminutter.

Dele Alli er savnet i Premier League-elleveren, og du skal ikke se bort fra at hans tilstedeværelse kan være det som løfter Kane og Son til enorme poengavkastninger den kommende runden.

Bruno Fernandes

Det var noen stolte Rashford-eiere som koste seg gløgg i hjel da Bruno Fernandes sto målpoengløs, og Rashford noterte seg for målpoeng og lå an til tre bonuspoeng. Slik ble det nå ikke, og det virker som Fernandes alltid er én vending unna å putte ballen i mål.

Det urørlige straffeansvaret Fernandes har i Manchester United slutter ikke å gi avkastning, og med storkamp mot Chelsea etterfulgt av kamp mot mindre store Crystal Palace burde kunne bli minst tosifret fantasyavkastning for portugiseren.

Uavhengig av om du prioriterer form eller kampprogram i din fantasyvurdering burde Fernandes vurderes. Fernandes noterte seg for assist allerede i hans første kamp mot Chelsea, som kom en snau måned etter han signerte for de røde djevlene. For hva det er verdt scoret han i FA-cup-kampen lagene møttes i et halvt år seinere.

Med andre ord er Fernandes noe av det nærmeste man kommer en «fixture proof» spiller, i alle fall blant PL-spillerne som ikke spiller for en lyseblå Manchester-klubb.

Vardy og Harvey Barnes

Det er ikke helt godt å si hva som skjer med Vardy for tiden. Friskmeldt og fin i formen, men har ikke klart å produsere de store sjansene etter han kom tilbake fra skade. Spilte 90 minutter på torsdag, da Leicester røk 0-2 hjemme mot Slavia Praha.

Nå er det likevel Premier League som står for tur igjen, som jo må sies å være Leicesters foretrukne konkurranse. Maddison er etter alle solemerker å dømme utilgjengelig for Premier League-spill i en liten periode, og playmakerens fravær vil merkes.

Leicester har to deilige kamper på agendaen, med Arsenal hjemme og Burnley borte. Vardy elsker å spille mot Arsenal, han har scoret minst ett mål de siste fire gangene lagene har møttes i Premier League-sammenheng.

Harvey Barnes er hans rake motsetning. I alle fall i den forstand at han ikke har historie for å putte mot Arsenal, og han er faktisk i enorm form. Scoring og Assist mot Villa sist helg er fasit, og med Maddison utilgjengelig vil Barnes’ plass være enda mer spikret.

Calvert Lewin og Digne

Med tilsynelatende enkle kamper mot Southampton og West Brom vil det være mange som kjøper Everton-spillere før den kommende runden. Digne er, til en viss grad, målfarlig, og kan lett hjelpe med å holde to rene bur. Everton har vist seg på sitt beste og verste allerede denne sesongen, men med en skadefri stall skal dette være overkommelig.

Calvert-Lewin forsvant fra fleres lag da mange følte det ikke holdt med ett mål eller én målgivende per runde, men med en dobbelrunde i vente kan et mål og en målgivende være grunn nok til å signere ham. Også har han jo absolutt flere mål i seg.

Everton reiser fra en bortetriumf få trodde var mulig, nemlig seier på Anfield. En Everton-supporters våte drøm gikk i oppfyllelse, og Everton-spillerne var sannelig ikke i dårlig humør da de kunne slippe jubelen løs i erkerivalens garderober etter kampen.

Selvtillit og enkelt kampprogram burde være målpoengoppskrift, og både Calvert-Lewin og Digne står frem som åpenbare kandidater for hvem du kan benytte deg av for å få en bit av Everton-kaka den kommende runden.

Differentials
Verdensener Ola Hovde prøvde seg sist dobbelrunde med kapteinbåndet på Ben Mee, en sats mange vegrer seg for å ta. Det er likevel slik at det er flere ekstremt gode, billige alternativer ute og går, og mens flere desperate managere står mellom Kane og Fernandes kan den virkelige poengavkastningen muligens ligge blant noen av de billigere alternativene.

Villa har for eksempel to deilige kamper, og med bortekamper mot Leeds og Sheffield United kan spillere som Matt Targett (£4,9) vurderes. Grealish er usikker, men Watkins (£6.5) er på manges radar.

Den observante leser legger muligens merke til fraværet av Manchester City-spillere, og det er helt lov å reagere på det. Problemet er at kandidatene derfra er så vilkårlige, og i frykt for å miste spilleminutter er alle de nevne i denne artikkelen spillere som spiller så og si alt av minutter for sin respektive klubb.

Med alle lovordene om hvor enorm runde dette kan bli, er det også en mulighet for at flere flopper. Det er derfor vanskelig å vurdere hva det er verdt å ta hits for, og hvilke chips man burde bruke.

Hva gjør du?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds