Dommerfasit på søndagens derby-kontroverser

Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher har snakket ut om de kontroversielle situasjonene som fant sted i helgens London-derby mellom Arsenal og Tottenham.

Burde Kane fått konsekvenser for den ikke så nødvendig tøffe taklingen på Gabriel? Skulle Lamela hatt rødt kort? Hvorfor grep ikke VAR inn på Lacazette-straffen? Her er hans tanker.

Lacazettes straffe
Lacazette treffer ikke ball i Tottenhams sekstenmeter når Spurs-stopper Sanchez sklir inn på spissen, og sistnevnte går ned. Michael Oliver dømmer straffe, Lacazette scorer. Dermot mener det ikke skulle vært straffe, men legger til at VAR ikke har mulighet til å overstyre Olivers dømming.

– Jeg syns Lacazette gjorde et veldig interessant intervju etter kampen, hvor han fortalte at han var heldig som fikk straffe. Det er jeg enig i, skriver Gallagher.

– Problemet er at Michael Oliver er bak spillet. Han ser Sanchez komme mot Lacazette med høy sko, og jeg tror ikke han ser at Lacazette skyter luft. Jeg tror han tror det er Sanchez som hekter seg på Lacazette, tar ham ned, og derfor tenker det er straffe.

­– Så formidler han til VAR-rommet hva han har sett, hvordan han har sett det, og jeg tror at det setter de på VAR-rommet i et hjørne. Jeg tror ikke de kan be dommeren gå til monitoren, fordi du kan ikke «dømme en kamp om igjen», fortsetter den tidligere fotballdommeren.

– Jeg tror det er et slags smutthull i prosessen, fordi dommeren gjør en «on-field decision», og VAR kan ikke dømme om situasjonen, og må forholde seg til beslutningen som ble tatt av dommeren. Men det er veldig, veldig flaks.

Lamela så rødt
Erik Lamela, allerede på et gult kort, treffer Kieran Tierney i ansiktet med armen, og blir vist sitt andre gule for dagen. Må av den grunn tidlig i dusjen. Dermots mening? Helt korrekt dømt.

– Du tar en massiv risiko når du gjør dette på noe tidspunkt i kampen, og spesielt hvis du er på et gult kort fra før av, beretter Gallagher.

­– Han prøver å holde ham borte, men hvis du kaster armen din opp og treffer noen i halsen, så kommer du til å få gult kort. Jeg tror ikke han kommer til å ha noen problemer med det, uansett, avslutter Gallagher om den situasjonen.

Landslagskapteinens kontrovers
Harry Kane kaster hele kroppen sin inn i Gabriel etter ballen er på vei av gårde, og landslagskapteinen får ingen konsekvenser. Dermots mening? Skulle vært gult.

– Det er aggressivt, men ikke farlig for Gabriels helse eller sikkerhet. Et gult kort hadde vært korrekt, men det er definitivt ikke noe rødt kort, forteller han.

– Hvis noen fikk rødt kort for den situasjonen, ville det vært mye mer snakk om enn det er ut i fra hvordan situasjonen foregikk, avslutter Dermot.

@SkySports

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds